Det blev Mia Terngård och Stefan Lebert som tog hem den åtråvärda segern i Webbjokern efter att ha tävlat mot över 180 andra bidrag om en plats i Melodifestivalen 2010.

Låten “Come And Get Me Now” blir därmed ett av de 32 bidragen som gör upp om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2010.

Slutresultatet av Webbjokern 2010:
1. “Come And Get Me Now“ Mia Terngård/Stefan Lebert, Västra Götalands län
2. “Break Free“ Jessica Friberg/Johannes Hansson, Skåne
3. “Kärleken vänder allt“ Adam Sandahl, Stockholm
4. “My kind of love“ Jörgen Frinell, Stockholm
5. “Love for people“ Ingela Hemming, Stockholm
6. “I’ll Make You Want Me“ Mark Woznicki, Västernorrlands län
7. “När vi har landat“ Johan Skoog, Kronobergs län
8. “Hot For The Night“ Siberia, Skåne
9. “How“ Halla Vilhjalmsdottir, Stockholm
10. “Lite sex och lite spex“ Alrik Paulsson, Skåne
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Ja, vad ska man säga om Webbjokern? Det har varit ett annorlunda inslag i Melodifestivalen. Aldrig förr har jag lyssnat på så många låtar med så skiftande kvalité på så kort tid. Att det till slut blev en av mina favoriter som tog hem segern gör ju att det känns extra skojigt. Ett stort grattis till MiSt!

Allt har dock inte varit en dans på rosor och jag hoppas att SVT tar till sig av all kritik de fått och verkligen tar sig en rejäl funderare på hur de kan förbättra Webbjokern till nästa år, om den återkommer. Klara regler från början, en urvalsjury, bättre marknadsföring, ett rösttak o.s.v.. Listan på saker som kan förbättras kan göras hur lång som helst.

Nu vill jag även passa på att tacka alla som bidragit med kommentarer här på bloggen under de här veckorna. Det har varit intressant att läsa hur olika åsikter man kan ha när det gäller musik. Intressant blir det också att få se och höra den nya, proffsiga versionen av “Come and get me now” och se hur den mottas av Melodifestivalspubliken. Än en gång, grattis Mia och Stefan och lycka till!

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


53 kommentarer till “Vinnaren av Melodifestivalens Webbjoker”

 1. Joakim

  Ja, man får väl gratulera MiSt till vinsten.

  Vilken resa det har varit. Håller med dig om att mycket måste ses över till nästa år om Webbjokern blir ett återkommande inslag. Framförallt att de är tydligare med reglerna – mycket frustration och ilska hade kunnat undvikas om tydligheten hade funnits där från början.

  Det var hur som helst kul att medverka och tack ännu en gång för att du uppmärksammade oss under tävlingens gång!

  Kram!
  /Joakim (När det var vi)

 2. Jessica

  Grattis till MiSt! Det har onekligen varit en spännande resa och jag är säker på att SVT ser över kritiken och förslagen.
  Jag misstänker att antalet webbjoker bidrag kommer att öka markant till nästa år…

 3. Lennart

  Tack alla för ert fantastiska stöd till Jessica och Johannes.
  Som pappa till henne kan jag konstatera att hon och Johannes har gjort en helt otrolig resa som inte hade varit möjlig utan ert fantastiska stöd. 🙂
  Jag pratade precis med Jessica och hon har tagit detta på helt rätt sätt. Hon var jättetaggad för att gå vidare, spela in låten och bara köra på! Ni har inte hört på Jessica och Johannes för sista gången.

  Sedan vill jag gratulera MIST till vinsten. Ingen kan ta ifrån er att ni har fått flest röster och därmed vunnit rättvist. Grattis!

  Och till “Kärleken vänder allt” hoppas jag att ni har tillräckligt med insamlade bidrag på ert konto så att ni kan betala alla 50-samtalsräkningar som riskerar att dyka upp… 😉
  Ni ska ha all credit för att ha piffat upp tävlingen genom att helt ohämmat kasta er in med helt ny marknadsföringsteknik!

  Har webbjokern kommit för att stanna? Självklart! Men man ska vara medveten om när man skickar in ett bidrag till kommande år att det krävs enormt marknadsföringsarbete om man vill komma någon vart.
  Att påstå att “Jag har gjort bästa låten” och därmed tro att allt fixar sig fungerar tyvärr inte i denna hårda musikbransch.
  Själva har vi bland annat delat ut flyers till alla hushåll i Hjärup (ca 1000 st) tre ggr. Vissa hushåll har t.o.m. fått det fyra ggr. Och alla med olika utseende beroende på status i tävlingen.
  Jessica och Johannes har varit ute på gågator och vågat bjuda på sig själva med plakat på magen.
  Press, radio och tv har tyckt att vi varit “jobbiga” när vi försökt få dom att hjälpa till med marknadsföringen. 😉
  Och det ska bli kul att se om alla våra kära släktingar och vänner vågar öppna dörren nästa gång dom ser oss.
  – Dom har väl ingen mobil i handen (hörs innifrån husen) 😉
  Så innan ni skickar in bidraget så fundera också ut en strategi för att nå fram! Lycka till nästa år.

