De tre Webbjokernfinalisterna

2009-11-11 (onsdag)

Schlagerpinglan: Just när jag själv börjat få upp ögonen för My kind of love med Genjor McNell så åker låten ur tävlingen. Typiskt. I stället har vi nu fått fram de tre slutfinalisterna, se nedan.

Vilket av de tre bidragen som kommer att bli svenska folkets Webbjoker och därmed få möjlighet att tävla i Melodifestivalen 2010 avslöjas i morgon i Godmorgon Sverige i SVT 1. Röstningen avslutas klockan 08:00. Aktuell ställning ser ni på svt.se.

Schlagerpinglan rankar de tre Webbjokern-finalisterna:
1. (022) Come And Get Me Now MiSt (svt 11/11 kl.12: 2:a)
2. (016) Break Free Jessica Friberg (svt 11/11 kl.12: 1:a)
3. (088) Kärleken vänder allt Adam Sandahl (svt 11/11 kl.12: 3:a)

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift). Jag önskar alla tre bidragen lycka till men håller en extra tumme för MiSt och “Come and get me now“.

Uppdaterat 09-11-11: Vad gäller scriptröstningen, som fick SVT att ändra röstningsreglerna, så fick jag nyss reda på att SVT uppgivit att detta misstänkts ha förekommit i tre olika fall men att SVT inte vill gå ut med vilka tre bidrag det rör sig om.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “De tre Webbjokernfinalisterna”

 1. sten

  Jag tycker att så många som möjligt skall tvinga svt att redovisa antalet unika röstande per bidrag.
  De kommer enligt vad jag tror bara redovisa totalen,
  men det säger ju ingenting.
  Med tanke på att de har ändrat förutsättningarna för alla bidrag under finalveckan så tycker jag det är deras skyldighet.

 2. Andreas

  MÖJLIGHET TILL ATT TJÄNA PENGAR!!!
  I natt skickade Adam Sandahl ut nedan mail till facebookgruppen “Melodifestivalen”
  Kontakta dem och säg att ni smsat (det gör vi självklart inte, det kostar ju pengar) så kan ni tjäna ca 500 spänn!

  …Hej! Vi ligger som sagt på 3:e plats nu och behåller vi den platsen kl 12 så sitter vi i direktsändning med de andra två kvarvarande bidragen på torsdag morgon och inväntar slutresultatet. Kan ni rösta så gör hemskt gärna det före 12, och om vi är kvar då så rösta även efter 24 imorgon! Vi har försökt notera alla som röstar mot ersättning, men du som röstar var snäll och repetera hur många SMS du skickat samt vad du har för trafikavgift (oftast tex 0, 49 eller 69 öre) och bankkonto så ska vi betala in allt på en gång sen. Detta gäller alltså de som SMS:ar 50 röster för att hjälpa oss omsätta donationerna på vårt bankkonto. Ni som står för rösterna själva är hemskt uppskattade även ni som ni själva förstår!…

 3. Schlagerpinglan

  sten, Instämmer att det hade det varit skoj att veta vilket bidrag som flest personer röstat på. Tvivlar dock på att detta kommer att hända, då det inte var tänkt att det mest populära bidraget skulle vinna utan det som lyckats skramla in mest pengar.

  Andreas, Som sagt ovan: Det bidrag som skramlar in mest pengar till svt vinner. Alla medel som inte bryter mot reglerna är tillåtna. Det gäller att vara kreativ. Frågan är vad detta har med Sveriges deltagande i Eurovision Song Contest att göra.

 4. Fredrik

  Andreas!

  Jag förstår faktiskt inte problemet. Slutsumman av vad folk spenderar på att stötta de kvarvarande finalisterna är ju densamma. I nuläget har ju till och med Jessica och Mists vänner (ja 90 % av rösterna kan jag garantera kommer från bekanta) spenderat mer pengar än ASG. Det enda Adam Sandahl Grupp har gjort är ju att möjliggöra för folk att slippa sitta och SMSa tummarna blodiga och istället erbjuda dem ett alternativ att stötta dem på. Ett SMS = 3,60, oavsett hur pengarna doneras. Jag ser faktiskt inget fuffens i detta.

