Resultat: Deltävling 4

2009-02-28 (lördag)

Schlagerpinglan: Resultatet av den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2009 hittar ni här nedan. Där finns även några av mina åsikter om bidragen samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på alla årets bidrag.

Duell nr 1:
Till Final: Agnes – ”Love Love Love
Till Andra Chansen: Star Pilots – ”Higher

Duell nr 2:
Till Final: Malena Ernman – ”La voix
Till Andra Chansen: Sarah Dawn Finer – ”Moving On

Den internationella juryns val:
Sarah Dawn Finer – ”Moving On”

Utslagna (i resultatordning):
5. Thorleifs – ”Sweet Kissin’ In The Moonlight
6. Next 3 – ”Esta noche
7. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng – ”Killing Me Tenderly
8. Susanne Alfvengren – ”Du är älskad där du går

1. Agnes – ”Love Love Love” (Till Finalen)
Låten var lite för “blurrig” för min smak. Ett bra uppträdande skulle kunna ha lyft den men Agnes kändes inte riktigt närvarande. Kanske var hon nervös? En Andra Chansen-biljett var hon dock värd, för låten var trots allt ganska bra.

2. Star Pilots – ”Higher” (Andra Chansen)
Kvällens näst bästa låt och ett annorlunda och skojigt uppträdande. Enligt min åsikt: en given finalist. Detta blev man glad av.

3. Susanne Alfvengren – ”Du är älskad där du går” (8:a)
Låten har något speciellt men vad detta speciella är kommer jag inte att upptäcka förrän långt efter att denna tävling är avslutad och då är det ju lite väl sent.

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng – ”Killing Me Tenderly” (7:a)
Ett svalt och vackert nummer på gränsen till stelt kombinerat med en låt som behöver några extralyssningar är inget som borde fungera i ett program där man ska rösta direkt. Det gjorde det inte heller.

5. Thorleifs – ”Sweet Kissin’ In The Moonlight” (5:a)
Traditionell dansbandslåt av den bättre sorten. Inget som jag lyssnar på om jag har ett val dock. Förtjänade sin 5:e-plats.

6. Sarah Dawn Finer – ”Moving On” (Andra Chansen) (Juryns val)
Vissa tyckare har tokhyllat låten, jag är inte en av dem. Visst var låten OK och framträdandet maffigt och vackert men inga nackhår restes här inte. Andra Chansen förtjänade hon dock, enligt mig.

7. Next 3 – ”Esta noche” (6:a)
Usch, ingen blir gladare av att läsa mina tankar om detta bidrag. Håller med svenska folket om att de inte skulle gå vidare i alla fall.

8. Malena Ernman – ”La voix” (Till Finalen)
Här hade vi ett bidrag som däremot fick nackhåren att resa sig och ögonen att glänsa. Finalen av låten var helt fantastisk! Helt klart Globen-material. Är dock förundrad över att även svenska folket tyckte det. Skoj!

Schlagerpinglan: Min absoluta favorit i kväll, Malena Ernman, gick direkt till final så därför är jag nöjd med resultatet. Synd bara att Star Pilots inte fick följa med. De och Agnes hade likartade låtar men medan Star Pilots fick en att bli glad så berörde Agnes en inte alls. Kan antalet fans ha spelat en liten roll för resultatet kanske?

Nu när vi har hört och sett alla bidragen så kan man då äntligen börja tycka och analysera på allvar. 😀 Det får dock vänta tills i morgon. Min spontana känsla är i alla fall: Alcazar till Moskva!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultat: Deltävling 4”

 1. DavidG

  Japp Alcazar till Moskva känns självklart!!!… tar tillbaka mitt tidigare statement om måns.. skulle faktiskt kännas som att skicka Hero version 2 till moskva… för mkt 2008..o för lite 2009….

  Alcazar till Moskva svenska folket..please!!

 2. DavidG

  Jag vet inte vad som har hänt i europa ikväll..har dom tappat hörseln..både kroatien o lettland o nu strax antagligen också portugal kommer skicka ganska tråkiga bidrag..utan chans på final.

  hoppas iallafall att spanien väljer rätt…soraya

 3. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Mmm… Ibland hjälper det att lyssna på bidragen flera gånger, men speciellt Lettlands är nog utom all hjälp. Synd att de tävlar i “fel” semi. 😉

 4. Anna-Karin

  Tror också att Alcazar kan vara vinnaren i år, men jag hoppas på Malena Ernman. Som du skriver så fick låten verkligen nackhåren att resa sig och gav rysningar, faktiskt första gången i år för mig. Jag tror vi kan ha en chans om vi skickar henne till Moskva. Hoppas, hoppas att svenska folket förstår det.

  Förresten var scenshowen med allt det vita och hennes vackra svarta klänning och helt underbar.

  Tack för bra blogg också!

 5. Sven

  När vi nu vet att Hero floppade i Europa och att vi skulle vara mer internationella, så är det märkligt att så otroligt många bidrag har kompositörer från det förflutna. Finns det inga mer nyskapande tonsättare än Ljunggren, G:son och Kempe som kan vinka i kompositörsdiket? Nog måste det ha funnits originellare och intressantare bidrag bland de tusentals som fanns att välja bland.

 6. Schlagerpinglan

  Anna-Karin,
  Trots att jag tror mest på Alcazar så hade jag ju inte blivit direkt ledsen om Malena vann MF. Ska vi testa något nytt så kan man ju lika gärna ta något bra. 😀

 7. Schlagerpinglan

  Sven,
  Visst kan det vara uppfriskande med något nytt men om nu Next 3 var bland det bästa som fanns av det “nya” så föredrar jag nog det “gamla”.

 8. Stefan

  Blev först lite överaskad över att Malena slog Sarah, men efter att ha lyssnat på Malenas låt några gånger så har jag börjat tycka om den. Hon kan ha en riktigt bra chans i eurovision. Tror inte på Måns, EMD och Alcazar. Perreli gick inget bra ifjol och jag tror vi behöver skicka något som inte låter schlager och något som låter osvenskt. Den internationella juryn kan hjälpa oss här. Var först lite sur på att de skulle vara med, men jag har gillat deras val. Mina tre favoriter är Malena, Sarah och Emilia. Har lite svårt att rangordna dem just nu. Jag tror kanske att Malena skulle klara sig bäst i eurovision.

 9. Schlagerpinglan

  Stefan,
  Att du inte tror på Måns och EMD kan jag förstå, för det gör inte jag heller. Men inte Alcazar? Medan du har svårigheter att rangordna Malena, Sarah och Emilia så har jag numera svårt att bestämma mig mellan Alcazar och Malena.

 10. Stefan

  Jag tycker Alcazar låter som en typiskt svensk discoschlager som vi skulle kunnat ha skickat under de sista trettio åren. På 70-, 80- och 90-talet gick det oftast bra, men efter att alla länder från öst har tillkommit så verkar det krävas något annat plus att musiksmaken förändras över tid. Jag gillar Alcazars låt när jag ser dem framträda, men när jag lyssnar på dem på stereon så tycker jag att många andra bidrag är bättre. På dansgolvet skulle jag säkert gilla dem skarpt. Förövrigt så har jag svårt att bedöma vad som går hem i öst, men som sagt jag tror inte att Alcazar går hem i öst.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se