Fem kandidater kvar…

2009-11-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Ytterligare en av de, enligt mig, bättre låtarna har nu fått lämna tävlingen. I’ll Make You Want Me med Mark åkte ur Webbjokern nu på måndagen och kvar återstår endast fem kandidater.

Enligt svt.se så ligger “Come And Get Me Now“, “My kind of love” och “Break Free” fortfarande bäst till. Har vi våra tre finalister där?

Schlagerpinglan rankar de kvarvarande fem Webbjokern-bidragen:
1. (022) Come And Get Me Now MiSt (svt 9/11 kl. 12: 1:a)
2. (016) Break Free Jessica Friberg (svt 9/11 kl. 12: 3:a)
3. (088) Kärleken vänder allt Adam Sandahl (svt 9/11 kl. 12: 5:a)
4. (104) My kind of love Genjor McNell (svt 9/11 kl. 12: 2:a)
5. (098) Love for people Ingela Hemming (svt 9/11 kl. 12: 4:a)

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Fem kandidater kvar…”

 1. Anonym

  Heja Jessica!
  Verkar vara en jättegullig tjej.
  Sjunger bra och är söt, bättre än Marie Lindberg alla dar i veckan!

 2. Magnus

  Hej! Spana in hur Adam Sandahl Grupp försöker få folk till att rösta! Jag tror att “Du och jag tillsammans”, deras promotionvideo, skulle vinna webbjokern om den bara var med:-)

  http://www.youtube.com/watch?v=K_hlAaItbIQ

 3. Genjor

  Wow. jag ligger inte sist i din lista för första gången. Tack för att du ser lite kvaliteter i min låt schlagerpinglan 😉

  Genjor

 4. Schlagerpinglan

  Genjor, Jag vet inte riktigt om det är din låt som växt eller om det är Ingelas som vissnat (säger man så?) men så är det i alla fall. Vem vet, om du tar hem det och live-produktionen blir bra så kanske jag t.o.m. tycker om låten på riktigt. 😉

 5. Susanne

  Trist,nu försvann min favorit Mark…

 6. Kerstin

  Det var tråkigt när även min favorit 073 åkte ur men inget att göra nåt åt. Nu kvittar det för mig vem som vinner men måste jag säga nån så tycker jag Break Free är bäst av de som nu återstår.
  Jag har några frågor till dig Schlagerpinglan som jag hoppas du kan svara på du som brukar ha koll på det mesta i schlagervärlden. När avslöjas de återstående 3 jokrarna och när avsöjar svt artisterna som ska representera samtliga bidrag, vet du?

 7. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag vet tyvärr inte när detta ska avslöjas men svt verkar vilja portionera ut avslöjanden lite då och då för att hålla intresset uppe. I morgon kommer de t.ex. att avslöja vem som blir programledare för MF 2010.

 8. Ingela Hemming

  Hej,
  eftersom jag har två småbarn som är sjuka i svininfluensan har jag inte hunnit vara aktiv på nätet den senaste tiden (och har för den delen aldrig så mycket tid för det med tre barn och heltidsjobb:-) Men nu har jag precis gått in och kollat dagens resultat i jokertävlingen, och såg att det låg en länk till den här bloggen där många verkar vara aktiva! Vill bara säga att det är sååå kul att få vara med så här långt och jag tycker verkligen att de bidrag som är kvar är väl värda att vinna allihop – stort lycka till ni andra om ni läser det här!!!

 9. rosenblom

  Webjokern spårade som väntat ur… Trist. Ursprungsidén var god. Utförandet under all kritik.

  Är det inte förbannat märkligt att en joker utnämnts utan att de 27 första artisterna spikats?

  Tanken med jokrarna från början var väl att krydda det redan klara fältet. Nu blir det omvänt rörigt.

 10. Schlagerpinglan

  Ingela Hemming, Roligt att du hittat hit till bloggen. Jag är väldigt imponerad av ditt engagemang och alla dina bidrag, trots att de flesta inte var i min smak. Min personliga favorit var “Stockholm”, som jag faktiskt hade med bland mina Webbjokern-tips. Lycka till i tävlingen och jag hoppas att dina barn tillfrisknar snabbt.

