Schlagerpinglan: Fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2009 sänds från Malmö nu på lördag den 28:e februari klockan 20:00 i SVT 1.

Vill ni lyssna på ca 60 sekunder av vardera låt som tävlar då så kan ni gå in på svtplay.se. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:30. Mina åsikter om dessa små smakprov följer här nedan.

1. Agnes – ”Love Love Love”
Glad låt som flyter på utan att man hittar något att fastna för. Utmärkt bakgrundsmusik och humörlyftare men ingen ESC-vinnare.

2. Star Pilots – ”Higher”
Lättlyssnat och oväntat bra. Inget nytt och revolutionerade men det måste ju inte allt vara. Duger bra åt mig.

3. Susanne Alfvengren – ”Du är älskad där du går”
Det finns något i refrängen som räddar låten från att vara allt igenom långtråkig. Har hört värre men även mycket bättre.

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng – ”Killing Me Tenderly”
Njae. Lite väl svalt för min smak men refrängen var lite fångande ändå. Några lyssningar till så kanske…

5. Thorleifs – ”Sweet Kissin’ In The Moonlight”
Dansbands-schlager, varken mer eller mindre. Det där lilla extra, som många tyckare hävdat att låten har, kommer inte fram under de här 60 sekunderna i alla fall. Märks kanske på lördag.

6. Sarah Dawn Finer – ”Moving On”
Njae, efter att ha läst Markus Larssons kärleksförklaring till låten så är jag besviken. Kanske smälter jag efter fler lyssningar samt det spektakulära uppträdandet som han skriver om. I nuläget är jag däremot inte imponerad.

7. Next 3 – ”Esta noche”
Jag älskar spanska tongångar och det spanska språket. Trots det så kan jag inte komma på mycket positivt att skriva om detta bidrag. Jag är uppenbarligen inte deras målgrupp.

8. Malena Ernman – ”La voix”
Att blanda pop och opera fungerar ibland, ibland inte. Detta fungerar! Mycket möjligt att detta blir min deltävlingsfavorit. Ser med spänning fram emot slutresultatet.

Schlagerpinglan: Efter deltävling ett, två och tre så har jag avstått från att gissa någon vinnare eftersom jag ju inte har något att gå på. Detta gäller även denna vecka. Går man endast efter dessa 60 sekunder så tycker jag faktiskt (till min egen förvåning) bäst om bidragen från Malena Ernman och Star Pilots och de har ju knappast figurerat i favoritsnacket.

Det kan nog bli en ganska öppen och intressant deltävling.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Deltävling 4 – första lyssningen”

 1. DavidG

  Japp.blir intressant. star pilots kan mkt väl ta en finalplats till o med.. skulle vara lite kul..

 2. Tobbe

  Rigo And The Topaz Sound ft. Red Fox är ju skitbra 😀

 3. Stefan

  Sarah Dawn Finers låt är ju en riktig dräpare. Kommer att ta hem alltihop. Mina favoriter denna gång är Sarah och Agnes, men jag är osäker om folket röstar på Agnes till final. Det vore typiskt om Thorleifs går till final. Mina favoritlåtar hittills är Sarah och Emilia. Annars är jag helsåld på Alexander Stenerud från norska finalen.

 4. DavidG

  Alcazar tar hem Melodifestivalen 2009…

 5. Rickard

  Känns som Star Pilot och Sara Down Finer så här på förhand men mycket kan hända. Tror fortfarande på Sahlene och Stroeng trots en liten besvikelse efter den korta genomlyssningen.
  Öppet startfällt där Malena balanserar mellan succe och fiasko. Den stora jokern är definitivt Thorleifs som mycket väl kan ta sig till andra chansen.
  Agnes låt var förvånansvärt svag och jag tror hennes chanser är relativt små.

 6. Rickard

  Och jag håller med David. Trots att jag hellre ser BWO till Moskva så måste jag erkänna att Alcazar sitter i förarsätet. Märks att det är proffs som framträder.

 7. Schlagerpinglan

  Stefan,
  Själv tror jag att jag efter deltävlingen fortfarande kommer att ha Alcazar som favorit. (Om inget extraordinärt inträffar i kväll.) Vad gäller Stenerud så kan jag inget annat än att hålla med dig. Min norska favorit i år. (Det var han även förra året då han tävlade med Zuma.)

 8. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Jag hoppas du har rätt angående Alcazar men Måns, E.M.D. och kanske även Sarah blir nog väldigt svåra att slå. Skoj dock när det inte verkar helt avgjort på förhand.

 9. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Ja, väldigt öppen deltävling. Mycket hänger på hur det blir live. Ska bli väldigt spännande.

 10. Inför deltävling 4 - Evas musikblogg

  […] som lyssnat på en-minuts-klippen: Jerry | Pierre | Schlagerpinglan | Schlagerkung | […]

 11. DavidG

  måste ärligt säga att nu MÅSTE alcazar vinna för att vi ska ha en bra chans i eurovision.

  alcazar till moskva…

  skriv gärna lite om dina funderingar.. nu när vi vet någorlunda

 12. DavidG

  tyvärr verkar måns också vara favorit.. emn skulle ju inte vara helt fel att skicka hans låt heller..så jag tror man kommer varanöjd med resultatet….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se