Andra Chansen-funderingar

2009-03-01 (söndag)

Schlagerpinglan: Enligt aftonbladet.se:s undersökning så kommer det att bli Sarah Dawn Finer och Star Pilots som går till final från Andra Chansen. Själv hoppas jag på en lite annorlunda upplösning, se nedan.

Duell nr 1:
Scotts – ”Jag tror på oss
Sarah Dawn Finer – ”Moving On

Duell nr 2:
Lili & Susie – ”Show Me Heaven
BWO – ”You’re Not Alone

Duell nr 3:
Amy Diamond – ”It’s My Life
Star Pilots – ”Higher

Duell nr 4:
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – ”I Got U
Caroline af Ugglas – ”Snälla, snälla

Schlagerpinglan om duell 1:
Vinnare: Sarah Dawn Finer
Varför?: Sarah har en stor ballad som hör hemma i Globen medan Scotts ställer upp med en bedrövlig låt. Enkelt val, i alla fall för mig som inte drunknat i Scotts-killens ögon.

Schlagerpinglan om duell 2:
Vinnare: Lili & Susie
Varför?: Jag vill ha med både Lili & Susie och BWO till finalen men eftersom det inte går (och jag inte tycker att något av bidragen är tillräckligt starka för att ha en chans i ESC) så väljer jag det bidrag som jag tycker är skojigast att se och lyssna på.

Schlagerpinglan om duell 3:
Vinnare: Star Pilots
Varför?: Av två bra låtar så väljer jag den som jag tycker bäst om. Helt enkelt.

Schlagerpinglan om duell 4:
Vinnare: ?
Varför?: Varken kan eller vill göra något val. Båda låtarna har sina ljusglimtar men jag vill ändå inte se något av bidragen i Globen.

Schlagerpinglan om finalduellerna:
I mitt drömscenario så står Sarah Dawn Finer mot Lili & Susie i den första finalduellen och båda går vidare. Hur? Jo, i egenskap av bästa nominerade bidrag av den internationella juryn så borde Sarah redan vara klar för final och röstar folket då fram Lili & Susie som vinnare i duellen så går båda vidare. Lite chansartat men klart värt att tänka på. Star Pilots går vidare från den andra duellen.

Jag räknar helt kallt med att den internationella juryn ger Sarah Dawn Finer den elfte finalplatsen och önskar därför att det blir Lili & Susie och Star Pilots som går vidare från Andra Chansen. Känns kanske inte helt realistiskt men man får väl drömma?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Andra Chansen-funderingar”

  1. DavidG

    ää den aftonbladet omröstningen ska man inte lägga så mkt vikt vid. såklart männiksor röstar på star pilots o sarah eftersom det va rmindre än 24 timmar sedan de hörde just deras låtar… så idiotiskt av aftonbladet att göra stor sak av det………..

    tror perosnligen att lili&susie och star pilots går till finalen.. sen åker sarah emd på ett hörn som internationella juryns val. (de kan också chocka o ge biljetten till sofia.)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se