Schlagerpinglan: Då var det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2009, den som sänds från Leksand nu på lördag den 21:a februari klockan 20:00 i SVT 1.

Mina personliga tankar om bidragen efter att endast ha lyssnat på ca 60 sekunder av bidragen hittar ni här nedan. Vill ni själva lyssna på de små ljudklippen så kan ni gå in på svtplay.se. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:30.

1. Velvet – ”The Queen”
Annorlunda och hackigt men lovande. Behöver nog ett antal lyssningar samt en hel låt för att kunna uppskattas fullt ut.

2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – ”I Got U”
Inget för mig.

3. Molly Sandén – ”Så vill stjärnorna”
Molly sjunger jättebra men låten tilltalade mig inte alls. Det blir förmodligen helt annorlunda när man väl ser henne framföra den. Som det är nu så tycker jag faktiskt att den t.o.m. är en aning långtråkig.

4. E.M.D. – ”Baby Goodbye”
Jag är inte så förtjust i låtar där versen är starkare än refrängen och just så verkar det vara här. Kanske jämnar det ut sig när man ser uppträdandet?

5. Mikael Rickfors – ”Du vinner över mig!”
Detta låter bekant men inte på något positivt sätt. Ointressant.

6. Maja Gullstrand – ”Här för mig själv”
Egentligen är jag inte så glad för bäbisröster men detta blir jag inte riktigt klok på. Jag behöver nog se det innan jag vet vad jag tycker. Kan vara en kalkon… eller en succé.

7. Sofia – ”Alla”
Egentligen är detta nog en bra låt men känslan av att man inte förstår sitt eget lands eventuella bidrag förstör ganska mycket. Hade varit en helt annan sak om t.ex. Grekland ställt upp med låten.

8. BWO – ”You’re Not Alone”
Detta gillade jag! Ballader som fastnar direkt växer inte på träd men detta är en sådan. Förhoppningsvis betyder det inte att man tröttnar på den lika snabbt.

Schlagerpinglan: Liksom förra veckan och veckan dessförinnan så avstår jag från att gissa vem som tar sig vidare. Markus Larsson på Aftonbladet verkar däremot vara tvärsäker på att det bara är Molly och BWO som är värda att gå vidare. Två ballader? Allt kan hända med tanke på att det är slumpen/duellerna som avgör.

Min personliga favorit än så länge i denna deltävling är, inte helt oväntat, BWO. Om jag tycker att deras bidrag är bättre än Alcazars “Stay the night” eller inte är dock för tidigt att uttala sig om.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Deltävling 3 – första lyssningen”

 1. Jerry

  Nää, inte tyckte vi mycket lika den här gången…(:-)

 2. Lasse

  Att du kände igen Rickfors låt, beror på att han använt versen en gång tidigare i en annan låt. Nåt med Vingar.

 3. DavidG

  Nja.. vi får vänta tills framträdandet.. men tror dock att Alcazar kommer att vinna över bWo.. efter en fundering……

  menmen.. you never know

  hoppas vi slipper se EMD i finalen..

 4. Schlagerpinglan

  Lasse,
  så kan det vara ja 🙂

  DavidG,
  Man kan ju hoppas att EMD hamnar mot Molly i duellen. Annars är de nog ganska givna i finalen, tyvärr.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se