  Avslutningsvis vill jag ge er ett förslag. Koppla in Break Free till riktiga högtalare och maxa volymen… Inte illa va? 😉

  Hälsningar från en stolt pappa!

 4. Joakim

  Haha mycket bra inlägg Pappa Lennart! Du har helt rätt i det du skriver, det har verkligen varit ett slitgöra med marknadsföringen. Man har fått klura både en och två gånger på hur man ska nå ut. Men allt arbete har ju varit väldigt kul också!

  Hoppades på Jessica och Johannes, men det är ju jättebra att de de tänker köra på nu!

 5. Schlagerpinglan

  Lennart, Jättekul och bra inlägg. Rolig att få reda på vad som händer “bakom kulisserna” och att Jessica tagit det på rätt sätt. Hon har verkligen imponerat och jag önskar henne lycka till i framtiden.

 6. DavidG

  schlagerpinglan får ursäkta men alltså jag har lyssnat på låten säkert 10 gånger men kan inte hitta något som jag tycker utmärker låten som bra..eller extra bra.. kanske blir bättre på scen….

  undrar om det blir ett skoj framträdande eller seriöst…….

  nä den låten är faktiskt inte bra helt enkelt.

 7. aida

  gud va lennart är klämkäck då……

 8. Henrik Kemkes

  Hej igen! Från Adam Sandahl Grupp vill jag rikta ett stort tack till Schlagerpinglan för en fantastisk blogg. Vårt bidrag föll inte riktigt dig i smaken, men så är det ju! 🙂

  Vi vill också krama alla våra medtävlare och alla som stött oss på olika sätt!

  MiSt är utan tvivel en värdig vinnare, så vi vill ge ett stort, stort grattis och flera ton av kärlek till dem! Och stort grattis, självklart, till Jessica!

  Mest av allt är vi nu glada för att ha fått vara med om en helt tossig resa:
  – Vi nakenchockade i Aftonbladet (det är inte alla som får göra det!) och på bloggar och forum runtom i världen
  – Vi skrev och spelade in en stödschlagerdänga tillsammans med Magnus&Fredrik, Du, du, du och jag (tillsammans), som flera hundra 3-abonnenter laddade ner i sina mobiler igår och som många tycker är bättre än vårt bidrag
  – Vi kampanjade intensivt med hjälp av stödschlagern och tusentals flyers
  – Vi fick nya, otroligt roliga, kompisar: Fredrik&Magnus (Happy Thoughts)
  – Vi har blivit tokigt rutinerade på att hantera media; radio, tv och tidningar, nationellt och regionalt
  – Vi har tröttat ut i stort sett hela vår bekantskapskrets + ett gäng till

  Med andra ord: det är svårt att ha roligare än vi haft det!

  Så några ord om de berömda “50-röstarna”: Många av våra vänner har företagsabonnemang och(eller ont om tid. De har inte haft möjlighet att rösta alls eller så mycket som de ville. Vi lät därför andra rösta åt dem, något som reglerna också tillät. Vi har inte och kommer inte betala någon för att de röstat, vi ersätter endast i vissa fall kostnader för SMS och det med pengar som andra utan/med begränsad möjlighet till röstning har satt in just för att de ska röstas för.

  Gå nu med i vår Facebook-grupp, ni som inte gjort det:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=149975422764

  Och spana in Jessica och Adam i morgonsoffan genom att klicka på mitt namn här uppe!

  Sist men inte minst säger vi det som vi sagt så många gånger förr:
  Kärlek!
  /Adam Sandahl Grupp genom Henrik

 9. Schlagerpinglan

  Joakim, Det var synd att er låt åkte ut så tidigt för den var verkligen bra. Förhoppningsvis så fortsätter ni att göra låtar för ni har ju uppenbarligen talang för det. Ett stort lycka till med musiken till både dig och Sofia.

  DavidG, Själv har jag svårt att sluta nynna på låten, den satte sig i huvudet direkt. Vad gäller framträdandet så är det ju direkt avgörande. Kanske kan det lyfta låten och få fler att gilla den, kanske floppar det. Jag håller tummarna för att det ska gå bra.

  Henrik Kemkes, Tack själv. Utan er som tävlat så hade det ju inte blivit någon Webbjoker och allt vad det har inneburit. Er låt föll mig inte riktigt i smaken, nej, men jag är imponerad av ert engagemang. Något säger mig att vi inte sett det sista av er i dessa sammanhang. Tack för underhållningen och lycka till i framtiden.