 11. Anonym

  Bea, ja det är märkligt.
  Spel för galleriet som Bertan sa till expressen, haha.

 12. Schlagerpinglan

  rosenblom, SVT är duktiga på att säga en sak och göra en annan. Nu är det väl så att Darin är tänkt att vara den slutliga vinnaren och genom att presentera honom först så är det klart. Resten är väl utfyllnad och då spelar det ingen roll i vilken ordning det kommer.

 13. Schlagerpinglan

  Bea, Jag är glad att jag endast är åskådare i detta för man blir ju väldigt fundersam när man hör om alla regeländringarna. Själv kontaktade jag svt för en-två veckor sedan för att jag ville veta vad som gällde och inte riskera att basunera ut felaktigheter. Tyvärr har jag fortfarande inte fått något svar…

 14. Janne

  jag skulle nog kolla om det finns nån form av privata kopplingar mellan de som håller i melodifestivalen/webbjokern och det/dom bidrag som är kvar.
  glöm inte att man gjorde om röstningsregeln också, ursprungligen fick man rösta hur många gånger som helst på ett bidrag . Då ju endast svt kände till ställningen, så skulle det kunna vara så att man gjorde regeländringen när man hade “sitt/sina” favoriter klar. Skulle vara intressant att se hur stort försprång t.ex MIST hade innan regeländringen. 50ggr/telefon begränsade ju genast för de tävlande man “inte” ville ha med. Bea har helt klart en poäng med det hon säger.

 15. Lina Friberg

  Hejsan alla!
  Jessicas stolta storasyster här 🙂
  Först tack till alla som röstar på Break Free, så roligt att bidraget just nu ligger på plats 2!

  Förstår att det finns en hel del åsikter från höger till vänster angående denna tävling. Och det har även Jessica, Johannes och vi som kämpar med dem! Vi fick veta från SVT att scriptröstning pågått, det vill säga att någon skickat sms från nätet. tex. fyllt i “skicka 2000 st sms med XXX till 72470” Det var galet tungt att få höra och samtidigt falla ner på plats nr 3. Hur kan man komma ifatt det om man dessutom bara får skicka 50 sms per telenr? Känns fruktansvärt att man kan “köpa” sig en plats i melodifestivalen! Reglerna måste ändras till nästa år, helt klart!

  Men musiksmak är som baken, en del tycker att Iron Maiden är det bästa som står på denna jord medan andra får huvudvärk 🙂 Och det är väl det som är charmen med konst… att det finns något för alla! Hur hade ex. Hard Rock Hallelujah med Lordi hade klarat sig i Sverige? Så visst är jag partisk, men jag hoppas verkligen att Jessica vinner detta! Hennes mål just i denna stund är inte att slå Darin utan att få en chans till en språngbräda… hon älskar musik och detta skulle vara en otrolig chans!
  Webbjokern är ju till för just det, ge människor en chans som annars inte hade fått den!

  För er som inte bor i skånetrakten så missade ni dagens inslag på sydnytt och där kan ni lära känna Jessica lite bättre:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZqB3i7G0yl0

  Till dig Ingela: Otroligt tråkigt att höra om dina barn! Skickar dig en massa varma tankar och hoppas att de snart är på benen igen!

  Önskar alla en skön kväll!
  Kram/Lina

 16. Janne

  Vad håller dom på med på SVT!! klockan är 12.37 och man har ännu inte plockat bort nån!!?? Är det så att DERAS bidrag håller på att åka ut…

 17. Ingela Hemming

  Hej igen,
  stort tack till dig Schlagerpinglan och till Jessicas syster Lina för att ni tänkt på mina barn. Som tur är så är de på bättringsvägen nu – barnens hälsa är ju så klart vikigare än allt annat! Idag åkte jag alltså ut ur tävlingen, men är väldigt nöjd ändå med en 5:e plats och så tacksam för allt stöd jag fått från alla möjliga håll under den här tiden! Håller med om att det är otroligt tråkigt med scriptröstningen (själv är jag så oteknisk så jag inte ens hade hört talas om vad det var tidigare), men nu är det som det är. Vill önska de bidrag som är kvar stort lycka till i den fortsatta tävlingen!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se