Fyra bidrag återstår…

2009-11-10 (tisdag)

Schlagerpinglan: Tydligen hjälpte stödet från de redan utslagna och därmed är utröstningshotade “Kärleken vänder allt” med Adam Sandahl Grupp inte bara fortfarande med i tävlingen utan även uppe i topp-tre.

Det blev i stället Love for people med Ingela Hemming som fick lämna Webbjokern på en hedrande 5:e-plats. Vilka det blir som tar sig till slutfinalen återstår att se. Aktuell ställning ser ni som vanligt på svt.se.

Schlagerpinglan rankar de kvarvarande fyra Webbjokern-bidragen:
1. (022) Come And Get Me Now MiSt (svt 10/11 kl.12: 1:a)
2. (016) Break Free Jessica Friberg (svt 10/11 kl.12: 2:a)
3. (104) My kind of love Genjor McNell (svt 10/11 kl.12: 4:a)
4. (088) Kärleken vänder allt Adam Sandahl (svt 10/11 kl.12: 3:a)

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Fyra bidrag återstår…”

 1. sten

  i leken skall det vara

 2. anonym

  ni är på rätt väg…

 3. David, fd deltagare

  Fy fan vad bittra ni är!
  Sten, när du ändå rättar dig själv kunde du ju passat på att sätta ihop din särskrivning! Släktband är ett ord sist jag tittade i ordboken!

  Kan ni inte fatta att detta är amatörer! Hur fan kom tex Kebab Pizza Slivovitza in i tävlingen för 2 år sedan? Även om jag tycker några av de kvarstående bidragen här suger så finns det de som med hjälp skulle kunna bli 1000 ggr bättre än annat skit som kommer till tävlingen på vanliga sättet varje år! Jag föreslår att ni kommer med något nytt inlägg snart, för den där med “släktband” är gammal…

 4. Anonym

  Go Genjor! Krossa Sandahl!

 5. adam sandahl

  Jag förutsätter att ni syftar på Dag Sandahl, den gamle ärkestofilen som fortsätter att dra mitt i övrigt fina efternamn i smutsen?

  Har ni hört förresten att Adam Sandahl Grupp skrivit en kampanjlåt tillsammans med Fredrik & Magnus (männen bakom Happy Thoughts och vår stödblogg http://vagentillfestivalen.se). Även denna låt är bättre än Genjors låt tycker vi, vad tycker ni?

  http://www.youtube.com/watch?v=K_hlAaItbIQ

  Kärleken vänder allt!

  // a da m

 6. Fredrik

  Genjor!

  Vill börja med ett citat av den gode Darwin “Den organism som inte utvecklas snabbare eller i takt med sin omgivning, den dör”. Det jag vill ha sagt med det är att när SVT lägger fram ett så urbota korkat röstningssystem, ja då måste man spela spelet efter de reglerna, på gott och ont. När vårt bidrag Happy Thoughts åkte ur i sista gallringen blev jag ledsen i kanske max en sekund, eftersom jag insåg att detta är så långt ifrån en musiktävling som man kan komma. Det är en “vem kan trötta ut sina vänner så mycket som möjligt genom att avkräva röster så länge så möjligt”-tävling. Inget annat! Det vet du, Jessica, Mist och våra vänner i Adam Sandahl grupp precis lika väl som någon annan.

  Och om du vill att jag för en sekund ska tro på att du och Jessica inte har kört era egna knep för att samla ihop röster, så måste du vara helt galen. Vi kom på 13e plats och jag vet hur mycket arbete det krävdes för att ens komma så långt. Och det har absolut ingenting att göra med om vår låt var bra eller inte. Anledningen till att ni inte kan ha tagit er så långt utan ett helvetiskt röstfiske är att SVT helt enkelt marknadsfört detta fiasko på tok för dåligt, och därmed helt omöjliggjort ett allmänintresse för denna tävling. Om man inte lyckas skapa allmänintresse blir det så att enskilda individer kan påverka röstningen i väldigt stor utsträckning, och det är även du min gode Genjor ett levande bevis på.

  En sista uppmaning är att inte ta detta på för stort allvar. Det är svårt, jag vet, men när allt kommer omkring är det faktiskt inte så allvarligt.

