Lite ESC-nyheter

2009-11-01 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer lite ESC-nyheter:

 • Sverige: Nu på tisdag meddelar svt vem som blir den första jokern i Melodifestivalen 2010.
 • Makedonien: Landets nationella uttagning 2010 kommer att bestå utav två deltävlingar (med 28 bidrag) och en final (med 8 bidrag) i andra halvan av februari. Bidrag tas emot mellan den 10:e november och 20:e december.
 • Norge: Nu är även de sista värdstäderna av norska Melodi Grand Prix 2010 avslöjade och schemat blir som följer: Första deltävlingen (8/1): Ørland, andra deltävlingen (16/1): Bodø, tredje deltävlingen (23/1): Skien, Siste sjansen (30/1): Sarpsborg och finalen (6/2): Olso.
 • (Källor: esctoday.com och escsweden.com)

  Schlagerpinglan: Vem blir den första jokern? Spekulationerna pågår för fullt på flera håll. Själv spekulerar jag inte utan kommer med ett direkt önskemål: BWO. Vi har ännu inte sett hur väl de står sig i konkurrensen i en eventuell ESC-final. Steg ett är ju att de är med i Melodifestivalen. Varför inte bekräfta det redan nu så vi har den saken ur världen? 😉

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  14 kommentarer till “Lite ESC-nyheter”

  1. David G

   såg på oikotimes att hela 54 länder har förfrågats om deltagande i ESC2010.. skulle du kunna hitta uppgifter på vilka dessa länder är??

  2. Schlagerpinglan

   David G, Det borde ju vara de aktiva medlemsländerna som blivit inbjudna men de är ju 56 stycken, se nedan, så kanske är det 54 av dem. Uppdaterar om jag springer på rätt uppgift.

   (EBU:s aktiva medlemsländer: Albanien, Algeriet, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Egypten, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Jordanien, Kroatien, Lettland, Libanon, Libyen, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Malta, Marocko, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tunisien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, Ungern, Vatikanstaten, Vitryssland, Österrike)

  3. Hasse

   Vatikanstaten och Egypten kan vi nog räkna bort va?
   Gör vi det så blir det 54 kvar

  4. Kerstin

   Schlagerpinglan du måste hjälpa mig med en sak. När jag hörde Jessica Perssons låt Stay with me bland webbjokrarna så kände jag igen den och nu har även en bekant till mig reagerat. Refrängen är en direkt stöld utav ett annat bidrag från något land i eurovision song contest som tävlat under 2000 talet problemet är att jag inte kommer på vilken. Du som också älskar ESC måste också hört det och kanske vet precis vilken jag menar vet du? Annars får jag grubbla vidare.

  5. Kerstin

   Schlagerpinglan mitt dilemma är löst. Det är Rysslands bidrag 2004 med Julia som sjöng Believe me. Låten som Jessica Persson lanserar som sin är redan gjord och sjungen av Ryssland 2004. Usch Jessica sånt gillar inte vi schlagerälskare. Ska framföra detta vidare.

  6. Schlagerpinglan

   Kerstin, Jag har också tyckt att “Stay with me” klingat lite bekant. Är dock ej säker på att likheterna är tillräckliga.

  7. David G

   skulle ju vara kul om något oväntat land tackade ja till eurovision 2010 som typ marocko eller libyen….dock inte troligt med tanke på israels deltagande..

   jag hoppas på att Darin blir en joker..då vinner han melodifestivalen lätt

  8. Kerstin

   David G tycker precis som du att det skulle vara så kul och häftigt om Darin var med för den killen är en supertalang.

  9. rosenblom

   Välkomnar mig själv åter efter ett halvår… 😉

   Om ett par år kommer detta att pågå året runt…

   Hm… Synnerligen smaklöst att jämföra nämnda webjoker med Yulias svinstänkare från 2004. Den förmodade vinnaren om de själva inte lika smaklöst förstört sina chanser i ett vedervärdigt framträdande i finalen…

   Helt ärligt. Stay with me är inte bara förbannat mycket sämre än Yulias låt. Den är ju inte ens lite lik. Kerstin, du måste ha förväxlat låtarna. Du har absolut inget för att framföra det vidare.

   Dock skriver jag när som helst under på Darin som joker. Han upphör aldrig att imponera. Har inte BWO fått alla chanser de kan få? Hade det inte varit kul att se Roxette i festivalen? Europe? Okej, ge BWO ännu en chans. Där har ni min jokerkvartett!

  10. David G

   japp darin kommer att representera oss.. han är en supertalang..

  11. Kerstin

   Ursäkta Rosenblom men många tycker som jag och du får tycka precis som du vill det är helt ok med mig men vill bara säga att Julias låt och webbjokerns låt endast är otroligt identiska i refrängen och de är två lika värdelösa. Men gud så glad jag blev idag när Darin blev joker där har ni kvalite något som ingen utav webbjokrarna hade och det är enligt min smak alltså inget att diskutera.

  12. rosenblom

   Kerstin: Nu har jag lyssnat växelvis på de båda refrängerna i en halvtimme bara för att försäkra mig om att jag inte är ute och cyklar. Och jag tycker inte att jag är det. Soundet kan uppfattas lika. Men från ett liknande sound till låtstöld är steget hyfsat långt.

   Musik är musik och smaken är olika och vad som är bra och dåligt går såklart inte att fastställa. Man får tycka vad man vill. Tur är väl det. Däremot går det ju att se rent konkret på om en låt är stulen från en annan. Noter och så…

   Jag vill också notera att låten i europafinalen 2004 var hemsk jämfört med den mycket charmiga versionen som den låter på ESC-albumet.

  13. Kerstin

   Rosenblom jag tycker vi lägger ner detta med likheterna låtarna emellan för Stay with me är inte värd denna uppmärksamhet. Jag tycker låtarna är kusligt lika det går att sjunga samma ord i båda refrängerna. Jag kan läsa noter och är hyvsat musikalisk spelar saxofon och gitarr. Men det spelar i det stora hela ingen större roll eller hur, låt oss nu fokusera på viktigare saker.

  14. rosenblom

   Helt riktigt, Kerstin!

   “Stay with me är inte värd denna uppmärksamhet.”

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se