 10. Schlagerpinglan

  Tony, Hur kan du anklaga Mia och Stefan för fusk? Vilken regel bröt de mot? Att SVT klantat sig rejält när de inte införde ett tak i röstandet redan från början det kan vi alla vara överens om. Om du nu tvunget ska ha någon syndabock så får du ju kritisera de som gjorde fel, inte de som vann.

 11. Matte

  Så himla roligt när programledaren frågare “vad för slags profissionell hjälp behöver du” och svaret borde bli “allt” men Mist säger typ “Jag kanske lite studiohjälp, men den är ju redan bra” ha ha ha…

  Tony, jag håller med dig! Om att Mist absolut inte vunnit med hjälp av svenska folket som hon passade på att tacka ha ha! Men samtidigt är det självklart att topp 3 har massa mer röster än alla andra! För varje dag som gått sedan finalen började så har de fått en extra dags röster eftersom de stannat kvar i tävlingen och inte blivit utröstade! Och så är det också alltid i ex. Idol. I början så är det få som röstar, ofta vänner, familj och typ gamla skolor etc. Men ju närmare finalen de kommer desto fler röstar och under finalkvällen kan till och med jag ta upp mobilen och rösta! Jag som annars bara kommenterar och säger “hoppas de röstar på hon/han” Så att de har så många fler röster är ju inte konstigt!

  Så för att summera dagen sändning, Mist pinsam, Jessica het, Adam förmodligen hög 🙂

 12. Stefan MiSt

  En annorlunda dag men väldigt kul!!
  Vi vill framföra ett stort grattis först till Schlagerpinglan som lyckades pricka in oss som som etta ganska tidigt, sedan sträcka ut en hand till alla medtävlare som kämpat över och under oss under vägens gång och till sist ett stort tack till alla som trott på låten och på oss!

  Vi fick mejl från SVT idag på antalet röster som har skickats under tävlingens gång och inser dels att det var väldigt jämt mellan vår och Jessicas låt samt att det var betydligt fler människor “där ute” som har engagerat sig än vad vi hade kunnat föreställa oss. Visst har vi jobbat lika hårt med marknadsföringen som alla andra med lokal TV, radio och tidningar för att överhuvudtaget få människor intresserade av det nya fenomenet Webbjokern. Men det är bara på vår lilla Facebook grupp som vi fått direkt återkoppling att det sker någon typ av aktivitet därute.
  Vår FB grupp kan nu stava Webbjokern både fram- och baklänges och det är väl det enda trista i sammhanget att vi inte får ställa upp i den nästa år… för det har varit plågsamt kul under resan gång 🙂

  Kärlek till alla som har förmågan att ta emot via Stefan och Mia i MiSt, Come and Get Me Now

 13. Schlagerpinglan

  Tony, I grund och botten är vi nog överens, vi lägger bara inte skulden på samma ställe.

  Personligen skulle jag aldrig få för mig att rösta i sådana här tävlingar. Jag tycker att det är bortkastade pengar eftersom mitt enda lilla samtal varken gör från eller till.

  Nu hade dock SVT beslutat att man skulle få rösta så mycket man ville och då var det bara att gilla läget. Jag valde att inte rösta alls medan några valde att protestera och andra valde att samla röster på kreativa sätt. Allt enligt reglerna och därmed inget fusk.

  I mina ögon så är det SVT som gjort bort sig rejält, ingen annan.

 14. Life of Taini » Blog Archive » Tyvärr

  […] märkligt. För er som vill veta lite mer om varför det möjligen varit så märkligt kan gå in här och läsa alla kommentarerna så får ni en bättre bild av allt och fatta vad jag menar. Men men, […]

 15. Schlageroskar

  Som vanligt efter en seger så visar sig den “svenska” avundsjukan sig igen.

  Nä här lägger jag focus på att säga stort grattis till ALLA som varit med i Webbjokern (även jag själv) Tillsammans har vi skapat nya kontakter och fått vara med om en spännande resa. Vi älskar Melodifestivalen, och nu fick vi vara en del av den. Tack Svt för denna tillställning:)

 16. Magnus

  Hej på er alla,

  Jag håller med om att resultatet kanske hade sett annorlunda ut om man hade begränsat antalet inskickade röster. Vårt bidrag “Happy Thoughts” saknade 200 röster för att ta sig upp på topp 10. Vi, liksom alla andra, förstod att det handlade om att skicka iväg ett rejält antal röster själv för att ha en chans. Vi lade inte tillräckligt mycket pengar (det saknades 700 spänn) och blev bortsorterade.

  Vi gjorde alltså en felaktig bedömning av läget (läs: andra deltagares ekonomiska förutsättningar) och åkte ut. Men jag säger som min vapendragare Fredrik: “Don’t hate the players, hate the game” Alla hade samma förutsättningar att vinna: vissa hade mer pengar, andra hade bättre låt. Kanske en kombination som vann, vad vet jag?