  Kram

  Fredrik

 7. Lina

  Hejsan alla glada, och även ni lite sura 🙂
  Oj oj oj… nu är det spännande…

  Jag kan knappt sova eller äta, mår lite lätt illa och då är det ändå inte jag som tävlar utan lillasyster Jessica och hennes pojkvän Johannes ha ha!

  Tack Genjor för de fina orden, Jessica och Johannes är just nu ute på Malmös gator igen och kör kampanj men jag vet att hon är tacksam för ditt inlägg! Alla människor har drömmar och jag tror det viktigaste är att inte ge upp även om någon sätter fälleben…

  Tror egentligen inte någon som står utanför och tittar på inser att bara ett fåtal röster kan förändra någons liv, så att denna får leva sin dröm! Så även om detta är lättsamt och roligt så är det samtidigt blodigt allvar… en helt fantastisk möjlighet som jag hoppas går till rätt person!

  Eftersom det är Svenska folket som ska bestämma så uppmanar jag alla att faktiskt ta sig en funderare! Vem skulle jag vilja rösta på, och sedan faktiskt sätta tummen på knapparna och göra det…

  Ni vet ju vem jag hejar på 🙂

  Om ni inte sett den ännu så är här länken till inslaget ang Jessica på tv igår: http://www.youtube.com/watch?v=ZqB3i7G0yl0

  Om du hjälper någon att uppfylla sin dröm så kanske någon annan gör det för dig!
  Stor kram från en galet nervös syster som håller tummarna galet hårt!

 8. Genjor

  Du har fel Fredrik, det är skillnad på Jessicas/Genjors kampanjer. Jag vet att Jessica försöker få fansen och folk att rösta på henne på ett just sätt enligt de ursprungliga reglerna och är därmed en riktig oetablerad låtskrivare/sångerska i webjokern som är en värdig vinnare.

  Mina röster kommer också från massa olika människor som verkligen gillar låten men de har inte så mycket pengar och kan bara rösta en 2-3 ggr per dag. Om ens det ibland men håller tummarna och sprider informationen. Jag själv har också gått på gator och torg och spridit via facebook och mail och telefonsamtal och ringt upp en massa folk man träffat under livet och berättat. Men hela tiden har jag överlåtit åt de som ska rösta att själva bestämma om min låt är värd att rösta på eller om de hittar en annan favorit.

  Jag driver nog mera kampanj för själva webbjokern som sådan än mig själv. För det är ju bara om folket och en massa människor som röstar som man kan få den bästa låten att vinna istället för dem med flest insamlade pengar.

  Om t.ex 20.000 människor sms:ade 3 ggr på sin favorit skulle ett bidrag få 40.000 röster. Ingen rik familj eller kompisgäng skulle hinna sms:a in så mycket på 2 dagar. Men det ligger så att säga i folkets händer.

  Jag håller med om att SVT har verkligen inte lanserat detta. En dag låg det en enda liten textrad som länk till webbjokern.

  Genjor

 9. Genjor

  Jag menar att våra (Jessicas o min ) kampanjer ser annorlunda ut jämfört med de andra i topp 4. Rätt så lika alltså.

  Heja Jessica!!!

 10. Anonym

  Haha, Calle så skön.
  Konspirationsteori på högnivå, helt ärligt tror jag inte Björkman bryr sig ett skit i hur denna tävling slutar.
  Det är bara ett nytt sätt att samla in lätta pengar, that’s all.
  Dom skiter fullständigt i vilket bidrag som kommer med.
  Möjligt att dom erbjuder sig att hjälpa till (Då i alla fall Mist och Greger behöver STOR hjälp för att “funka” någorlunda live i melodifestivalen).
  Nästa år kommer det bli som jag sagt innan, annars tror jag inte många vill vara med i tävlingen.
  Bäst musik = går vidare i topp20-30 OMGÅENDE, utan “hjälp” av vänner, så man slipper hålla på och rövslicka hela sin kommun. När man redan innan vet att man håller högre klass än många av dom bidragen som är med i melodifestivalen år in och år ut.
  Pandang, Pizza bagare, etc you name it, men det är klart.
  Det måste ju vara med några pajasar varje år.
  Grattis Mist, ni får den platsen att fylla!

