Jackpott gånger fyra

2008-04-09 (onsdag)

Nu har även fansen från Serbien, Andorra, Turkiet och Litauen lämnat sina röster. Alla fyra klubbarna gav sina 12:or till Sverige, som därmed drygar ut sin ledning. Läs mer om de officiella fanklubbarnas omröstning på esctoday.com.

OGAE Serbien: OGAE Andorra: OGAE Turkiet: OGAE Litauen:
12 p. Sverige 12 p. Sverige 12 p. Sverige 12 p. Sverige
10 p. Armenien 10 p. Ukraina 10 p. Norge 10 p. Ukraina
8 p. Portugal 8 p. Island 8 p. Serbien 8 p. Ryssland
7 p. Grekland 7 p. Portugal 7 p. Ukraina 7 p. Norge
6 p. Bosnien 6 p. Schweiz 6 p. Albanien 6 p. Armenien
5 p. Ukraina 5 p. Rumänien 5 p. Bulgarien 5 p. Island
4 p. Norge 4 p. Armenien 4 p. Armenien 4 p. Portugal
3 p. Israel 3 p. Serbien 3 p. Israel 3 p. Israel
2 p. Schweiz 2 p. Grekland 2 p. Schweiz 2 p. Bulgarien
1 p. Albanien 1 p. Turkiet 1 p. Belgien 1 p. Vitryssland
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att åtta av 33 klubbar röstat så är resultatet följande: Sverige 87 poäng, Schweiz 49 poäng, Armenien 47 poäng och Ukraina 39 poäng. Så långt är det glasklart, men sedan blir det lite luddigare.

Esctoday.com-artiklarna om varje enskilt land skiljer sig nämligen från sammanställningen av poängen när det gäller Portugal, Rumänien och Polen så jag vet inte riktigt vilka siffror det är som gäller. Vi får väl vänta och se. Helt klart är i alla fall att Sverige är i en övertygande ledning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Jackpott gånger fyra”

 1. Kevin

  De tycker väldigt olika, fast Sverige tycker alla dem bäst om! 🙂 Som Turkiet har gett Norge 10 poäng och Serbien bara 4 poäng, Andorra har gett Ukraina 10 poäng och Serbien har gett 5 poäng. Det är mkt bra för att då ökar chanserna att Sverige vinner.

 2. Rickard

  Suveränt! Det är tur att Charlotte turnerar mycket i europa. Tror hon skulle besöka alla länder. The Ark marknadsförde sig knappt i något land, vilket visade sig vara fel.

 3. Schlagerpinglan

  Kevin: Det ska bli intressant att se hur väl detta sedan stämmer in på hur TV-publiken röstar. Tror inte att Sverige är en lika stor favorit där. Tyvärr.

  Rickard: För att inte tala om Stenmarck som inte marknadsförde sig alls och fick ännu sämre resultat. Tur att Charlotte är smartare än så. Representerar man ett land så tycker jag att man ska gå in för att vinna och då kan man inte skippa PR-turnéer.

 4. Kevin

  Carola gjorde som Charlotte, åker och turnérar. 😀

  Men varför tror du inte de är en stor favorit? De flesta omröstningarna på internet leder Sverige och där har ju folk röstat på. Inte någon jury.

 5. Schlagerpinglan

  Kevin: Jag tror att många tycker om Sveriges bidrag, men speciellt öst-länderna tror jag ändå ger fler poäng till Ukraina, Ryssland och Serbien. Dessutom så tror jag att “Hero” är en låt som tilltalar schlagerfansen, medan Serbiens och Rysslands bidrag tilltalar TV-publiken och det är ju de som kommer att bestämma. Förhoppningsvis har jag fel.

 6. Kevin

  Jag hoppas det. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se