Resultatet: första semifinalen

2008-05-21 (onsdag)

Schlagerpinglan: Resultatet av den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2008 innehöll en del väntat, en del oväntat, en del roligt och en del sorgligt. Här nedan följer de tio länder som gick vidare samt de startnummer de får i finalen den 24:e maj:

 • Grekland “My secret combination”, Kalomoira [startnr. 21]
 • Rumänien “Pe-o margine de lume”, Nico & Vlad Mirita [startnr. 1]
 • Bosnien “Pokusaj”, Elvir Lakovic Laka [startnr. 6]
 • Finland “Missä miehet ratsastaa”, Teräsbetoni [startnr. 8]
 • Ryssland “Believe”, Dima Bilan [startnr. 24]
 • Israel “The fire in your eyes” Boaz Mauda [startnr. 7]
 • Azerbajdzjan “Day after day”, Elnur Gusseinov [startnr. 20]
 • Armenien “Qele qele”, Sirusho Harutyunyan [startnr. 5]
 • Polen “For life”, Isis Gee [startnr. 10]
 • Norge “Hold on be strong”, Maria Haukaas Storeng [startnr. 25]
 • Schlagerpinglan: Personligen prickade jag in sju av finalisterna, se min gissning här, vilket innebar en besvikelse (Sloveninen missade finalen) och två suckar av lättnad (Irland och Moldavien gick inte heller vidare).

  I stället blev det en positiv överraskning (Finland gick vidare trots allt) och två gäspar (Israel och Polen fick även de en finalbiljett). Lite blandat resultat med andra ord, precis som det ska vara.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  14 kommentarer till “Resultatet: första semifinalen”

  1. Tobbe

   http://eurovision08.blogg.se
   där finns platserna som kommer vara startnummer för länderna ( ej semi 2)

  2. Wånkan

   Är mkt glad åt att Finland gick vidare!

  3. Oliver

   Hjälp mig! Jag e helt förvirrad. Igår gick ju Armenien vidare men var det bara jag som tyckte att hon förstörde låten helt med sin falska röst. Så lät hon inte alls i inför programmet. Innan var hon bäst. (Ändrade mig till Grekland efter live framträdandena). Kristian Luuk och Perrelli satt och lovordade henne när hon gick vidare. Har jag fel om rösten? :S

  4. Schlagerpinglan

   Oliver: Nop, du har verkligen inte fel. Sirushos röst höll inte för trycket, det lät för hemskt. Förmodligen lyssnade Luuk och Perrelli inte så noga på själva sången, för så tondöva tror jag inte att de är. 🙂

  5. Oliver

   Detta har tyvärr inte med ditt inlägg att göra men jag bara undrar, var tog Eurovision Countdown del 3 vägen? Jag vet att den gick på Tvn men missade och nu har fortfarande inte SVT laggt ut den på hemsidan. Dåligt i så fall. Var kan jag annars hitta den?

  6. eurovisionsälskaren

   Har följt din blogg hela 2008, tycker det är den klart bästa eurovisionsbloggen. Snygg layout, intressant fakta, som man själv inte orkar kolla upp 🙂
   Missade semifinalen igår, vilket stör mig mycket, men jag såg resultatet. Alla bidrig som gick vidare var bra, men att Slovenien inte gick vidare var helt fel. Låten är jättebra, kan lyssna på den hur många gånger som helst. Dumt att jag glömde att rösta.

  7. Oliver

   eurovisionälskaren: Det var en jättecool semi men även om du hade sett det hade du inte fått röstat. Sverige kan bara rösta på torsdag. Intressant att du gillar Slovenien, jag pustade nästan ut när den inte gick vidare. Jag e ledsen för att den påhittade polkagrisen från Belgien inte gick vidare. Det finns ingen annan låt man blir gladare av. 🙂
   Riktigt snygg arena, bra programledare och fräcka vykort. Riktigt bra gjort av Serbien.

  8. Schlagerpinglan

   Oliver: Inte ens eurovision.tv, som ligger bakom programmen, har lagt ut mer än två program så det är nog bara att vänta och se.

  9. Schlagerpinglan

   eurovisionsälskaren: Tackar. Roligt att du uppskattar sidan. 🙂 Mmm.. jag tycker också att det var synd att Slovenien inte gick vidare. En av tävlingens klart bästa låtar.

  10. Kevin

   Vilket startnummer tycker ni att Charlotte Perrelli ska ha? Nummer 1 och 25 är ju upptagna! 🙁

  11. Schlagerpinglan

   Kevin: Enligt expressen så hoppas Björkman & C:o på nr 17, som tydligen var Charlottes startnummer när hon vann 1999. Så det hade ju varit skoj, eftersom alla de “bra” numren är tagna.

  12. esc

   Jag ville säga att armeniens sångerska är jättebra och fin sångerska.
   hon var så himla nervör och hade så mycket press på sig att det inte gick som vätat.
   hon är grymt bra och jag tror att hon kommer göra mycket bra ifrån sig på finalen:)

  13. Schlagerpinglan

   esc: Jag har sett andra klipp där hon (förmodligen) sjunger live och där har hon sjungit jättebra. Förhoppningsvis går det bättre i finalen.

  14. love music

   Ja jag tror också att hon var närvös och därför uppträdde hon så dåligt(allså hon från Armenien) jag tror att hon kommer att vara grym i finalen

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se