MF-städerna 2010

2009-08-27 (torsdag)

Många är de städer som står i kö för att få vara värd för Melodifestivalen 2010. Enligt Christer Björkman och SVT:s VD Eva Hamilton så ser de till de produktionstekninska kraven samt att det ska bli en spridning över landet när de väljer ut städerna. Här nedan ser ni de som blev utvalda till 2010:

Schemat för Melodifestivalen 2010:

 • Örnsköldsvik: 6/2 – Deltävling 1 – Swedbank Arena
 • Sandviken: 13/2 – Deltävling 2 – Göransson Arena
 • Göteborg: 20/2 – Deltävling 3 – Scandinavium
 • Malmö: 27/2 – Deltävling 4 – Malmö Arena
 • Örebro: 6/3 – Andra chansen – Conventum Arena
 • Stockholm: 13/3 – Final – Globen
 • (Källa: svt.se, hd.se samt aftonbladet.se)

  Schlagerpinglan: Själv kommer jag (om inget oväntat inträffar) att se tävlingen på TV och har därför inte så stort personligt intresse av var programmen spelas in. För er som dock har förhoppningar om att få se evenemanget live så kan jag upplysa om att försäljningen av biljetter till Melodifestivalen 2010 börjar den 19:e oktober, enligt aftonbladet.se.

  Snart så är det äntligen dags. 😀

  Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “MF-städerna 2010”

  1. Rickard

   Hade varit kul att se det i Malmö, men för egen del ser även jag det hemma framför tv:n

  2. Kerstin

   Har sett en deltävling live det var rätt häftigt men tyvärr kommer dom inte till min stad detta år heller annars hade jag definitivt gått. Tycker det var en dålig spridning detta år för det är väl meningen att även de som bor väldigt högt upp i vårt land även ska kunna ha möjlighet att se detta live och Örnsköldsvik ligger väldigt långt bort för de som bor allra högst upp. Meningen med detta schlagertåg genom Sverige var väl att det skulle göras tillgängligt för alla tycker att de lyckats ganska bra tidigare år men nu har dom verkligen misslyckats.

  3. Schlagerpinglan

   Kerstin, jovisst är tanken att så många som möjligt ska kunna se deltävlingarna live. Tror att de verkligen försöker men vinstintresset går nog i första hand trots allt. Ju längre norrut, desto mindre befolkning, längre transportsträckor och mindre intäkter kanske? Nästa år borde de dock leta sig lite längre norrut, tycker man.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se