Några europeiska tittarsiffror

2008-05-26 (måndag)

Intresset för Eurovision Song Contest varierade i de olika länderna:

 • I Österrike, som inte deltog i år eftersom de inte tycker om röstningssystemet, hade programmet tittarsiffror på runt 20-25% av tittarna. Som mest var de uppe i 31%.
 • Storbritannien rapporterade sina sämsta siffror på flera år. I genomsnitt tittade 34,7% av TV-publiken, d.v.s. ca 7,1 miljoner tittare. Under röstningen var det dock 49,8% som tittade, d.v.s. 9,3 miljoner tittare. (Förra året hade showen ett genomsnitt på 39% av tittarna.)
 • Inte helt oväntat så blev det ett tittarrekord i Serbien. 72,1% av tittarna valde att se finalen. Semifinalerna fick 44% respektive 45% av tittarna.
 • Intresset för ESC var även i år oerhört stort i Grekland. Sex miljoner valde att se finalen, vilket gav en tittarsiffra på hela 93%.
 • (Källor: oikotimes.com och esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Det är ju roligt att intresset för Eurovision Song Contest finns kvar i Österrike, eftersom chansen att de kommer tillbaka då borde öka. Lite mer oroväckande är de svikande brittiska tittarna. Debatten om landet ska dra sig ur tävlingen eller inte pågår, inte oväntat, för fullt.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se