  Vad jag vet säkert är att vi har haft det fruktansvärt roligt under den senaste månaden. Vi har fått ut vår musik till tusentals, vi har haft runt 500 besökare om dagen på vår blogg. Dessutom har vi fått nya kompisar i Adam Sandahl Grupp! Lätt värt alla pengar som vi lade ned!

  Tack för en grym tävling! Bli nu inte för bittra, ni mår bara dåligt av det! Och ladda ned “Happy Thoughts” och “Slagen av kärleken” på http://www.vagentillfestivalen.se!

  Kramar,
  Magnus

 17. Ingrid

  Hej Schlagerpinglan

  Jag tycker SVT borde skämmas!!!
  Hur kan de starta en tävling med så luddiga regler.
  När väl problemet uppstod med fuskröstning borde räkneverket nollställts
  med de tio bidragen. Ingen hade en chans att komma ifatt bedragarna som hade ett jätteförsprång.
  SVT borde göra om finalen med de tio bidragen på ett helt annat sätt.
  Tänk på alla som har satsat massor med pengar till ingen nytta.
  Låt SVT betala tillbaks alla meningslösa SMS.
  Detta är för-djävligt!!!!
  Ärlighet borde vara längst!!!
  Ingrid

 18. Schlagerpinglan

  Tony, OK. Förhoppningsvis har svt lärt sig av detta första försök och ser till att inte samma sak kan hända nästa år, om det blir något.

  Schlageroskar, Roligt att höra att det finns de som fått positiva erfarenheter från Webbjokern också.

  Magnus, Bra uttryckt. Jag hoppas att fler lyckas se på tävlingen ur samma synvinkel som er, om inget annat så för sin egen skull. Lycka till i fortsättningen.

  Ingrid, Eftersom ingen (förhoppningsvis) blev tvingad till att ringa och rösta så är nog chanserna för en återbetalning från svt väldigt små. SVT ville få så många sms som möjligt och satte reglerna därefter. Med facit i hand så blev det ju inte så lyckat. Kanske kan detta få folk att tänka efter innan de sms-röstar nästa gång, men jag tvivlar på det.

 19. anonym

  Du har helt rätt Ingrid! Ja Schlagerpinglan, man ville ville ha så många sms som möjligt. Varför ändrade man då reglerna till femtio sms/telefon!!
  Kan du också svara på vad du menar med att folk ska tänka efter innan de röstar nästa gång??

 20. Adam Sandahl

  Hej på er glada schlagerdiggare och försmådda schlagerdiggare!

  Som sagt, vilken resa det varit! Va!!? Stort grattis till MiSt, ni har antagligen kämpat än mer väl än alla vi andra som inte nådde ända fram! Rafflande att det bara skiljde drygt 1600 röster mellan segraren och härliga Jessica som vi fick glädjen att träffa på tevehuset tillsammans med hennes koola syrra och kampanjgeneral Lina.

  Matte: jag tycker det är min plikt mot tittarna att bjuda på bra teve, i det här fallet rolig teve, och jag tror jag lyckades åstadkomma några fniss inte bara hos schlagermaestro Björkman och programledare Bouvin. Om jag varit hög hade jag not inte kunna vara lika alert tror jag, men det vet jag inte säkert.

  Tony:
  Vad har du egentligen för belägg för att MiSt fuskade? Som Matte sa, anledningen till att de tre pallplacerade bidragen har “ONORMALA höga röst antal” (Tonys ord) är inte konstigare än att de fick sista dygnets slutspurtsröster i egenskap av finalister med en massa extra presspublicitet.
  Här är till exempel ett inslag i SVT:s Regionala nyheter för ABC-området med Kärleken vänder allt, det genererade kanske lite röster (inte minst den vackra metaforen) : http://www.youtube.com/watch?v=hOxcnX_uCtw&feature=channel
  SVT sa i tevehuset igår att Come And Get Me Now inte var ett av bidragen som misstänktes för scriptröstning. Men de kan ju ha ljugit mig rakt upp i ansiktet för all del.

  Summa summarum så tror jag inte att Come And Get Me Now har vunnit på ett oschysst sätt, de har också fått press och jobbat arslet av sig, glöm heller inte att det åker hundratusentals svenskar till Thailand varje år som har sitt livs semester. Om nu MiSt lyckats göra ett intryck på dem i sin verksamhet där borta och tex haft resenärernas emailadress så kan de säkert ha samlat ihop en hisklig massa röster på det sättet. Men jag vet förstås inte exakt hur allt har gått till.

  Att det sedan “måste vara någon typ av skandal” som jag sa i teve är ju självfallet – FEL LÅT VANN är ju ett klassiskt tema som alltid är sant ur någras synvinkel i schlagersammanhang. I det här fallet Kärleken vänder allts, Jessicas och – framför allt – Tonys.

  Att livet är orättvist ibland har jag förstått ända sedan dagistiden då jag gråtandes fick höra att “den som är med i leken får leken tåla”. Det hindrar förstås inte att man strävar efter att uppnå ett så jämlikt samhälle som möjligt och så rättvisa Webbjokerregler som möjligt. Jag tror nästa års reglemang kommer att vara betydligt mer genomtänkt än årets rudisregler. Gott så!

