Estland väljer den 6:e mars

2009-11-16 (måndag)

Liksom förra året så kommer Estland att använda sig utav uttagningen Eesti Laul för att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest. Fram till den 7:e januari tas låtar emot och en jury kommer att välja ut tio låtar till finalen den 6:e mars 2010. Vinnaren väljs ut med hjälp av en mix av jury- och teleröster.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Länge befarade man att det inte skulle bli något ESC 2010 för Estland men det ekonomiska problemet löstes efter en donation.

Själv har jag inte varit imponerad av så många av Estlands ESC-bidrag men årets “Rändajad” med Urban Symphony, som blev 6:a i finalen, var verkligen ett stort undantag. Nu har de visat att även de kan skicka storslagna låtar så det ska bli intressant att se vad de hittar på till 2010.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Estland väljer den 6:e mars”

  1. Jessica k

    Jag var väldigt impad av deras bidrag Rändajad, gillade den skarpt. SKa bli kul att se vad de kommer med nästa gång. 🙂

  2. Kerstin

    Jag hoppades ju på Estland i år de var min favorit till seger och än idag är deras låt den som jag fortfarande gillar mest och som kommer leva kvar i mig som minne av ESC 2009 och Alexander Rybak dock inte låten men artisten. Tycker det vore riktigt synd om Estland skulle dra sig ur ESC så är glad att de är kvar i alla fall 2010. Estland är ju också ett land där svenska upphovsmän och artister brukar dyka upp kanske även så i år fast tycker det är roligare med inhemska artister och upphovsmän.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se