Schlagerpinglan: Då var det dags för den fjärde och sista delen av SVT:s “Inför ESC 2008“. Programmet visas i kväll kl. 18:30 och nu är det de nio sista bidragen i den andra semifinalen samt de fem bidragen som är direktkvalificerade till finalen som ska synas i sömmarna.

Liksom i första, andra och tredje delen så kommer här mina egna åsikter samt betygsättning enligt en femgradig skala. Mycket nöje!

11. Kroatien (Betyg: 3) “Romanca”, Kraljevi Ulice en 75 Cents
Låten i sig är en stark 4:a. Väldigt vackra melodislingor och instrument man blir nostalgisk av. Det går dock inte att bortse från gubben som kommer in och förstör hela stämningen. Därför blir det endast en 3:a i betyg och då är jag väldigt generös. Bör kunna ta sig vidare till finalen.

12. Bulgarien (Betyg: 2) “DJ take me away”, Deep Zone & Balthazar
Alldeles för långt instrumentalt avsnitt. Fungerar kanske på klubbar, men inte här. Sångerskan kommer inte in förrän halva låten gått och då upprepar hon endast samma meningar hela tiden. Enformigt men medryckande.

13. Danmark (Betyg: 3) “All night long”, Simon Mathew
Detta är en väldigt enkel visa som med en gnutta flax mycket väl kan ta sig vidare till finalen. Personligen tycker jag inte speciellt bra om sådana här snabb-slöa saker men tack vare sångaren, som är som klippt och skuren för låten, så blir den helt OK.

14. Georgien (Betyg: 3) “Peace will come”, Diana Gurtskaya
En ganska anonym popmarsch som har sina ljusglimtar. Tack vare sångerskans speciella röst så blir den ganska intressant trots allt. Strax över eller under finalstrecket.

15. Ungern (Betyg: 3) “Candlelight”, Csézy
En av tävlingens bättre ballader som jag hoppas tar sig vidare till finalen. Stämningsfullt och behagligt men kanske en aning för gammalmodigt för TV-publiken.

16. Malta (Betyg: 3) “Vodka”, Morena
En fartfylld låt som jag tyckte ganska bra om i början men som snabbt tappade sin charm. Lite för ettrig och hurtig. Den har dock något som gör att den får ett relativt högt betyg ändå.

17. Cypern (Betyg: 1) “Femme fatale”, Evdokia Kadi
Etniskt så det stänker om det. Tyvärr inte på något bra sätt, utan detta är en ganska trist melodi. Hade jag inte vetat bättre så hade jag varit säker på att jag hört denna förut. Ingen finalist.

18. Makedonien (Betyg: 2) “Let me love you”, Tamara, Vrčak & Adrian
Själva refrängen är det inget större fel på, lite halvtralligt och glatt. De två halvsjungande killarna kunde man dock klarat sig utan. Bör kunna komma riktigt långt ner i resultatlistan.

19. Portugal (Betyg: 1) “Senhora do mar”, Vânia Fernandes
En ballad som fått positiva reaktioner från olika håll men inte härifrån. Personligen tycker jag att den är väldigt långtråkig.

2. Storbritannien (Betyg: 3) “Even if”, Andy Abraham
Medryckande, glad discolåt som framförs av en sångare som ser ut att tycka om vad han gör. Blir säkert bra underhållning men förmodligen inget man kommer att komma ihåg. Britterna tycker säkert att det är orättvist om de får en dåligt placering i år igen men det är nog inte helt otänkbart.

4. Tyskland (Betyg: 2) “Disappear”, No Angels
Mycket tråkig, massproducerad pop av en tysk lightversion av Spice Girls. Förhoppningsvis skyller de inte på grannlandsröstning när de ser var de hamnar i resultatlistan.

19. Frankrike (Betyg: 4) “Divine”, Sebastian Tellier
Precis som förra året, då de kom trea från slutet med “L’amour à la francaise”, så ställer Frankrike upp med en väldigt stark låt. Vi får väl se om Telliers electropop tas emot bättre. Om inget annat så sjunger han nästan enbart på engelska, vilket borde ge lite extrapoäng. Nu är det verkligen tid för lite franska framgångar i tävlingen.

22. Spanien (Betyg: ) “Baila El Chiki Chiki”, Rodolfo Chikilicuatre
Ett skämt som slått slint. Obehaglig typ med fjantig låt. Slöseri med tid.

23. Serbien (Betyg: 2) “Oro”, Jelena Tomasevic
Vissa bitar av denna ballad är verkligen jättebra men eftersom den till största delen består av mindre bra bitar så kan den inte få något annat betyg än en 2:a. Tror dock att den kommer att få en riktigt bra placering i finalen.

Schlagerpinglan: Ännu fler analyser av bidragen hittar ni hos Eurovisionspanelen och Markus Larsson.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Pinglans “Inför ESC 2008” del 4”

 1. David

  Ok nu är det snart dags för semi 1 och nu ska jag ge min magkänsla för vilka som går vidare.

  Nederländerna
  Irland
  Ryssland(tyvärr)
  Grekland(kan skrällas ut)
  Rumänien
  Azerbaijzan(tveksam)
  Norge
  Armenien(trots hennes minst sagt svaga scenshow)
  Andorra
  Polen(beroende på om hon håller ton)

 2. David

  med ryssland,grekland och armenien som några sorts storfavoriter…i schlagervärlden, sen vad människor ute i stugorna tycker är en annan femma..

  tycker personligen att Dima och kalomoira verkar vara två mega divor.. utan någon egentlig anledning.. memen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se