 11. Janne

  Konspirationsteori?? Ja, vad tror ni?
  Fyra! regeländrigar under en och samma tävling? Det är ett faktum.

  Sen den något underliga senareläggningen av rösträkningen som inträffade idag, när man sa att resultatet skulle komma kl 13:00. Och att röster som då kom in efter kl 12:00 inte räknades!!??

  Alla vet ju att deadline ÄR kl 12:00, så varför måste man då påpeka att inga räknades efter kl 12:00… Var det så att Adam inte hade fått ihop tillräckligt och var på väg att åka ut…ja, vad tror ni?

  I alla fall så kom resultatet 12:35, 25! min tidigare än utsatt tid. Puh! – Vi klarade det, tänk vad pinsamt hela tävlingen hade kunnat sluta om vissa av de kvarvarande hade fått sitta i soffan med dig C. -Ja, T det hade förstört hela min “trovärdighet”

 12. Esc-Panelen

  Vem tar hem det tro?

  Ska det bli Come and get me now?

  På torsdag vet vi svaret

 13. Ingela Hemming

  Hej (skriver igen eftersom jag visst skrev på ett gammalt blogginlägg tidigare),
  stort tack till dig Schlagerpinglan och till Jessicas syster Lina för att ni tänkt på mina barn. Som tur är så är de på bättringsvägen nu – barnens hälsa är ju så klart vikigare än allt annat! Idag åkte jag alltså ut ur tävlingen, men är väldigt nöjd ändå med en 5:e plats och så tacksam för allt stöd jag fått från alla möjliga håll under den här tiden! Håller med om att det är otroligt tråkigt med scriptröstningen (själv är jag så oteknisk så jag inte ens hade hört talas om vad det var tidigare), men nu är det som det är. Vill ändå önska de bidrag som är kvar stort lycka till i den fortsatta tävlingen!!

 14. Schlagerpinglan

  Gus, Anledningen till att jag har “Come and get me now” som nummer ett är för att jag tycker att det är det bästa bidraget av de kvarvarande. Jag är en av de få som lyssnat på alla de över 180 Webbjokernkandidaterna och den låten har varit med som en av favoriterna redan från början, dock inte som nummer ett. Tyvärr har de låtar som jag tyckt var bättre åkt ut en efter en. Svårare än så är det inte. 🙂 Vad gäller kvalitén på sångrösten så spelar det ju knappast någon roll med tanke på att det är låten det gäller, inte vem som framför den.

  Ingela Hemming, Skönt att höra att dina barn är på bättringsvägen. Jag önskar dig lycka till med musiken i framtiden och ser med spänning fram emot nästa års (om det blir någon) Webbjoker.

 15. Henrik Kemkes

  Hej! Adam och Kalle-Mange från Adam Sandahl Grupp är dagligen ute och kampanjar för Kärleken vänder allt på stan.

  Morgonstressade storstadsmänniskor möts av kärlek i form av stödschlagern “Du, du, du och jag (tillsammans)” som vi spelat in tillsammans med Fredrik & Magnus (“Happy Thoughts”).

  Se här hur det har sett ut:
  http://www.youtube.com/watch?v=CIr6NhpdpAQ
  http://www.youtube.com/watch?v=fCoENrjbWwU

  Stödschlagern kan ni lyssna på här:
  http://www.youtube.com/watch?v=K_hlAaItbIQ&feature=related

  Kärlek!
  /Henrik (en av upphovsmännen till “Kärleken vänder allt”)

 16. Kerstin

  Alla måste få tycka som dom vill men jag håller med de som tycker att Come and get me now är ett dåligt bidrag på mer än ett sätt så jag hoppas inte låten vinner och gör den det så spelar det ingen större roll den kommer passera obemärkt förbi i melodifestivalen eller ihågkommen som ett av de sämre.

 17. Lisa

  Rösträkningen var klar kl 12 idag, som alla ggr tidigare.! Igår var man 40! minuter “försenade”…

 18. Galet galet

  Igår var SJ-tåget till Stockholm försenat men idag gick det åter i tid. Vi måste knäcka sambandet!! Två bra filmer för oss konspirationsfans är Loose change och Faked moonlanding. Ryktena går att CB:s farbror hade ett finger med i spelat redan på den tiden…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se