The Big Four får kvala?

2008-05-28 (onsdag)

EBU kommer snart att hålla ett möte där bl.a. The Big Four kommer att diskuteras. Eventuellt kan det bli aktuellt att de fyra länderna får ställa upp i semifinalerna som alla de andra. Enligt ESC-chefen Svante Stockselius så skulle tävlingen, p.g.a. sponsorer, klara sig även om de fyra länderna minskade sina bidrag. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Inget är bestämt ännu utan detta är bara en av många saker som ska behandlas på mötet. Skulle länderna trots allt tvingas kvala så får vi väl se hur länge Storbritannien och Frankrike stannar kvar. Förhoppningsvis är folk mer benägna att rösta på dem om de inte har en fribiljett, men jag tror inte att det är det som är problemet.

Lite mer om The Big Four hittar ni här.

The Big Fours ESC-placeringar 2008:
Spanien – “Baila El Chiki Chiki”, Rodolfo Chikilicuatre (16:e plats)
Frankrike – “Divine”, Sebastian Tellier (19:e plats)
Tyskland – “Disappear”, No Angels (23:e plats)
Storbritannien – “Even if”, Andy Abraham (25:e plats)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “The Big Four får kvala?”

 1. Roberto

  äntligen börja det hända lite saker med deras friplatser. jag hoppas att de också ska kvala. annars blir det inte roligt att de fyra ha friplatser varje år. jag tycker egentligen att det inte spelar någon roll om de pungar ut så mycket pengar på eurvision. jag gillar skarpt förslaget och jag hoppas att det blir av också.

 2. Kevin

  De får ju typ aldrig någon bra placering, iallafall i år. Det är en fördel att vara med i Semifinalen för då får folk höra den några dagar innan finalen.

 3. David

  tror att en sådan regel kan vara det bästa som har hänt dessa fyra länder. då dom nu får kvala in och har en större chans att vara med i toppstriden…. istället för att direktkvala och inte ha en chans..

 4. Sofia

  Absolut tycker jag att även The big four ska kvala. Nu när de är direktkvalificerade har de ju inte en chans att vinna. Dessutom kanske nivån på deras bidrag kan höjas ett litet snäpp bara de är med i kvalomgångarna..? Vem vet.

 5. Schlagerpinglan

  Ja, det kan ju inte gå mycket sämre än det gör nu. Klarar dessutom tävlingen sig utan deras extrapengar så finns det ingen anledning till att de ska tävla på andra villkor.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se