  Jag framförde ett förslag till rättvis röstningsmetod i teve också (riksdagsvalet funkar nog lika bra): http://svtplay.se/v/1648735/gomorron_sverige/melodifestivalens_webbjokerfinalister

  Vad gör kärleken!!?
  – VÄNDER ALLT!!!

  // Adam Sandahl
  PS. Jag drog precis igång en Facebookgrupp för Webbjokerintresserade, gå med vetja:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=149975422764&ref=mf
  PSII. Det är några som misstänkt det, och jag tror de har rätt: “we’ll be back” för att travestera en välkänd plåtniklas.

 21. Schlagerpinglan

  anonym, Hur svt resonerade med alla sina regeländringar vet jag naturligtvis inte. Däremot så menade jag inget illa med min kommentar om att man skulle tänka efter innan man röstar. Jag menade bara att man ska vara medveten om reglerna innan man skickar iväg sina sms, så att man inte känner sig lurad efteråt.

 22. rosenblom

  Det här är så skrattretande.

  Jag var en av de första här som påpekade att upplägget för webjokern var uselt. Att man teoretiskt sett skulle kunna köpa en plats i finalen.

  Då påstods jag vara en grinig jävel som sammanfattningsvis skulle hålla käft. Nu är de elaka tungorna väldigt många. Och helt och hållet offside!

  Nu blev det så. Finalplatserna köptes. Och folk är förvånade…? Som Magnus skriver… “Don´t hate the players, hate the game”.

  När reglerna utformats som gjort måste man väl ändå förmoda att deltagarna spelar efter dem. Att skicka in ett bidrag och sätta sig och hoppas att man ska sticka ut bland 180 bidrag… Är någon verkligen så obotligt naiv?

  Tony: En synnerligen skrattretande jämförelse av storleken på röstantalet mellan segraren och tian. Tian deltog i finalen i ett dygn och vinnaren i åtta dygn… Med det sagt var skillnaden förvånansvärt liten.

  Jag tycker vinnaren var hyfsat usel. Men nu handlade som bekant inte detta moment om vem som hade bästa låten. Grattis MiSt! Väl spelat.

 23. Kerstin

  Rosenblom och jag var nog de allra första att kritisera webb tävlingen och precis som du skrev så fick vi väldigt många inlägg om våra negativa kommentarer och nu öser dom in. Jag hade ingen aning om att reglerna skulle vara så luddiga det var mest själva idén jag inte gillade med webbjoker, dels så trodde jag inte det skulle vaskas fram något potentiellt vinnarbidrag och dels så ogillar jag SVTs obehagliga sätt att “bädda” in sina idéer som något positivt när dom i själva verket bara vill mjölka in pengar från svenska folket. Nu är det som det är och Mist vann så grattis till dom men personligen tycker jag låten är vedervärdig och sättet dom vann på är spekulativt. Inga fler webbtävlingar om jag får tycka det finns andra bättre sätt att få fram låtar på.

 24. Hanna

  Tony! Christer reder ut detta också. Tro mej…

 25. rosenblom

  Tony.

  Sluta vara en sån dålig förlorare.

  Det handlar väl egentligen om MISSTÄNKT scriptröstning? Oskyldig tills motsatsen bevisats…

  Dessutom var väl inte scriptröstning otillåtet? Det var bara det att det inte låg i linje med tävlingens anda… Jag tycker istället att regeländringen borde ifrågasättas. Mycket tvivelaktigt beslut.

  En rättvis tävling borde ha tillåtit max en röst per nummer per dag. Nu fanns det inget tak. Fel tycker jag. Men att ändra regler och därmed förutsättningarna mitt i tävlingen måste anses vara än mer felaktigt.

  Tony, du hade kanske en bättre låt. Men du spelade spelet för dåligt.

 26. Rickard

  Onödig diskussion!!!!! Vem tror att webb-jokern kommer vinna?
  Det blir ett roligt inslag i tävlingen. Kanske kommer den på sin höjd till andra chansen, men den lär inte stå som segrare och representera Sverige.
  Givetvis ska det gå rätt till och alla bidrag har inte spelat efter samma regler MEN:

  1. Allt i vår värld är inte rättvist. Spelar man efter reglerna vinnar man inte, så är det. Välkommen till verkligheten!

  2. Första gången man testar något begår man oftast misstag. Alla gör det! Det kallas den mänskliga faktorn. Den gäller även SVT! Och som man brukar säga, “MAN LÄR AV SINA MISSTAG”

