Joker nr 4: E.M.D.

2008-12-16 (tisdag)

SVT meddelade idag att det blir E.M.D. som får den sista jokerplatsen i Melodifestivalen 2009. De kommer att tävla med låten “Baby Goodbye” som de skrivit tillsammans med Oscar Görres.
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Roligt för dem. Förhoppningsvis är “Baby goodbye” så pass bra att den förtjänar alla röster som den kommer att få. Den beskrivs ju som en inte typisk E.M.D.-låt och det låter ju positivt. 😉

Det är som upplagt för en repris av Melodifestivalen 2007 där hysteriska småtjejer röstade vidare idol-nissar och slog ut den “riktiga” vinnarlåten, d.v.s. Magnus Carlssons “Live forever”. Inte lockande alls.

Kanske har småtjejerna lugnat ner sig. Kanske blir de hysteriska, medelålders Scotts-trånande damerna ett större problem. Vi får väl vänta och se och hoppas på det bästa.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Joker nr 4: E.M.D.”

 1. Malin

  Okej, nu kände jag att jag blev lite irriterad. Är det inte de som får flest röster som är de riktiga vinnarna? Om någon slås ut beror ju det på att de inte fått flest röster. Spelar småtjejers röster mindre roll? Hur ska vi komma undan att folk röstar på det de gillar? Åldergräns?

 2. Schlagerpinglan

  Malin, Klart att det är den låt som får flest röster som är den riktiga vinnarlåten. Det var därför jag använde citationstecken runt ordet “riktiga” och hoppades att folk skulle kunna läsa mellan raderna.

  Att folk röstar på sina idoler oavsett vad och hur de sjunger kan man inte komma ifrån och det är ett problem, om det nu är den bästa låten man försöker få fram. Enklast vore att inte ta in artister direkt från TV-program där folk är vana att ringa och rösta på dem. Nu är det dock som det är och det är bara att acceptera.

 3. DavidG

  Håller med dig id et faktum att tjejrösterna i MF har blivit en maktfaktor när det gäller de såkallade “tjejfavoriterna”. Men att magnus carlsson förtjänade att vinna eller gå till final håller jag inte riktigt med om. magnus gjorde inge tjättebra framträdande på kvällen medans artister som sebastian och måns gjorde tvärtom skitbra framtränden av sina låtar..menmen..

 4. DavidG

  Sen finns det samma dilemma fast åt andra hållet av sångare som magnus Carlsson,nanne osv får jättemånga röster pågrund av det klassika “åh han är så känd o sjunger så många andra bra låtar” syndromet där folk röstar på någon som magnus carlsson oavsett hur bra eller dålig låten än är bara för att de känner till honom o kanske inte den där andra sångerskan med en tusen gånger bättre låt..
  så tyckte jag det var2006 med den låten han hade då… den var kass men han gick ändå till final..

 5. Tobbe

  alltså det kommande året skiter jag nog i låten. Danny är känd i både Polen , ryssland och de jugoslaviska länderna. sedan har mina ”teorier” eller vad man nu ska kalla det. t.ex. så är det ett band som vinner var sjätte år. eller om man tar tre år i taget. 2006 vann Lordi. 2003 vann Sertab. 2000 vann en grupp. 1997 vann en tjej (med en grupp..) osv. så störst chans har vi om det här nu stämmer om vi skickar en tjej eller en grupp, vilket i mitt fall säkert blir agnes eller emd.. agnes är ganska känd i polen också. 2008 vann dessutom Dima bilan som varit med tidigare, 2005 vann elena som var med tidigigare. LIGGER NÅGOT BAKOM DET HÄR?

  fast sverige har nog ingen chans att vinna ändå, grekland vinner nästa år. Sakis Rouvas är nog kändas av alla inom ESC-världen. Att han kom trea 2004 gör inte saken värre.

 6. Schlagerpinglan

  DavidG, visst är det ett problem även på det hållet. Tycker man om artisten så har man större toleransnivå på låtarna och gillar man inte artisten i fråga så får låten ett lite sämre utgångsläge. Detta kan man nog inte komma ifrån. Det är bara lite tråkigt när de artister man själv inte är så glad för har en egen organiserad röstningsmaffia. Men men… om nu E.M.D. verkligen har den mest lämpade låten så kommer jag (hur konstigt det nu än kommer att kännas) att heja på dem. Danny är ju trots allt framgångrik i Ryssland så det hade väl kunnat vara värre…

 7. Schlagerpinglan

  Tobbe, glöm inte att även BWO är en grupp och de är också stora i öst, sägs det. 😉 Att Grekland kommer att få en topplacering 2009 oavsett låt känns ganska självklart.

 8. DavidG

  Har en känsla av att det kommer att stå mellan marie serneholt och BWO i finalen…

 9. Elina

  Rösta på E.M.D. !!!!!!!! Dem är bäst, jag har träffat dem, och jag vill göra det igen!! Snälla rösta på E.M.D.

  gör så dem vinner<333333333333

 10. Schlagerpinglan

  Elina, skoj att någon blir glad över att E.M.D. ska vara med. 😉 Personligen ser jag Melodifestivalen som en produktion där man försöker få fram det bästa bidraget till att representera Sverige i Eurovision Song Contest, inte en tävling där ens personliga idoler ska röstas fram till seger oavsett låt. Men, men… vem vet? Kanske har E.M.D. den bästa låten. Vi får väl se.

