Den perfekta MF-programledaren

2008-10-10 (fredag)

Schlagerpinglan: Kristian Luuk kommer inte att leda Melodifestivalen 2009, utan har valt att jobba med en annan SVT-produktion. Lite synd, eftersom han gjort ett bra jobb, men ganska intressant att se vem/vilka som tar över.

Personligen hoppas jag nu att Björn Kjellman finns med bland de som SVT tittar närmare på. Med sitt genuina MF-intresse, MF-erfarenhet och prisade skådespelartalanger så borde han vara det självklara valet. Rent teoretiskt alltså.

Annars har vi ju schlagerräven Björn Skifs, som även han har alla förutsättningar för att passa för uppdraget.

I Aftonbladets omröstning så är det dock Peter Settman som fått flest röster, vilket var väldigt väntat. Även Settman är en, enligt mig, bra kandidat.

Andra namn som nämnts när frågan diskuterats på nätet är bl.a. Björn Gustafsson, Fredrik och Filip, Gry Forssell och Robin Paulsson, men de hittar ni inte på min önskelista precis.

Det finns m.a.o. ingen brist på kända namn, om det nu är det som svt vill ha. Förhoppningsvis tar de inte alltför lång tid på sig att göra sitt/sina val.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Den perfekta MF-programledaren”

 1. roberto

  skönt att slippa luuk. hoppas att de hittar någon vettig person som leder melodifestivalen.

 2. Schlagerpinglan

  roberto,
  Personligen kan jag nog i nödfall stå ut med det mesta, förutom Fredrik och Filip. Så det blir väl de som får uppdraget. Inte för att jag är pessimistisk eller så. 🙂

 3. Micke

  Filip & Fredrik är normalt sett mina idoler i TV men eftersom jag samtidigt älskar Melodifestivalen och inte vill att några personer blir större än programmet så är det nog bäst att de inte väljer Filip & Fredrik. Min absoluta mardröm är Peter Jihde. Det framgår så tydligt att han inte klarar av att inte ha fullständig kontroll på allt som händer när han är programledare. Om någon gör något spontant blir han bara irriterad eftersom det alltid är han som ska komma med de “tajmade frågorna och ha det sista leendet in i kameran”.

  Jag har också listat några kandidater på min blogg. Kolla gärna: http://schlagermicke.blogg.se/

  //Micke

 4. roberto

  jag tycker att loket ska vara programledare eller lotta engberg

 5. Schlagerpinglan

  Micke,
  Ja det är bara att hoppas att svt också är inne på samma spår: att det är Melodifestivalen och låtarna som är det viktiga och att programledaren bara ska sköta sitt jobb. Risken finns väl annars att det blir som en TV-show där “stjärnan” tar alltför stor plats. Vi får väl se vad som händer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se