 27. Lina

  Hejsan igen, syster Lina här igen! Nu har jag äntligen hämtat mig 🙂

  Inatt så sov jag för första gången ordentligt på ca 2 veckor, iallafall har senaste veckan allvarligt bestått av max 4 timmar per natt! Jag har haft hög puls, tänkt som en galning och inte kunnat varva ner… Nu tänker ni kanske “men herregud, det var din lillasyster som tävlade och inte du” Men jag engagerade hela min lediga tid (och en aningen jobbtid = inte bra, en del att ta igen nu) i denna tävling. Min familj står varandra väldigt nära och när jag kunde bidra till att uppfylla systers dröm så tvekade jag inte och gav 100%!!! Så på kvällen igår när alla spänningar och nervositet släppte och jag börja gråta var det lillasyster som fick trösta mig ha ha! Hon är förövrigt galet laddad till att göra musik nu och är och riktigt glad över hur långt hon gick 🙂 Så nu har jag döpt om vår facebook grupp till “Vi som ser fram emot Jessica Friberg & Johannes Hanssons första album!!!
  http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=176521211014
  Och Adam Sandahl är redan medlem 😉

  Tack Adam för dina fina ord, du är ju hur skön som helst!!! Vi som stod backstage igår hade väldigt roligt tillsammans och jag hoppas vi ses igen! Och om du nu faktiskt startar en grupp för webbjokerintresserade kan du räkna med att du kommer få mail som ägare till den facebookgruppen från nästa års deltagare som säger “snälla, kan du maila ut detta följande mail till medlemmarna” 😉

  Så jag vill avsluta min tid här på sidan (har typ aldrig läst en blogg förr, och abslout aldrig skrivit kommentarer ha ha) med att tacka för allt stöd och alla härliga människor man hört från och mött under vägen! Jag ser nu fram emot sköna 7-8 timmar per natt och att faktiskt leva lite i min egen värld! Att kunna prata med vänner om annat än webbjokern, att kunna gå ut på fest utan att leta efter naturliga ingångar till att sticka en flyer under näsan på någon, att sticka upp flyers under näsan på någon när jag inte finner någon ingång, att låta vännerna välja musik istället för att “tvinga” alla att lyssna på Break Free minst 5 ggr under kvällen, och ser fram emot att mobilen faktiskt ligger stilla och tyst i mer än 10 minuter osv…! Jag har lidit, gråtit, ätit dåligt, sovit askasst etc. men haft otroligt roligt 🙂

  STOR KRAM och tack alla engagerade människor oavsett om det är ris eller ros som skrivs här! För det är just engagerade människor som lyfte Jessica hela vägen fram till Gomorron Sverige och det är HELT FANTASTISKT!!! Ni vet var ni finner oss… 😉

 28. Mia -MiSt

  Hej alla Schlagerpinglans kommentatorer!

  Vi från MiSt har INTE lagt ut Några klipp på vår video med Come And Get Me Now. Tror ni att vi vill bli diskade??? Vi har liksom våra medtävlare kämpat häcken av oss för att vinna webbjokertävlingen. Det har varit en tuff tid och det blev otroligt jämt i slutet.

  Att det finns personer där ute som inte har läst reglerna och inte vet vad det innebär att olagligt lägga ut klipp som inte de har upphovsrätten till är inte konstigt. “Om du lägger upp material som utgör ett upphovsrättintrång kan det leda till uppsägning av kontot av You Tube. Om upphovsrättsinnehavaren bestämmer sig för att vidta rättsliga åtgärder kan du även tvingas betala skadestånd (detta är mycket allvarligt, du kan bli stämd!)”

  Vad det gäller texten som MiSt hade på hemsidan så var detta ingen regeländring och samtliga som har varit med i webbjokertävlingn vet detta. Innan tävlingen startade fick Webbjokrarna ett mail från SVT med en extra paragraf 3.1 som gällde webbjokerdeltagarna. Då texten redan kunde höras fick den även skrivas ned, dock skulle den tas bort om bidraget vann vilket vi gjorde omedelbart.

  Nu försöker vi att sikta in oss på att åka hem till Sverige för att starta igång Cirkusen och allt vad det innebär.

  Mia

 29. Esc-Panelen

  Väldans vilket liv det var här 🙂

  Grattis till MiSt! hoppas ni ställer upp båda två när det väl drar igång

 30. rosenblom

  Tony, Tony, Tony…

  I fallet Agnes var det väl just det de gjorde. Höll sig till reglerna? Men lägg nu det åt sidan och håll dig till ämnet…

  Fortfarande är inte misstankarna om så kallad scriptröstning bekräftade, eller hur??

  Dessutom verkar det ändå inte ha varit otillåtet. Eller hur??

 31. Tony

  Rosenblom

  Ang. AGNES. JA de diskade henne….Till slut. Men jag har alla mail kvar om hur de först INTE skulle det, hur de försökte “bend the rules” och hur de slingrade sig osv osv.

  Men…de kunde till slut inte komma undan.

  Det är ju samma sak här. Det blir obekvämt för de men de är inte snar till att följa reglerna till folk TJATAR om att de måste.

