Vitryssland i ESC

2008-07-10 (torsdag)

Schlagerpinglan: Dags för en nostalgisk djupdykning i Eurovisions historia och se vad Vitryssland har haft för sig. Det blir lite statistik, lite fakta, lite åsikter och naturligtvis YouTube-länkar till alla deras uppträdanden i Eurovision Song Contest. Mycket nöje!

Snabba fakta om Vitryssland i Eurovision Song Contest:
Debutår: 2004
Deltagit antal år: 5 år
Antal vinster: 0 st
Bästa placering: 6:a (2007)

Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest:
2004: “My Galileo” Alexandra & Konstantin (19:e plats i semin)
Schlagerpinglan: Debutantlandet ställde upp med en låt man inte riktigt blev klok på. Missade finalen och gjorde inget större intryck.

2005: “Love me tonight” Angelica Agurbash (13:e plats i semin)
Schlagerpinglan: Här hade Vitryssland en superlåt, en bra scenshow och en framskjuten placering i finalen inom räckhåll. Tyvärr så sjöng Angelica så falskt att de, helt välförtjänt, åkte ur direkt i semin. Synd på en sådan bra låt. Min favorit 2005.

2006: “Mum” Polina Smolova (22:a plats i semin)
Schlagerpinglan: Nej, nej, nej! Detta var så fel, på så många sätt, men visst svängde det. 🙂

2007: “Work your magic” Koldun (6:e plats i finalen)
Schlagerpinglan: En väldigt bra låt med en mindre säker sångare. Här var det spännande värre. Skulle Koldun lyckas pricka tonerna eller inte? Det gick hyfsat och placeringen var inte fy skam den heller. Min favorit 2007.

2008: “Hasta la vista” Ruslan Alehno (17:e plats i semi 2)
Schlagerpinglan: Här lyckades landet att styla sönder sitt bidrag totalt. Från att ha varit ett charm-töntigt disconummer så gav de både låten och sångaren en rockig make-over och missade, naturligtvis, finalen.
(Statistik från esc.info.se och escsweden.com)

Schlagerpinglan summerar: Trots att Vitryssland varit min favorit två år så har de endast lyckats att kvalificera sig till finalen en gång på fem försök. Hmm… inte ens de f.d. Sovjet-staterna gynnas av “grannlandsröstningen”. Konstigt. 😉

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Vitryssland i ESC”

  1. Oliver

    Vitryssland har aldrig varit min favorit, dock älskade jag deras bidrag 2004. 🙂 2007 var de inte så pjåkiga iheller.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se