Två viktiga datum

2009-11-25 (onsdag)

Måndagen den 30:e november klockan 10:20 ska SVT avslöja 15 av de artister som kommer att deltaga i Melodifestivalen 2010. Måndagen därefter, den 7:e december, blir hela startfältet komplett då även de sista 15 presenteras.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Äntligen ska vi få reda på vem som kommer att stå på MF-scenen nästa år. Förhoppningsvis så har de fått till en bra mix med några rutinerade artister, några nykomlingar och en och annan doldis.

Själv är jag mest nyfiken på om det blir MiSt själva som kommer att framföra Webbjokerlåten eller inte. Annars hoppas jag på att både BWO och Alcazar ställer upp och presenteras bland de första 15, så att det är avklarat. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Två viktiga datum”

 1. E-K systeryster

  hallå där.
  har under en tid följt din blogg o är riktigt impad av din entusiasm.
  kommer helt klart att följa dig igenom den kommande melodifestivalen.
  ser liksom du fram emot att se hur startfältet kommer att gå av stapeln.
  självklart hoppas jag att de blir MIST själva som kommer att framföra sin låt.
  hoppas hoppas
  ser fram emot en spännande fortsättning i melodifestivalen

 2. Schlagerpinglan

  E-K systeryster, Roligt att du uppskattar bloggen. 🙂 Då hoppas jag att du även bidrar med dina egna åsikter. Alltid skoj att få ta del av andras uppfattningar också.

 3. Pong

  Hej! Kommer HELA startfältet inkl. jokrarna vara komplett den 7 december?

 4. Schlagerpinglan

  Pong, Ja det verkar som att de blandar in de återstående två jokrarna med resten av artisterna. T.o.m. SVT:s egen Melodifestivalstwittersida uppger att 30 artister ska presenteras de två måndagarna, och de borde ju veta.

 5. Pong

  oki låter lovande, tack!

 6. Kerstin

  Såg Bert Karlsson i ett program förra veckan där han avslöjade att Dogge Doggelito ska medverka i melodifestivalen. Själv blev jag inte till mig av glädje precis då varken Dogge eller hans typ av musik tilltalar mig men för er som gillar honom kan det ju vara kul att veta.

 7. rosenblom

  Kerstin: Det var väl klart redan för länge sen? Han har ju som bekant skrivit ett av bidragen.

  Angående de återstående jokrarna. Ställer fotfarande mitt hopp till Europe och Roxette. Dessa tillsammans med Ace of Base är väl Sveriges genom tiderna största grupper, bortsett ABBA?? Alla tre har dessutom nyligen gjort comeback. Vilket förvisso starkt talar emot medverkan i festivalen…

 8. Kerstin

  Rosenblom, jag har faktiskt inte kollat vem eller vilka som skrivit årets bidrag så jag visste inte att Dogge skrivit något bidrag och det är kanske fler än jag som missat det så för dom var det ju en nyhet precis som för mig alla har inte lika mycket koll på schlagervärlden. Roxette, Europe och Ace of Base får alla avstå för min personliga del hoppas på lite mer fräsch musik och artister.

 9. Kerstin

  Schlagerpinglan vilket bidrag har Dogge skrivit?

 10. Kerstin

  Schlagerpinglan hittade svaret på min fråga här på din blogg, det var låten Hippare, Hoppare.

 11. Schlagerpinglan

  Kerstin, OK. 🙂 Tack ändå för din upplysning om Dogge. Du var säkert inte den enda som missat detta, då inte alla bryr sig om vem som är låtskrivare till bidragen. Om man hela tiden ska oroa sig för att någon redan vet det man skriver så vågar man ju inte skriva alls.

  rosenblom, Alla tre alternativen låter nostalgiskt och bra för min del, hoppas mest på Roxette i så fall.

 12. rosenblom

  Kerstin: Lugn vännen. Det var alls inte menat som nåt påhopp. Det kanske bara är jag som granskar den listan. Det är ju trots allt de som tävlar.

  Pinglan: “…då inte alla bryr sig om vem som är låtskrivare till bidragen.” Va?!?!?!?!? 😉 Jag upprepar. Låt oss inte glömma att det faktiskt är låtskrivarna som tävlar. Men du har rätt. Media struntar fullständigt i upphovsmännen. Och nu senast satt väl inte ens låtskrivarna i green room? Bedrövligt om någon bryr sig om vad jag tycker.

 13. Schlagerpinglan

  rosenblom, Jo, jag har hört att det finns de som inte bryr sig om låtskrivarna. 🙂 Själv är jag inte sådär jätteinsatt i låtskrivarna heller men ett visst intresse har jag nog eftersom jag senast i dag skrev ett inlägg om låtskrivarna i NORGES uttagning. Vilket, så här i efterhand, låter lite väl överengagerat. 🙂

 14. Kerstin

  Rosenblom självklart har du helt rätt i att det är de som gör text och musik som är de som egentligen tävlar men det är artisten som syns i rutan som ska framföra verket och därmed något intressantare får oss tittare. Nu när jag läst igenom alla upphovsmän till bidragen så känner jag inte igen namnet på ens hälften så att läsa ett okänt namn ger mig inget. För mig är artisterna betydligt intressantare än upphovsmännen men framförallt låten om den är bra eller dålig. Framträdandet artisten gör är ju ändå det som bedöms. Mer fokusering på upphovsmännen låter det som om du tycker, ja varför inte men för mig är artisten ändå mest intressant. Tycker det är extra kul när artist och upphovsman är den samma det blir lite mer äkta då.

 15. rosenblom

  Hmm… Här kommer jag aldrig ge mig. 😉 Det finns ett massa artister. Inte lika många duktiga låtskrivare. Om vi ska dra det till sin spets… Om vi skulle lägga all fokus på artisterna och exkludera låtskrivarna, var skulle vi hamna då? Utan låtskrivarna ingen festival.

  Självklart säger inte ett okänt namn något. Men är man inläst på historian och får upp ett bekant namn så kan man åtminstone få ett hum om vad det kan tänkas vara för sorts musik.

  Jag skulle kunna tänka mig en variant som användes tidigt i historien när när ett fåtal artister sjöng fler bidrag. Då blir inte artisternas popularitet avgörande utan istället bidraget i sig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se