  Peace

 5. Kerstin

  Alla inlägg här på Schlagerpinglans blogg visar hur fruktansvärt vridet denna webbjokertävling blev, det kom att handla om helt andra saker än musik och schlagerfestival. Om ni på SVT läser detta så snälla snälla ALDRIG MER någon webbjoker tävling den har absolut inget syfte och skapar bara irritation och spekulationer om orättvisa och framförallt ingen bra låt har lyckats vaskats fram vilket ändå var målet så lägg ner skiten!

 6. Andreas

  Jag ser inte heller problemet, jag ser bara fram emot att få 500 spänn för inget alls!!! Ser detta som en affärsmöjlighet! Du uppmuntrar väl kreativitet 🙂

  Ska bli intressant att se vem som får sina pengar!
  Krävs det bevis? Det ska nog inte blis så svårt att manupilera fram 🙂

  Puss & Kram

 7. Karin

  Detta är min första gång här inne och tror det blir min sista!
  Vilken dåligt stämning här var

  Jag kommer ifrån Malmö och har läst om Jessika i Sydsvenskan och såg henne på Sydnytt härromdagen. Mina barn älskar hennes låt och spelar den om och om igen. Jag tycker hon verkar vara en riktigt söt tjej och jag gillar hennes låt. Hon får våra röster!

  Läser du allt detta Jessika så ta inte åt dig av allt struntprat. Du är enligt oss en värdig vinnare! Heja heja heja

 8. schlagerfeber

  Hoppas Hoppas(!) att det blir Come And Get Me Now 🙂

 9. Fredrik

  Bra sagt Karin!

  Detta ska ju trots allt vara en rolig grej! Må bäste man/kvinna vinna!

  Tjoho!

 10. Schlagerpinglan

  Karin, Varför ska Jessica ta illa vid sig av vad som skrivs här? Jag tror att du missuppfattat väldigt mycket. Vet inte ens att Jessicas bidrag nämnts i negativa ordalag en enda gång faktiskt. Däremot har svt fått ta emot ganska mycket kritik.

 11. Kerstin

  Jag förstår inte heller dig Karin. De allra flesta inklusive jag själv har först och främst kritiserat SVT och själva upplägget för webb tävlingen, det var mycket ogenomtänkt och därför blev det som det blev och jag tror inte det finns någon egentlig lösning på hur detta ska göras på ett bra sätt därför tycker jag att man helt slopar momentet. Men 95% av de som skriver inlägg här har bara framfört sina åsikter om tävlingen och låtarna vilket är det den här bloggen är till för som jag förstått och eftersom vi alla har olika smak så blir det ju skilda åsikter vilket är kul tycker jag men ingen har väl kritiserat Jessica så varför i all sin dar skulle hon ta åt sig något det är väl hennes låt dom inte gillat om dom kritiserat något och det måste man väl ändå få göra. Hur kul är det att läsa en blogg där allt är tjo och tjim och alla håller med. Fram med era åsikter positiva som negativa. Tror det blir en betydligt positivare stämning när melodifestivalen kommer igång på riktigt, denna webbtävling skapar ingen positivism. Kan tillägga också att jag själv hoppas på Jessica.

 12. Martin

  Hej Schlagerpinglan! Ni måste förstå Karin!? det är ju första! gången hon är inne på denna sida, hon har ju inte “hunnit” läsa alla inlägg än…:S

 13. Esc-Panelen

  Imorgon vid den här tiden är det redan avgjort vem som vunnit. Vilket bidrag tror ni passar in bäst av de 3 kvarvarande?

 14. Lina

  Oj oj oj… hur ska man kunna jobba när man skakar i kropppen, är nervös att jag inte fick i mig någon lunch (bra bantningstips, låt systern ställa upp i webbjokern 🙂 )

  Tack alla för att ni röstar på lillasyster och Johannes bidrag! När jag tänker på att jag möjligen skulle kunna få se henne uppträda på Sveriges största scen så inser jag att hon kommit en lång väg sedan hon torterade mig med att lära sig spela fiol 🙂 Jag är så otroligt stolt!

  Tänker inte kommentera allt tråkigt som skrivs, konspirationsteorier etc… För under dessa veckor som gått så har vänner från när och fjärran hört av sig och gett alla i familjen både stöd och kärlek. Så trots frustration kring allt som hänt, så tänker jag se tillbaka på hela tävlingen med ett stort leende!

