Idoler i Melodifestivalen

2009-03-01 (söndag)

Schlagerpinglan: Aftonbladet skriver i dag om ett ämne som jag lite då och då kommer tillbaka till här i bloggen: ex-Idoler i Melodifestivalen. Jag sticker inte under stol med att jag, allt sedan Magnus Carlsson så orättvist blivit utröstad 2007, gnisslat tänderna varje gång en ny Idol meddelats som artist i Melodifestivalen.

I år har inte mindre än tre bidrag framförts av ex-Idoler och alla tre gick direkt till Globen. Skulle de verkligen kommit dit utan sin röstningsarmé? Tveksamt i några fall. Här följer en del funderingar om Idol-bidragen.

Idoler i Melodifestivalen 2009:
Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory”
E.M.D. – ”Baby Goodbye”
Agnes – ”Love Love Love”

Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory”
Plus: Måns är en väldigt bra artist med stor utstrålning. Framträdandet är väl genomtänkt och proffsigt utfört.
Minus: Låten är en dussinprodukt. Endast partiet där han sjunger “don’t stop” är intressant och det borde inte räcka för en Moskva-biljett.

E.M.D. – ”Baby Goodbye”
Plus: Snygga kläder.
Minus: Låten är ganska ointressant. Två av killarna verkar dessutom ha problem med att gå och sjunga samtidigt, vilket fördärvar väldigt mycket för den som tittar. Kanske gör de ett säkrare framträdande i Globen?

Agnes – ”Love Love Love”
Plus: Låten, som jag tyckte var väldigt “blurrig” i går, blir allt bättre och bättre för varje lyssning.
Minus: Det sprudlande glada framträdande som behövdes för att lyfta låten saknades. Agnes var väldigt frånvarande. Kanske var det nerver? Kanske blir det bättre i Globen?

Schlagerpinglan: Två av de bidrag som jag fastnat för i år, Star Pilots ”Higher” och Lili & Susies ”Show Me Heaven”, förlorade i dueller med ex-Idoler men detta “skyller” jag inte enbart på Idol-fansen.

Att Lili & Susie förlorade mot Måns “Hope & Glory” och att E.M.D. slog ut Red Fox har nog mer med tycke och smak att göra än ren idol-röstning. Däremot är jag övertygad om att Agnes knappast skulle kunnat besegra Star Pilots utan sin lilla röstningsarmé. Det är dock sådant som händer. Helt rättvist blir det aldrig.

Trots att alla tre Idolerna tog sig direkt till Globen så gnisslar jag inte tänderna över det. Varför? Bättre med tre Idoler som slåss om samma röster än en ensam som tar alla själv. 😉

Det gör att de som vill välja att lägga sin röst på en bra ESC-kandidat i stället för att idol-rösta har större chans att göra sin röst hörd och det är ju positivt. Det är ju trots allt Eurovision Song Contest 2009 som allt detta handlar om. Låt inte ex-Idolernas söta leenden få er att glömma det.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Idoler i Melodifestivalen”

 1. Rickard

  Haha, Håller med dig angående idolerna! Bra att de slåss om samma röster 😛
  Har inget emot att f.d idoler ställer upp och går vidare i tävlingen, men då ska de gärna göra det med starka och vinnande låtar och inte för att de är just idoler!
  Nu när alla har framträtt känns det som Alcazar har tagit gräddfilen till Moskva.
  För egen del håller jag stenhårt på BWO och tror att de har en chans att skaka Alcazar, förutsatt att de tar sig till Globen.

 2. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Jag hoppades också på BWO men det var innan jag hörde låten. 😀 Trots att jag tycker om deras låt så tror jag inte på den, den sätter sig inte riktigt. Tyvärr.

 3. DavidG

  alcazar till moskva.. helt enkelt!!

 4. Stefan

  Både Sarah, Lili&Susie, BWO är bättre än någon av låtarna på undre halvan. Lite synd. Jag hoppas på Sarah och Amy Diamond (förutsatt att Amy sjunger bättre denna gång. Förra gången lät det inte så bra.)

 5. Erik

  Idolernas fans är såklart en viktig faktor för deras framgång, och en faktor de inte skulle ha någon nytta av i ESC. Men Idol är också rena plantskolan för artister som ska passa i MF, både genom urval och träning:
  – De har nerver att leverera på topp i direktsändning och under tävlingsstress
  – De är vana att jobba med många TV-kameror
  – De har visat att de “går igenom rutan”
  – De är mediatränade
  Alla dessa egenskape har de nytta av, även för en TV-publik som inte känner dem.

  För övrigt tror jag Agnes hade öppet mål mot StarFighters, röstningsarmé eller ej. I min bok var de bland de tre sämsta av alla 32 bidragen, och det töntigaste och mest cyniska av alla. Hennes framförande präglades av värme och glädje – och en för dagen något klen röst.
  Men smaken är ju olika.

 6. www.tailorevents.se/melodifestivalen2009/biljetter/vip-paket « www.tailorevents.com Blog

  […] Idoler i Melodifestivalen från Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se