Två länder bröt mot reglerna vid årets Eurovision Song Contest och EBU har nu utdömt straff enligt följande:

 • Azerbajdzjan döms till böter (2 700 euro) för att ha hindrat röstningen på grannlandet Armenien genom att ha suddat röstningsnumret och stört sändningarna.
 • Spanien döms till böter (okänd summa) för att ha eftersänt den andra semifinalen och låtit en backup-jury sköta röstningen. Enligt reglerna ska Spanien direksända semifinalen och låta tittarna rösta.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Tidigare i år blev ju Azerbajdzjan friad från straff vad gällde polisförhören av de som röstade på Armeninen, så visst var det positivt att de faktiskt blev fällda den här gången. Mindre positivt är signalerna EBU sänder ut att det inte är så farligt att manipulera med resultatet, det blir bara lite böter.

  Som vanligt så sker det säkert mycket bakom kulisserna som vi inte vet om men man kan ändå undra vad det är som gör att inte Azerbajdzjan stängdes av ett eller flera år, vilket jag tycker är det självklara straffet vid ett sådant brott.

  Enligt esctoday.com så har EBU hotat Azerbajdzjan med upp till tre års avstängning om de bryter mot reglerna igen men det är ju så dags då. Förhoppningsvis blir detta inte ens aktuellt.

  Vad gäller Spanien, som valde att sända en tennismatch live i stället, så känns ett penningstraff mer rättvist.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se