 11. Helen

  Jag tror att de är väldigt många som har förutfattade meningar om hur fans är.
  Jag menar, de som beskrivs som E.M.D.-fan är en hysterisk tonårstjej som är helt kääääär i nån av medlemmarna och skriker tinnitusskrik.
  Och visst, de flesta fans kanske framstår som såna.
  Men de är ju oxå de som syns.
  Jag är ett väldigt….vad ska man säga…. aktivt fan.
  Jag är aktiv på forum och liknande.
  Känner många andra fans, och alla är inte i min ålder (jag är 14) och ah.

  Tror oxå att många glömmer att E.M.D. oxå är jättebra artister, Idol är nog inget lätt program.
  De framstår ju ofta som värsta räkmackan för människor att bli kända.
  Men de är rätt lång väg.
  Man kan lixom inte bara vara snygg, killar som tror att de kan sjunga men inte kan, de är kaxiga, och kaxiga killar som inte kan sjunga blir automatiskt lite fulare.

 12. Schlagerpinglan

  Helen,
  Hoppas du inte tog alltför illa upp av mitt inlägg, för det var inte menat som någon kritik av vare sig E.M.D. eller deras fans i stort. E.M.D. tillhör inte mina personliga favoriter, men jag respekterar att andra tycker de är bra.

  Det jag reagerar mot är att program som “Idol” och “Dansbandskampen” skapar starka röst-grupper som, utan att kanske ens bry sig om vem vi skickar till Moskva, kan komma att avgöra hela Melodifestivalen. Detta tycker jag är en aning tråkigt.

 13. Helen

  Nejdå, jag tar inte illa upp när folk snackar åsikter, de är bara allmän och onödig skit jag reagerar på, som en del tyvärr kastar på E.M.D.
  Jag vill bara säga min åsikt i en sån här fråga, då det är viktigt för mej.

  Självklart kan inte hela världen gilla dom.
  Alla har sin egna musiksmak.
  De är ju drf röstningsmomenten blir roligare.

  Men det är som du säger, hängivna fans röstar ju, utan att egentligen bry sig om hur det låter (men i fans öron låter nästan allt bra).
  Man röstar på sin favorit, istället för att rösta på det bidrag som egentligen är bäst och troligen skulle fått fler röster i Moskva.
  Visst är det tråkigt, med tanke på att det inte har gått så jättebra för Sverige de senaste åren.

  Men om man tittar tillbaka på 07 då, så gick ju både Sebastian och Måns vidare som du sa, men ingen av de vann.
  Fast å andra sidan åkte ju Ola ut förra året, så Idol är ju ingen försäkring på att du går vidare till final.

  Vi får helt enkelt se, och höra, hur det blir iår 🙂

 14. Schlagerpinglan

  Helen,
  Precis. 😀

 15. Zittran

  Du säger i din kommentar att ditt inlägg inte var menat som en kritik mot EMD lr deras fans. Men snälla, det e de ju! “hysteriska småtjejer som röstar vidare idol-nissar”! Kan bara säga att det inte är som du tror. EMD har massor av lite äldre fans, bland andra de där “medelålders trånande damerna” hittar du hos dom like mkt som hos dansbandstöntarna Scotts. Ja nu var ja lite nedlåtande. Men i mitt tycke så är det en j*vla klasskillnad på de två grupperna. EMD består av tre svinduktiga sångare. Stämsången sitter som ett smäck o de är sjukt begåvade alla tre. Har inte hört deras bidrag än men de skulle va kul om de vann. Det e dax för nåt nytt nu!

 16. Schlagerpinglan

  Zittran,
  För min del får E.M.D. sjunga hur mycket de vill och personerna i publiken, oavsett ålder, får bli precis så hysteriska de vill. Detta är inget jag någonsin kommer att kritisera. Smaken är ju delad. Ställer de upp med en bra låt och vinner hela Melodifestivalen genom att majoriteten av tittarna vill det (och inte bara ett fåtal hängivna fans med snabba mobilfingrar) så kommer jag inte heller att kritisera detta. Så nej, mitt inlägg var inte menat som kritik av vare sig E.M.D. eller deras fans.

  Poängen med inlägget var att jag tycker det blir orättvist när vissa artister har en skara av fans som är vana vid att rösta medan vissa artister inte har detta. När dessa fans sedan inte heller egentligen bryr sig om ESC så blir det extra irriterande för mig som verkligen bryr mig om tävlingen.

 17. zack

  sakis rouvas!!! hoppas han vinner allt. inte många i eurovision som har en sån otrolig utstrålning. sakis dominerar.

 18. Schlagerpinglan

  zak,
  Synd bara att låten inte är lika bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se