Makedoniens åtta versioner

2008-04-08 (tisdag)

Schlagerpinglan: Makedonien har i princip legat hjälplöst sist i Europrediction-omröstningen, se nedan, sedan starten och i eurovision-fansens omröstning har de inte fått ett enda poäng. Inte heller spelbolagen tror på Tamara, Vrcak & Adrians “Let me love you“. Nej, det ser inte så ljust ut för FYR Macedonia i årets Eurovision Song Contest.

De gör i alla fall vad de kan för att väcka lite intresse till sitt bidrag och har nu lagt upp åtta(!) olika versioner av sin låt på mmm.com. Versionerna är på makedonska, engelska, albanska, serbiska, ryska och turkiska. Där finns även en makedonsk och en engelsk karaoke-version.

Ställningen i Europrediction 2008 den 8:e april:
1. (2.) Serbien 210 “Oro”, Jelena Tomasevic
2. (3.) Ryssland 208 “Believing”, Dima Bilan
3. (1.) Sverige 196 “Hero”, Charlotte Perrelli
4. (4.) Irland 192 “Irlande Douze Pointe”, Dustin the Turkey
5. (5.) Armenien 157 “Qele qele”, Sirusho Harutyunyan
6. (6.) Ukraina 120 “Shady Lady”, Ani Lorak
7. (8.) Island 100 “This is my life”, Euroband
8. (7.) Azerbajdzjan 80 “Day after day”, Elnur Gusseinov
9. (åter) Schweiz 74 “Era stupendo”, Paolo Meneguzzi
10. (9.) Polen 67 “For life”, Isis Gee, Vrčak & Adrian
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan:Hero” har halkat ner till en tredjeplats och är i nuläget t.o.m. närmare kalkonen på fjärdeplatsen än vad den är toppduon. Tillfällig svacka eller ett mer rättvisande resultat? Vi får väl vänta och se.

Sedan sista uppdateringen så har Greklands “My secret combination” lämnat listan.

(Vad är Europrediction 2008? Läs mer här.)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Makedoniens åtta versioner”

 1. Roberto

  det ser ut att det kommer bli väldigt jämt i toppen. det tycker jag är roligt. men jag håller på serbiens bidrag.

 2. Rickard

  Ryssland tar hem allt. Sverige kommer fortsätta dala….

 3. Kevin

  Det är den sidan de har fuskats! Sverige ledde stort! Serbien och Ryssland var inte ens i närheten av första plats. Kolla denna sida : http://www.gylleneskor.se/artikel/dima-bilan-vs-charlotte-perrelli-och-stort-fuskfoersoek

  Jag hoppas Charlotte tar hem det här!

 4. Schlagerpinglan

  Roberto: Ta inte detta på fel sätt, följande fråga är inget påhopp utan en seriös undran: Tycker du verkligen att “Oro” är bra? Jag menar, tycker du att den är lika bra som “Molitva”, “Lane moje” och “Lejla” eller är det bara så att du tycker att de andra ländernas bidrag råkar vara ännu sämre än “Oro”?

  Rickard: Mycket möjligt.

  Kevin: Förhoppningsvis så har de fått rätt på siffrorna så att de stämmer. Sedan betyder det ju inte att slutresultatet blir detsamma som detta, men ändå. Sverige ligger ju inte sist i alla fall.

 5. Roberto

  jag tar inte illa åt din komentar. men det som jag menar är att låten är bra om man förstår texten och vad låten handla om. låten molitva är nästan en religös låt. lane moje handlar om ett djur. det gäller att förstå låten och texten. det är därför jag håller för serbien. om vi ska gå till sveriges låt hero. hur många artister över hela världen har haft namnet hero på sina album. det är en hel del. men det som jag brukar säga må det bästa bidragen vinna.

 6. Schlagerpinglan

  Roberto: “Hero” är kanske inte så nyskapande vare sig vad gäller texten eller melodin, men för mig så räcker det med att den är bra. 🙂 Vi får väl se i maj om det räcker för en finalplats eller inte.

 7. Kevin

  Det är klart den gör! Varför skulle den inte, så dålig är den inte. Jag tycker den är skitbra och borde vinna allt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se