Webbjokerlåten ute på nätet

2009-11-13 (fredag)

Enligt svt:s regler så får ett Melodifestivalbidrag inte framföras förrän det ska tävla men trots att Webbjokern är avgjord så kan man hitta vinnarlåten “Come and get me now” på YouTube och andra sidor.

Trots att det bryter mot reglerna så kommer låten inte att bli diskad eftersom detta sker mot upphovsmännens vilja. De måste dock själva vara ute på nätet och kontrollera att folk inte lägger upp låten. MiSt har i nuläget redan varit i kontakt med flera personer angående detta. (Källa: hd.se)

Schlagerpinglan: Så upphovsmännen ska själva aktivt behöva vakta nätet för att inte riskera att bli diskade? Det låter ju inte riktigt rätt men jag har inte heller någon bra lösning på problemet. Att släppa alla låtarna fria hade ju varit det enklaste och mest rättvisa alternativet men det är ju knappast något som skivbolagen kommer att gå med på.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Webbjokerlåten ute på nätet”

 1. Tony

  Mia från MiSt säger:

  “Vi från MiSt har INTE lagt ut Några klipp på vår video med Come And Get Me Now.”…….”Att det finns personer där ute som inte har läst reglerna och inte vet vad det innebär att olagligt lägga ut klipp som inte de har upphovsrätten till är inte konstigt.”

  2 frågor uppstår.

  1) Vart kom klippet ifrån? Den är inte SVTs klipp då om man skulle ha rippat den under tävlingen skulle SVT logot finnas med.

  2) Kallar ni http://www.oikotimes.com, en av de största om inte störst Melodifestival siter för att var okunniga om reglerna?

  Ni gav ett interview till oikotimes.com den 12:e Nov om “vinsten”. En stor del av sidan visar videon. Var ni inte medvetna om detta? Gick ni aldrig in och kollade på er STORA vinnare interview? Varför sade ni inget om detta isåfall?

 2. Andreas

  Nu finns våran demo uppe på youtube. Om någon skulle vilja höra den igen, så finns den här!

  http://www.youtube.com/watch?v=NiK5zMkaR64

  Vi kommer antagligen att spela in den på nytt senare, men för tillfället får ni nöja er med demon!

 3. Emil

  Tony:

  Det var inga SVT-logotyper i videona på SVT’s websida. Självklart har någon rippat den från webbjoker-sidan och lagt ut på youtube.

 4. Manonym

  Vem som helst kunde rösta hur många gånger som helst fram till i fredags. Adam Sandahl Grupp hade precis laddat ett kontantkort med tusen kronor för att rösta på sig själva när SVT införde en gräns på femtio sms-röster per sim-kort. Kanalen misstänkte att datorer automatiskt skickade in röster till tävlingen.

  – Det är inkonsekvent. Först fick man rösta obegränsat men helt plötsligt satte man dit en spärr, säger Adam Sandahl.

  I Thailand sitter den tredje finaldeltagaren. Mia Terngård har inte kunnat sprida affischer eller spela live i Sverige, men har på distans använt sig mycket av Internet för att vinna röster. Enligt henne borde reglerna ändras till nästa år så att större krav ställs på musikkvaliteten.

  DN 2009-11-12

 5. Schlagerpinglan

  Manonym, Inte för att jag förstår vad nyheten ska bevisa, men tack för att du anger källan. 🙂

  De tävlande anpassar sig efter reglerna. Svårare än så är det inte.

 6. Manonym

  Läs hela reportaget, och dra era egna slutsatser…

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/pengar-gav-plats-i-melodifestivalen-1.992955

  Schlagerpinglan! Du säger: -Massröstning och internetkampanjer är både tillåtet och nödvändigt för framgångar, i alla fall i denna första Webbjokern.

  Det var just detta SVT ändrade på! För vissa…

 7. Manonym

  Schlagerpingalan! har du börjat censurera dig själv också??

 8. Schlagerpinglan

  Manonym, Jag hoppades att ingen hunnit läsa mitt svar innan jag ändrade det. Jag kom på att det var onödigt att argumentera emot eftersom det bara innebär att jag får skriva samma saker om och om igen. Eftersom jag själv inte är positiv till många av svt:s regler så känns det tråkigt att jag ska behöva försvara Webbjokern och dess tävlande i all oändlighet.

 9. Manonym

  Schlagerpinglan! Du ska inte försvara nåt som är uppenbart besvärande omständigheter för några/nån av dom tävlande och SVT. Det är fastslaget att nån scripröstat, och SVT MÅSTE! redovisa vem som gjort det och hur det påverkade slutresultatet, så vi kan få ett slut på alla spekulationer.

  Och så en sak till, alla ni som försöker att släta över, slå ifrån sig, etc…det kallas som “vissa” av er vet! ÖVERTÄCKANDE DEBATT.

  Övertäckande debatt döljer de verkliga konflikterna och frågorna

 10. Schlagerpinglan

  Manonym, Som du själv påpekar så har SVT inte redovisat vem som scriptröstat. Att i det läget gå ut och anklaga någon specifik låtskrivare för “fusk” är helt otänkbart.

 11. Schlagerpinglan

  Manonym, Jag förstår att du är väldigt engagerad i frågan och vill övertyga så många som möjligt, men eftersom jag inte vill ha den länken på min blogg så tog jag bort din senaste kommentar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se