 32. Manonym

  Mia! Du säger att ni fick ett brev från SVT innan tävlingen STARTADE om nån paragraf 3.1??? Så här sa SVT när de fick reda på att eran text låg ute på nätet

  – Information om att det är tillåtet för webbjokers att publicera sin text kommer nu gå ut till alla 50 kvarvarande så att alla ges möjligheten.

  50! kvarvarande, hur kan detta bli INNAN tävlingen startade???

  Schlagerpinglan! Har du börjat censurera nu också?

 33. Schlagerpinglan

  Manonym, Jag håller på att rensa upp i bloggen, tar bort en del kommentarer och ändrar vissa inställningar.

 34. Gus

  Sjukt att du tar bort de kommentarer som lägger ljuset på andra än Mist! Detta är långt ifrån en neutral blogg!
  Uppenbarligen så känner du Mist sedan tidigare, tråkigt, verkligen!!!!!!

 35. Schlagerpinglan

  Gus, Jag känner ingen av deltagarna i Webbjokern. Det enda jag har gjort är att ta bort kommentarer som innehåller uppenbarliga felaktigheter. Jag vill inte att min blogg ska användas till att sprida lögner. Uttryck gärna era åsiker, både positiva och negativa, men har ni ingen pålitlig källa till det som ni skriver och som ni kan ange så var snäll och håll det för er själva.

 36. Gus

  Uppenbara felaktigheter? Jaså du vet om hur det gick till?
  För att kunna påstå att det inte är sanningar måste väl du också kunna påvisa vad som är rätt? Annars är du ute på djupt vatten…
  Förstår du inte att det är så starka reaktioner angående Mist eftersom INGEN fattar vem som har röstat på bidraget! ALLA man pratar med tycker det är KATASTROF eftersom låten är så dålig att INGET annat än de påståendena som skrivits här kan vara sanna. Till och med Dn sätter ju faktiskt rubriken “Pengar gav plats i melodifestivalen” http://www.dn.se/kultur-noje/musik/pengar-gav-plats-i-melodifestivalen-1.992955 Ska du in och censurera dem också? FRIA SPRÅKET har funnits i Sverige ett tag nu och om det är ditt jobb att bestämma vad som är sant respektive falskt och sedan censurera därefter har DU tagit ett STORT KLIV tillbaka från var vi är idag!!!

 37. Schlagerpinglan

  Gus, Snälla nån. Det är skillnad på förtal och åsikter. Skrämmande att så många inte vet detta. Vad exakt i dn:s artikel skulle vara fel?

 38. Gus

  Du vet ju lika lite som de som “påstår saker” Så vem är du att bestämma vad som är sant och falskt?
  Snälla rara, läs rubriken!!! Översatt för att göra det tydligt för dig = Pengar köpte Mist en plats i festivalen… Är det också förtal enligt dig?
  Vad som är skrämmande är ditt sätt att agera här.

 39. Schlagerpinglan

  Gus, nej det är inte jag som avgör vad som är lögner eller inte men det är jag som är ansvarig för allt som skrivs här.

 40. rosenblom

  Hur många signaturer använder Tony?

  Tony, Gus, Manonym och allt vad du heter…

  Så här ligger det till. Bevisbördan måste här ligga på den som kommer med anklagelserna. Om man slänger ur sig vad som helst utan grund eller minsta lilla förklaring måste det anses vara lögn. Självklart gör Schlagerpinglan rätt i att radera sånt skräp.

  Jag föreslår att du kompletterar dina anklagelser med något bevis om du vill att kommentaren ska ligga kvar. Efter att ha läst den här bloggen i snart tre år tror jag inte att Schlagerpinglan är rädd för diskussion. Snarare tvärtom. Men när det inte finns någon grund är det oväsentligt.

  Pengar köpte plats i festivalen. Vad är problemet? Upplägget gjorde det möjligt. Alla i toppen förde någon slags kampanj. Det var ett nödvändigt moment i webjokern som den utformades.

  Scriptröstningen som det fortfarande bara råder misstankar kring var heller inget regelbrott.

  Lägg din tid på att skaffa fler vänner och skriv bättre musik så behöver du inte ägna dig åt dåliga förlorares rutiner nästa år.

 41. Manonym

  -Pengar köpte plats i festivalen. Vad är problemet? Lägg av rosenblom! Du vet precis vad som har pågått, så sluta spela…Problemet är att ALLA inte fick den möjligheten!

  Sen så kan du slå upp uttrycket ÖVERTÄCKANDE DEBATT, för det är precis det du håller på med nu…

 42. Ronge

  Hej Pinglan hittade en intressant åsikt från dig

  Jag måste dock ta tillfället i akt att lägga in en protest mot Malmös jurygrupp. Hoppas verkligen att svt och Christer Björkman ser till att de jurymedlemmarna aldrig dömer i Melodifestivalen igen. Att ge Skånetösen Sibel 12-poängaren var inget annat än rent, skärt maktmissbruk.

