Malena & Markus om ESC

2009-04-15 (onsdag)

Schlagerpinglan:aftonbladet.se finns en liten filmsnutt där Malena Ernman ger sin syn på sina chanser och åsikter om vissa av sina konkurrenter. Ganska intressant och underhållande.

Det jag reagerar på i klippet är dock inte Malena, utan Markus Larsson som uttalar sig lite underligt i slutet av klippet. Han påstår att han endast kommer ihåg två av Malenas konkurrenter, d.v.s Ukraina och Norge, samt att årets startfält är det sämsta han hört.

Hur kan man så här en månad innan bara komma ihåg två låtar? Är det ens möjligt, om man nu är ESC-intresserad alltså? Jag har full förståelse för att han kanske har haft ont om tid och att han kommer att vara insatt när han väl ska skriva o.s.v. men ändå… Man är kanske lite fanatisk i alla fall. 🙂

Själv håller jag dock inte med om att årets startfält skulle vara svagt. Tvärtom så har jag fastnat för ovanligt många låtar i år, bl.a. Finland, Schweiz, Estland, Azerbajdzjan, Serbien, Ungern, Nederländerna, Bulgarien, Litauen och några till. Vad tycker ni? Är 2009 ett svagt eller starkt ESC-år?

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Malena & Markus om ESC”

 1. Mika

  Jag tycker faktiskt att startfältet är svagt, i alla fall av det jag har hört… Det finns ingen Ani Lorak, om jag säger så 😉
  (Dvs någon som är så bra att man blir arg ;))

 2. Rickard

  Årets startfällt är det starkaste på länge. Kanske det starkaste någonsin! Det finns knappt några dåliga bidrag, inga direkta floppar förutom då Ukraina, Tjeckien, Vitryssland och kanske Belgien. Visst har andra års startfällt haft toppar, men startfältet har varit ojämnt och det har oftast handlat om ett par låtar i toppen. I år har många bidrag chansen att vinna! Många låtar kan blanda sig i striden om finalplatserna! Det är med andra ord ett smörgåsbord av låtar och genrer!

 3. Rickard

  Men förhoppningsvis kan Malena, med hjälp av juryn, slå sig in på top 10. Känns som en realistisk placerig. Norge, Frankrike, Spanien, Grekland, Storbritannien, Azerbajdzjan och Turkiet torde bli för svåra att rå på.

 4. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Ja, jag hoppas också på juryn för Sveriges del. Men vem vet, juryn kanske inte alls uppskattar att Sverige inte skickar “samma gamla låt” igen utan föredrar andra traditionella låtar? Efter den svenska juryns insats i Melodifestivalen så blir jag inte förvånad över något längre. 🙂

 5. Kerstin

  Tycker årets startfält är mycket bra med vissa undantag som Lettland,Kroatien,Israel,Ryssland,Slovakien,Tjeckien och Serbien som jag tycker är helt olidligt att lyssna på och tyvärr avskyr jag det Svenska bidraget men hoppas ändå det går bra. Malena är en duktig opera sångerska men kan inte sjunga “vanligt” och den kombinationen är mycket dålig och hela låten är bara bedrövlig. Att Norge är favorit tippade är för mig en gåta ingen låt som tilltalar mig. Min absoluta favorit är Estland och jag hoppas mycket på den.

 6. Rickard

  Tycker precis som du att Norge är ett stort utropstecken! Förstår verkligen inte hur den låten kan vara topptippad, men har börjat vänja mig vid tanken. Tydligen finns det något (Vad?) som tilltalar publiken.

 7. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Ja visst hörs det att Malena får kämpa lite med de “vanliga” tonerna. Turligt nog för mig så tycker jag att detta låter lite häftigt och har därför inget emot det. 🙂

  Rickard,
  Nej, i mitt tycke så är själva låten “Fairytale” inte en 12-poängare, men det är däremot sångaren Alexander Rybak. Tror att många har överseende med låten just p.g.a. honom och “luras” till att tycka om låten.

 8. Kerstin

  För mig finns inget häftigt med det svenska bidraget och Malena men musik och smak går inte att diskuteras och ska egentligen inte göras det men sina åsikter får man ventilera och det är ju det som är så häftigt med Eurovision eller hur? Men Sverige älskar jag så HEJA SVERIGE!!!!!

 9. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Precis. 🙂 Att människor kan se och höra samma saker men ändå uppfatta det så olika tycker jag är väldigt roligt och intressant.

 10. Tobias

  Jag tycker det ar ett ovanligt svagt startfalt. Har inte sett sa svagt startfalt sen 2000 i Stockholm.

  Tror att det finns nagra som kan bli huvudkonkurrenter. Norge, Grekland och Azerbaijan. Inte for att jag gillar nagon av dom. Har knappt lyssnat. Hittar inget jag gillar. Bara Sverige och Andorra. Malta har iofs en snygg ballad som kan overraska, och Spanien och Grekland har chansen att storfloppa.

  Sverige kommer nog i topp3.

  Jag brukar alska Eurovision, och lyssna pa latarna tokmycket. Men i ar sa gar San Remo Festivalen pa repeat i stallet och jag undrar varfor inte dom kunde skickat sin vinnarlat “La forza mia” till Eurovision.

  Bottennapp, tycker jag.

 11. Tobias

  oh, San Remo ar Italien som vagrar att skicka latar langre…

 12. Schlagerpinglan

  Tobias,
  Jag tycker som sagt att årets upplaga har väldigt många bra låtar, men det beror kanske på vad man har att jämföra med. Har du San Remo som måttstock och jag jämför med lågbudget-ESC-uttagningar så är det kanske inte konstigt att vi inte är lika nöjda. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se