Eurofans och bettingbolag

2008-03-23 (söndag)

Oikotimes.com har sammanställt lite intressanta siffror från olika eurovisionfans-undersökningar och betting-bolag och fått fram två listor över vilka som för tillfället är favoriter till segern i Eurovision Song Contest 2008.

Eurovision-fansen tippar: Betting-bolagen tippar:
1. Sverige: “Hero” 1. Armenien: “Qele qele”
2. Ukraina: “Shady Lady” 2. Serbien: “Oro”
3. Ryssland: “Believing” 3. Ukraina: “Shady Lady”
4. Schweiz: “Era stupendo” 4. Ryssland: “Believing”
5. Grekland: “My secret comb…” 5. Irland: “Irlande Douze Pointe”
6. Serbien: “Oro” 6. Sverige: “Hero”
7. Island: “This is my life” 7. Bulgarien: “DJ Take Me Away”
8. Armenien: “Qele qele” 8. Grekland: “My secret comb…”
9. Norge: “Hold On Be Strong” 9. Rumänien: “Pe-o margine de lume”
10. Turkiet: “Deli” 10. Lettland: “Wolves of the sea”
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Som synes så blir det viss skillnad beroende på om man låter hjärtat eller plånboken välja. Personligen hoppas jag innerligt att Sverige eller något annat nordiskt land vinner.

Det finns dock väldigt många bra låtar i år som jag inte hade haft så mycket emot att se som vinnare. Här är ett par exempel: Ukraina, Armenien, Grekland och Slovenien.

Går man efter listorna så verkar det som att det blir antingen Serbien eller Irland som blir mitt personliga “neeej!”-bidrag* i år. Det är dock lång tid kvar så mycket kan fortfarande hända. Vem vet, jag kanske älskar kalkonen i maj? Förmodligen inte.

* Ni vet, mot slutet av omröstningen när man gett upp hoppet om alla sina personliga favoriter och sitter och hejar på i princip vilket land som helst utom just “neeej!”-bidraget som av oförklarlig anledning verkar få poäng av alla andra länder. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurofans och bettingbolag”

 1. David

  ja förhoppningsvis står finalen mellan Ukraina och sverige. men känner jag öststaterna rätt kommer det stå mellan ukraina,armenien och ryssland som vanligt. ryssland skickar i år en hemsk ballad enligt mej men den verkar gillas ute i europa.
  men tror faktiskt charlotte kan ha en chans på guldet:)..

  tror island kan åka ur redan i semin.. . tror det kommer hända många överraskningar. en del favoriter kommer missa finalen. för mig personligen får gärna ryssland missa ..

  min vildaste gissning är att sverige blir enda nordiska land i finalen.

  får fortfarande creeps av att se belgiens nationella final bidrag och inse att landet skickar nåt sort icke bidrag. trorts att dom hade flera jättebra låtar att välja på. fattar fortfarande inte vad som hände.

 2. Schlagerpinglan

  David: Glöm inte Serbien. Tydligen är deras ballad populär, fråga mig inte varför. 🙂 Vad gäller Belgien så kan man bara skaka på huvudet. Att de kan kasta en superlåt och satsa på en fjantlåt… det är bara att tacka och ta emot. 🙂

 3. Roberto

  till dig schlagerpinglan. du ska inte gnälla så mycket på serbiens bidrag. den är betydligen bättre än vad sveriges bidrag är. jag tror att serbien kommer komma ganska högt upp. tror att det kommer stå mellan serbien och ryssland

 4. Schlagerpinglan

  Roberto: Man kan inte säga att något bidrag är bättre än något annat. Allt är beroende på tycke och smak. Förra året skrev jag att jag tyckte om “Molitva”, detta året skriver jag att jag inte tycker om “Oro”. Så enkelt är det.

  Personligen tror jag att det kommer att stå mellan Armenien, Ukraina, Ryssland, Serbien, eventuellt Irland och förhoppningsvis Sverige. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se