“Unser Star für Oslo”

2009-09-10 (torsdag)

I dag kom Tyskland, som utlovat, med lite mer info om sina förberedelser inför Eurovision Song Contest 2010:

 • Två TV-kanaler, ARD och Pro7, står tillsammans bakom årets tyska nationella uttagning som fått namnet “Unser Star für Oslo” (Vår stjärna för Oslo).
 • Den 18:e september startar en nio veckor lång casting i Cologne där talangerna ska sållas fram. De som vill vara med finner mer information här.
 • Uttagningens åtta TV-shower kommer att sändas i februari och mars 2010 och bestå av fem heat på Pro7, en kvartsfinal på ARD, en semifinal på Pro7 och en stor final på ARD.
 • Stefan Raab, som även leder programmen, väljer (med hjälp av ett speciellt utvalt team) ut 20 deltagare som får vara med och tävla. Därefter görs alla beslut med hjälp av TV-tittarna och deras teleröster.
 • Två deltagare kommer att tävla i finalen. Innan representanten väljs kommer den tyska låten att väljas ut med hjälp av teleröster.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Då är det väl bara att önska tyskarna lycka till och det kommer de att behöva. Kunde inte “Miss kiss kiss bang” med Alex Swings, Oscar Sings! komma högre upp än plats 20 så behöver de ett mindre mirakel för att nå några högre placeringar 2010.

  Men, men… personligen har jag inte givit upp vad gäller Sveriges chanser i ESC så det är väl inte helt kört på förhand för Tyskland heller. Med rätt artist och rätt låt vid rätt tidpunkt samt en gnutta tur så kan vad som helst hända.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se