Tredje jokern: Peter Jöback

2009-12-03 (torsdag)

I kväll avslöjades det i Kulturnyheterna att Peter Jöback blir den tredje jokern i Melodifestivalen 2010. Han kommer att tävla med låten “Hollow“, en stor ballad som han själv beskriver som en modern “All by myself”-låt, skriven av Fredrik Kempe och Anders Hansson. En intervju med Peter Jöback hittar ni på svt.se.

Dessutom kommer det i Dansbandskampen på lördag kl. 20:00 att avslöjas vilket band det blir som får framföra svenska folkets webbjokerbidrag “Come and get me now” i Melodifestivalen 2010.
(Källor: svt.se och schlagerprofilerna)

Schlagerpinglan: OK, då var ryktena sanna. Förhoppningsvis har Aftonbladet även rätt med sitt avslöjande att Alcazar är klara för Melodifestivalen. DET hade varit en riktigt glad nyhet.

Nog för att Peter Jöback är en stor artist, Kempe kan skriva bra låtar och valet låter bra i teorin men det är ändå inget som får mig att jubla av förväntan. Det eventuella glädjetjutet sparar jag tills efter att jag hört låten.

I väntan på det så kan man ju alltid återuppleva minnen genom att se hans förra MF-framträdande, “En sensation“, då han kom 9:a 1990. En svängig humörlyftare. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tredje jokern: Peter Jöback”

  1. Rickard

    Efter två riktigt starka jokrar blev detta ett bakslag! Inte för att Peter Jöback på något sätt är en dålig artist och sångare, men det känns som det finns andra lite mer intressanta val av artister!

  2. Kerstin

    Själv blev jag positivt överraskad över Peter Jöbacks medverkan då han enligt mig har en av de bästa manliga sångrösterna i Sverige tyvärr är det dock ingen garanti för att det kommer gå bra. Men han är oerhört uppskattad i alla åldrar och riktigt folkkär så med en bra låt kommer det gå otroligt bra för honom. Tror aldrig han hade ställt upp om inte låten varit något han verkligen tror på för han har redan en karriär både här i Sverige och utomlands. Jag tycker det är kul med lite nytt folk och inte bara samma artister år efter år. Vad gäller Fredrik Kempe så verkar inte länderna utanför Sverige gilla hans bidrag då vi hamnat i botten varje gång hans bidrag vunnit men jag tror i och för sig att artisterna som sjungit hans bidrag varit en stor del av förklaringen till bottennappen. Kul med Jöback! Undrar just vem eller vilka som är den sista jokern.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se