Malta Eurosong 2010 – del 4

2009-12-31 (torsdag)

I går sändes det fjärde av sex program där semifinalisterna i Maltas Eurosong 2010 presenterades. Här nedan följer en liten sammanställning av mina tankar om bidragen efter att ha lyssnat på dem en andra gång. Gårdagens topp-tre ändrar jag till följande: 1. “Grave dancers”, 2. “Good intentions” och 3. “Save a life”.

Malta Eurosong 2010, 30:e december – del 4:
1. “Good intentions” – Audrey Marie Bartolo (Miriam Christine/Rita Pace)
Schlagerpinglan: Lite musikal-feeling från en sångerska med glimten i ögat. Detta är kanske inget jag brukar falla för men hon höll kvar mitt intresse genom hela låten och det säger en hel del. Betyg:3

2. “Save a life” – Wayne Micallef (Wayne Micallef)
Schlagerpinglan: Egentligen var det inget fel här. En helt OK låt som låter som en typisk radiolåt. Sångaren var det heller inget större fel på. Problemet är nog att vi hört detta så många gånger förr. Betyg:2

3. “One 4 you” – Ryan Dale & Duminika (Ryan Dale/Jon Lukas)
Schlagerpinglan: Själva låten var ganska bra fram till dess att den sjungande dockan gjorde entré, då blev det “nej tack” direkt. Betyg:2

4. “Twenty thousand leagues” – Mike Spiteri (Ray Agius/Alfred C. Sant)
Schlagerpinglan: En lite rockigare poplåt med en whiskeyröst-sångare. Visst fanns det lite i refrängen som jag fastnade för men allt som allt så var detta inte riktigt i min smak. Kanske hade betyget blivit högre om låten framförts av en annan sångare. Betyg:2

5. “If I knew” – Cynthia Attard (Miriam Christine/Gerard James Borg)
Schlagerpinglan: En ordinär ballad framförd av en ung och aningen osäker sångerska. Gjorde inga större intryck på mig och låten glömdes bort så fort den tystnade. Betyg:2

6. “Grave dancers” – Dario Bezzina (Chan Vella/Alexia Schembri)
Schlagerpinglan: Bortser man från den osmakliga texten om stinkande gravar så var detta det klart bästa bidraget i denna semifinal. Både låten och sångaren får klart godkänt. Med lite extra koreografi så kan detta bli riktigt intressant. Betyg:3

Schlagerpinglan: Nästa grupp av sex bidrag sänds den 6:e januari 2010. För uppfriskning av minnet hänvisar jag till sidorna om bidragen i semifinal 1, semifinal 2 och semifinal 3.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se