Mer jurymakt i semifinalerna

2009-10-11 (söndag)

EBU:s referensgrupp har bestämt att den professionella juryn i varje land inte bara kommer att få bestämma 50% av rösterna i finalen, utan även i de två semifinalerna i ESC 2010. Resterande 50% står tittarnas tele- och sms-röster för.

I finalen av Eurovision Song Contest 2010 möts alltså de tio+tio bidrag som fått högst av de kombinerade poängen per semifinal samt förra årets vinnare (Norge) och the Big 4 (Spanien, UK, Frankrike och Tyskland).
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag är verkligen för ökad jurymakt och tycker att det fungerade bra med 50/50 i finalen i år. Att det blir likadant i semifinalerna, i stället för att juryn enbart får välja ut ett futtigt bidrag per semifinal, tror jag är ett steg i rätt riktning. Även Makedonien borde tycka om denna regeländring. 😀

Att EBU fortsätter att garantera the Big Four-länderna en finalplats tycker jag däremot inte är lika bra, men men…. en förändring i taget.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Mer jurymakt i semifinalerna”

 1. Rickard

  Otroligt bra! Något jag efterlyste redan förra året. Det blev väldigt märkligt när tittarna hade makten i semifinalerna, och att juryn sedan gick in i finalen. Då ändrades förutsättningarna för många bidrag ditröstade av folket.

  Ytterligare en förändring jag länge velat ska genomföras är att juryns röster ska väga tyngre än tittarnas när poängen är lika.

  Men som du säger schlagerpinglan, en förändring i taget 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Instämmer helt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se