  Eftersom jag och ytterliggare en storasyster (vi är tre brudar 🙂 ) bor i Stockholm och resten av familjen bor i Skåne så hörs vi inte heller så ofta som vi borde. Men nu ringer vi säkert minst 15 ggr om dagen och pratar om hur vi ska nå ut till fler människor, hur de ligger till i tävlingen, om hur vi ska designa flyers, hur intervjuer gick, roliga inlägg på facebook etc etc…Så oavsett vad som händer imorgon var det länge sedan jag hade så otroligt roligt med hela min familj!!!

  Och jag tror och hoppas att de andra tävlande känner likadant?!? Jag har självklart kollat in glädjen i sammanslagningen mellan Sandahl och Happy thoughts och skrattade gott åt deras videos och galna bloggningar, man måste ju ha humor i all kaos och ska bli riktigt kul att träffa dem imorgon (jag följer med till SVT och håller handen)

  Så tack igen och stor kram från en skakig tjej som överdoserar på smilegubbar 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 15. Schlagerpinglan

  Lina, Först och främst: Tack för att du bidrar med en positiv kommentar. Det uppskattas.

  Jag kan tänka mig att det är olidligt spännande för er som är involverade i tävlingen på riktigt. Inte många timmar kvar nu. Trots att jag själv inte har Jessicas bidrag som etta så skulle jag inte bli alltför besviken om hon vinner. Hon verkar vara en värdig vinnare och låten är helt OK. Önskar er ett stort lycka till.

 16. Henrik Kemkes

  Hej Lina!

  Hela Adam Sandahl Grupp och Fredrik & Magnus tackar innerligt för dina snälla ord! Vi känner igen oss i allt du skriver!

  Kramar,
  /Henrik (spelade också fiol förr :-))

 17. Mia

  Hej Lina!

  Vi i MiSt känner likadant, det har varit en rolig men intensiv resa! Det kommer att bli så otroligt tomt när den tar slut… för en av oss har det dock bara startat! Ha det så roligt i TV-soffan, önskar att vi hade löst det och kunnat vara där men Stefans dotter blev hastigt sjuk och mitt visum är under förnyande. Kommer att vara med på telefon iallafall.
  Lycka till nu båda två! Det ser ju ljust ut för Break Free som är en jättebra låt!
  Kram Mia

 18. Bruno

  Svårt att ha en sån här tävling utan att det blir tjafs om hur man raggar röster. Det rättvisaste hade kanske varit att man bara fick rösta en gång per mobilnummer.

  Sen tycker jag inte att det gör någon skillnad hur folk väljer att skänka pengar för röstning. Jag kan förstå att folk som har jobbmobil hellre för över ett belopp som bandet kan rösta för med sina mobiler eller andras.

  Ska bli kul att se vem som vinner imorrn, min favorit har redan åkt ut… men ASG-killarna verkar ju roliga i alla fall 🙂

 19. Stefan MiSt

  tjae, efter nattens röstningar såg jag till min stora glädje att vi hade åkt upp igen på första plats, så det blir en gastkramande väntan dessa få timmar som är kvar tills det hela avgörs.

  Jag vill passa på att tacka alla som har trott på vår låt!

  Sen finns det också möjlighet att tävla vidare med sina låtar i andra sammanhang. Min dotter Thelmas låt “Out Of My Reach” som var med i topp-20 ett tag fick sin låt bedömd i tävlingen “The Song of The Year” häromdagen där Jon Bon Jovi och gänget sitter och med nior och tior rakt av så har den HIT potential på amerikanska marknaden som utlåtandet skrevs. Vi uppmanades att remixa och skicka om den låten för tävling där. Kan vara ett tips till andra när Webbjokern tar slut.

  Och det blir samtidigt en eloge till Schlagerpinglans kompetens att lyssna kritiskt på ett stort urval låtar då hon tidigt hade Out of my Reach rankad som etta på sin lista innan den åkte ut!!!
  Nu är det några timmar kvar innan “and the winner is…”

  Må bästa låt vinna!
  Glada hälsningar från ett soligt och varmt Thailand, Stefan MiSt

 20. Schlagerpinglan

  Stefan, Roligt att höra att det går bra för Thelma. “Out of my reach” var verkligen bra och förtjänar alla framgångar den kan få. Ett stort grattis till henne och ett stort lycka till till dig och Mia.

 21. Schlagerpinglan

  Stefan och Mia, Ett stort grattis till vinsten. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se