3 440 bidrag till MF 2009

2008-09-27 (lördag)

Det blev ett nytt rekord i antal bidrag som skickats in till Melodifestivalen: 3 440 st har i nuläget registrerats. Siffran kan dock komma att öka eftersom det kan komma in fler bidrag med rätt datumstämpel. (Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Det är ju roligt att intresset för Melodifestivalen är så pass stort. Frågan är hur många av dessa bidrag som kommer från samma håll. T.ex. så ska ju Bert Karlsson ha skickat in 200 bidrag i år, om man ska tro expressen.se.

Som konkurrenter till dessa bidrag finns då jokrarna, som väljs ut på ett nytt sätt nästa år. Christer Björkman har sagt att de kommer att “handplocka internationellt framgångsrika låtskrivare som får förtroendet att själva välja den artist som framför deras bidrag”, allt enligt aftonbladet.se.

Namn som nämnts är Anders Bagge och Andreas Carlsson från Idoljuryn, RedOne och Bloodshy & Avant. Stämmer detta så spelar det kanske ingen större roll vad som ligger i högen med 3 440 bidrag, men visst ökar chanserna att något bra grävs fram. Om någon nappar på erbjudandet, vill säga.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “3 440 bidrag till MF 2009”

  1. Ellen

    Härligt att intresset från låtskrivarna håller i sig! Då blir det många bra låtar i år igen, om urvalsjuryn gör sitt jobb.

  2. Schlagerpinglan

    Ellen,
    Jepp. 2008 var ett väldigt bra år och förutsättningarna borde ju finnas för att även 2009 ska bli det. 🙂 Men det hänger ju som sagt på att rätt personer sitter och väljer ut bidragen.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se