Resultat: Deltävling 1

2009-02-07 (lördag)

Schlagerpinglan: Då var första deltävlingen av Melodifestivalen 2009 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling.

Duell nr 1:
Till Final: Alcazar – “Stay The Night”
Till Andra Chansen: Scotts – “Jag tror på oss”

Duell nr 2:
Till Final: Emilia – “You’re My World”
Till Andra Chansen: Caroline af Ugglas – “Snälla, snälla”

Den internationella juryns val:
Caroline af Ugglas – ”Snälla, snälla”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Nina Söderquist – “Tick Tock”
6. Marie Serneholt – “Disconnect Me”
7. Jonathan Fagerlund – “Welcome To My Life”
8. Shirley Clamp – “Med hjärtat fyllt av ljus”

1. Nina Söderquist – ”Tick Tock” (blev 5:a)
Bra nummer som var proffsigt utfört. Själva låten var jag inte så förtjust i. Lite väl mycket upprepningar för min smak.

2. Jonathan Fagerlund – ”Welcome To My Life” (blev 7:a)
Småflickorna i bakgrunden var ganska komiska men annars var detta inget som man kommer att komma ihåg så länge. Anonym pop.

3. Shirley Clamp – ”Med hjärtat fyllt av ljus” (blev 8:a)
Denna ballad tyckte jag om redan igår efter de 60 sekunderna och idag var den ännu bättre. Själva framförandet gick väl sådär men en Andra Chans hade jag ändå unnat Shirley.

4. Scotts – ”Jag tror på oss” (Till Andra Chansen)
Precis som i fallet med Ninas låt så var detta alldeles för upprepande. Det var en stressande låt som kändes väldigt konstgjord och ointressant. Hade inte kommit någonstans utan Scotts.

5. Emilia – ”You’re My World” (Till Finalen)
Jag förstår att folk röstade på Emilia. Låten är lätt att ta till sig och den svängde bra. Personligen är jag inte så glad för denna typ av musik utan hade hellre sett att Marie Serneholt fått final-biljetten.

6. Alcazar – ”Stay The Night” (Till Finalen)
Detta var inte bara det bästa av vad vi hade att välja bland, utan tillräckligt bra för att ta oss till final i ESC. Bra låt, bra artister, bra scenshow. Proffsigt.

7. Caroline af Ugglas – ”Snälla, snälla” (Till Andra Chansen) (Juryns val)
Jag har aldrig varit så förtjust i Caroline af Ugglas men den här låten tyckte jag faktiskt riktigt bra om. Den berörde. Det är dock ABSOLUT INTE något som jag tycker att Sverige bör sända till ESC och därför tycker jag inte heller att den borde gått vidare.

8. Marie Serneholt – ”Disconnect Me”
Denna låt blir bara bättre och bättre för varje gång man hör den. Snyggt och bra framfört var det också. Synd att den inte gick vidare.

Schlagerpinglan: Lite kort så kan man säga att jag är väldigt glad (men oerhört förvånad) över att folket röstade fram Alcazar till final, på bekostnad av Scotts. Hur gick det till? Måste ju bara betyda att låten verkligen är så bra som jag tycker den är. 🙂

Jag skulle dock gärna vilja veta hur den internationella juryn tänkte när de valde Caroline af Ugglas. HUR kan detta vara intressant för någon utanför Sverige? Vad hände egentligen på genrepet då juryn gjorde sitt val? Kan man kanske t.o.m. ana att de agerar i eget intresse?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat: Deltävling 1”

 1. Melodifestivalen 2009 - delfinal 1 eftersnack « Ord av Jerry

  […] bloggar om delfinalen:Pierre, Schlagerpinglan, Mallis, Marko, Pyret, Fröken Nina, Kulturbloggen, Susanne, trollhare, Micke, theWitch, […]

 2. schlagerkung

  Två bästa låtarna till final. Underbart!

 3. DavidG

  Tror alcazar är en stark vinnar kandidat nu…. deras framträdande är deras starkaste i alla deras melodifestivalen försök..

  jag säger inte för mycket än…men om inte de andra bidragen lägge rpå ett kål kan vi får se alcazar i moskva….men för tidigt att gissa antar jag…

  men framförandet hade absolut det där lilla extra…

 4. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Ja, Alcazar kan jag mycket väl se i Moskva. Ska bli intressant att se vad de andra har att komma med. Speciellt BWO:s låt är jag nyfiken på. Känns inte längre som en sådan klar favorit längre. Men som sagt, alldeles för tidigt att säga något om det ännu. Skoj är det i alla fall att vi kommer att ha minst ett starkt bidrag i finalen.

 5. Rickard

  Helt underbart! tror Emilias låt faktiskt skulle stå sig riktigt bra om den vann. Men vi ska inte dra för stora växlar och jag är också väldigt nyfiken på vad BWO kan åstakomma! I övrigt ett ganska medelmåttigt startfällt och det fanns egentligen inte så många låtar som fick taket att lyfta i scandinavium, dock heller några riktiga grodor. Men vad är det man brukar säga…Sverige är ju landet lagom

 6. Stefan

  Jag tycker Emilias låt är den bästa hittills.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se