  Att svt OCH Christer Björkman, ser till….
  verkar vara en farlig typ det där!?

 43. Stefan

  Låten “come and get me now” är bra, men de måste göra något åt sången. Hade sången varit bättre hade jag antagligen röstat på låten. Om MiSt vill vinna melodifestivalen så tycker jag de ska låta någon annan sjunga låten. Jag kan förstå att de vill sjunga låten, men jag tror inte de kommer att ha någon chans då.

 44. Ronge

  …och en från dig rosenblom!!

  Här är en anklagelse som du hävt ur dig:

  Christer Björkman fortsätter med sitt vidriga favoriserande och har nu i stort sett överlämnat segern till Perrelli som även gick ut först när hon vann 1999.

  Här ovan skriver du så här:
  Så här ligger det till. Bevisbördan måste här ligga på den som kommer med anklagelserna.

  Ja…vad ska man säga, det gäller att ha koll på vad man sagt innan man hoppar på nån annan.

  What Goes Around…Comes Around
  Justin T

 45. Tony

  Bara för a klarna upp saken.

  Mina signaturer är följande…Tony & Hjärtart. Resten är tyvärr några som tydligen håller med mig.

  🙂

 46. Tony

  Nu tänkte jag bara säga en sak till. orkar inte mer men kommer nog att läsa på siten…

  Det var/är inte jag som kom på någon conspirations teori när det gällde scriptröstningar. SVT kom ut och talade det om för oss att det pågick men de använde finare ord som “misstänker” osv…kanske för att slippa redovisa…men de vet.

  Sedan med facit (hur tävlingen fortgick efter det samt röstningssiffrorna) får jag och andra en klar bild av vilka som med all sannolikhet var deltagande i scriptningen.

  That’s that.

 47. Schlagerpinglan

  Ronge, Med tanke på hur många ord jag skrivit här på sidan så är det mycket möjligt att jag uttryckt mig opassande någon gång. Ingen är ofelbar, om du nu av någon anledning trodde det.

 48. rosenblom

  Ronge:

  Det glädjer mig att du tar dig tid att läsa mina gamla pärmar. Om det där var det värsta du kunde hitta på två år så bekräftar du bara att jag håller min linje.

  Att du sedan bara ryckt en mening ur sitt sammanhang tyder mer på din önskan att likt Aftonbladet fabricera skit av inget.

  Björkman får fritt välja startordningen, vilket inte är någon hemlighet, och la sin favorit Perrelli på den mycket fördelaktiga startnummer ETT.

  Vad måste jag bevisa kring det???

  Men om man far med anklagelser om fusk kan det vara på sin plats att komplettera med åtminstone en liten skymt av ett bevis.

 49. rosenblom

  Manonym:

  Jag har flera gånger påpekat att upplägget var felaktigt. Det var möjligt att köpa sig en plats i festivalen. Men nu hindrade inte reglerna det. Därför ska ingen för den sakens skull anklagas för fusk.

  Tony:

  Det finns fortfarande inget som säger att scriptröstning skulle ha varit ett regelbrott.

 50. Manonym

  Rosenblom! Skämtar du eller??

  Du pratar mot dej själv hela tiden, ska du behöva påminnas hela tiden!?

  Du säger att reglerna inte hindrade att man köpte sig en plats i finalen???

  Man ÄNDRADE! ju reglerna. Hädanefter så skulle man inte kunna göra det man hade tillåtelse att göra från början, att köpa sig en plats.

  Det/dom bidragen som scriptat hade då fått det önskvärda FÖRSPRÅNGET

  Vem ville att det/dom bidragen skulle ha det försprånget???

  Det är det de hela handlar om, alla fick inte samma chans…

 51. Magnus

  Ta och ge er nu. Ni svärtar ned denna rosa blogg. Sluta att vara tragiska och var lite positiva istället.

 52. Genjor Mcnell

  när 50 gränsen infördes på torsdagen klockan 11:41 låg jag på 2a plats.—-sen på lördagen lyckades mina fans att rösta upp “my kind of love” till 1a plats. Jag kan bara ä en gång tacka för ert stöd. Ni som gillade den kan se den på youtube nu. eller på min hemsida. Jobbar också på att få ut den på digital distribution och på spotify.

  Har även startat ett företag nu som kommer att skriva, ge ut, producera och förlägga min och andra samarbetspartners musik.

  Det blir spännande att se vilka som ger ut orginaljokern “My kind of love” först. Den kommer också att översättas till spanska och turkiska. En ny svensk text till den melancholiska folkvisemelodin (det som låten “My kind of love” var från början) kommer också att spelas in.

  Genjor @ GENJOR MUSIC

 53. Schlagerpinglan

  Genjor Mcnell, Om man verkligen brinner och jobbar för något så kommer framgångarna med tiden, säger de. Jag kommer att hålla utkik efter de nya versionerna och önskar dig lycka till med ditt företag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se