Wogan skyller på rasism

2008-06-02 (måndag)

ESC-presentatören Terry Wogan skyller Storbritanniens dåliga resultat i Eurovision Song Contest 2008 på rasism och politik. Inte ett enda av de 22 östeuropeiska länderna röstade på brittiska Andy Abraham, som hamnade sist i tävlingen. Två citat från Terry Wogan:

“Certainly, our lack of close border ties with other countries hasn’t helped our cause, and our millions of expats in Spain and France don’t seem inclined to help, but the ‘elephant in the room’ was our singer Andy Abraham’s colour.”

“East of the Danube, they won’t be voting for a black singer any day soon.” (Källa: reuters uk)

Schlagerpinglan: Att en sådan erfaren man som Terry Wogan skulle skylla Storbritanniens dåliga resultat på sångarens “färg” låter lite konstigt. 2001 vann ju en sångare med liknande “färg” för Estland, Tanel Padar & Dave Benton & 2XL med “Everybody“. Detta vet naturligtvis Wogan om, så att han skulle spela rasism-kortet verkar väldigt osannolikt.

Storbritanniens låt var bra, men inte så speciell att den fick folk att vilja rösta på den. Så enkelt är det. Inga undanflykter behövs.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Wogan skyller på rasism”

 1. Kevin

  Den låten förtjänade inte att hamna sist. Tyskland, Lettland tillexempel borde hamna sist!

 2. Schlagerpinglan

  Kevin: Jag tycker inte heller att den förtjänade att hamna sist, för den var faktiskt bra, men jag tycker inte att det är så förvånande att den hamnade bland de sista. När det väl var dags att rösta så var det helt enkelt inte många som tyckte att låten hade det där lilla extra som man röstar på. Tyvärr. Nej, sistaplatsen tycker jag borde gått till Tyskland.

 3. Kevin

  ah det tyckte ju jag också 😉

 4. Anonym

  Om det verkligen är rasism som ligger bakom är det jättetråkigt, och måste stoppas. Men det skall heller inte missbrukas, så att man kan skylla på rasism hur som helst utan bevis.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se