Resultat Island 2009: Del 2

2009-01-18 (söndag)

Schlagerpinglan: Den andra av fyra deltävlingar i den isländska uttagningen till Eurovision Song Contest, Songvakeppni 2009, hölls på lördagskvällen. Klicka på länkarna här nedan för att titta på artisternas uppträdanden.

Länkar till bidragen som gick vidare till finalen:
“Undir regnbogann”, Ingó, Songvakeppni 2009
“Vornótt”, Hreindís Ylva Garðarsdóttir Holm, Songvakeppni 2009

Länkar till bidragen som slogs ut:
“Fósturjörð”, Páll Rósinkrans, Songvakeppni 2009
“Glópagull”, Erna og Lísa, Songvakeppni 2009

Schlagerpinglan: Förra veckan tyckte jag att balladen “The kiss we never kissed” var helt överlägsen. Frågan är dock om inte “Undir regnbogann” med Ingó är snäppet bättre? Svårt att jämföra en vacker ballad med en trallig melodislinga dock. Det är i alla fall trevligt när de låter instrumenten få en central del i framförandet. Annorlunda och mycket bra.

De andra då? Jo, balladerna “Vornótt” (vacker men händelsefattig) och “Fósturjörð” (pampig men långtråkig) var inte något jag fastanade för. Den lite mer rockiga “Glópagull” var en av mina favoriter innan showen, men efteråt så tyckte jag att den var alltför enformig.

Mer om Songvakeppni 2009 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se