ESC-nyheter i korthet

2008-06-13 (fredag)

Schlagerpinglan: Trots att vi nu är inne i en liten mellanperiod vad gäller Eurovision Song Contest så händer det lite saker här och där. Här följer lite nyheter i korthet:

 • Norge har beslutat sig för att endast låta norska kompositörer skicka in bidrag till Melodi Gran Prix 2009. Alla låtar ska i alla fall vara skrivna till minst 50% av norrmän.
 • Melodifestivalen får en ny projektledare: Ronnie Lans (bl.a. Idol och Bingolotto) kommer att ersätta Christel-Tholse Willers.
 • Luxemburg har meddelat att de inte kommer tillbaka till ESC. Största anledningen sägs vara de andra små ländernas dåliga resultat.
 • Några parlamentariker i S:t Petersburg har i ett brev till guvenören påpekat att de inte tycker att staden ska hålla i finalen av Eurovision Song Contest 2009. I brevet står det bl.a. att den västerländska musiken demoraliserar ungdomen och leder till drogmissbruk.
 • (Källor: oikotimes.com, esctoday.com och aftonbladet.se)

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  4 kommentarer till “ESC-nyheter i korthet”

  1. rosenblom

   Den norska modellen borde vara regel för varje deltagande bidrag i ESC.

   Upphovsmän och artist skall vara från landet man representerar. Det är väl ändå lite av ursprungsidén?

   Det blir ju förbannat tråkigt om hälften av alla bidragen är skrivna och framförs av amerikaner. Inte en omöjlig utveckling dock…

  2. Schlagerpinglan

   rosenblom: Egentligen så håller jag faktiskt med dig. Är det en landskamp så är det. Länderna borde tävla mot varandra med det material de har inom landet och borde inte få låna fritt av varandra. Men… Eftersom det numera är tillåtet och det är lika för alla så försöker jag att intala mig att det är OK. Man kan inte gå och irritera sig på allt som man tycker är fel. 😉

  3. rosenblom

   Kan man inte det? Hm. Då är det lika bra att lägga ner min blogg…

  4. Schlagerpinglan

   rosenblom: Tror inte att det är bloggen som är problemet, utan inställningen hos personen bakom den. 😉

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se