Serbiens nya format

2010-01-01 (fredag)

Serbiens TV-bolag RTS har meddelat att de kommer att använda sig utav ett nytt, enklare och billigare sätt att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010.

Det traditionella Beovizija, med sina flera artister, låtskrivare och semifinal, byts nu ut mot en uttagning där endast en ensam låtskrivare kommer att bidra med ett antal låtar som framförs av artister som hon/han och RTS utsett. TV-tittarna kommer att få utse den vinnande kombinationen av låt och artist.

Vem låtskrivaren är avslöjas i januari. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Serbien kom 10:a i semi 2 2009 och missade därmed finalen med Marko Kon & Milan Nikolics “Cipela”. Själv tyckte jag om dessa nya tag från Serbien och ser gärna att de fortsätter i liknande stil 2010. Jag tror dock att de kommer att dyka upp i Oslo med en traditionell ballad, vilket man i och för sig inte kan klandra dem för om de gör. Det fungerar ju.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Serbiens nya format”

 1. Rickard

  Jag hoppas VERKLIGEN INTE att de fortsätter på 2009 års stil. Gräsligt och ett hån mot ESC. Låten känndes oseriös och det var inte mer än rätt att den missade finalen. Öst-länderna ska inte kunna skicka vad som helst och ta sig till final!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Personligen tyckte jag om melodislingan i “Cipela” och den dova rösten. Hade jag förstått texten hade jag kanske uppfattat den annorlunda.

  Hur som helst så var resultatet ändå glädjande. Det visade på ett tydligt sätt att det faktiskt inte går att få enorma framgångar enbart p.g.a. grannländer, politik och utflyttade medborgare utan man måste även ha en låt som många tycker om.

 3. Kerstin

  Cipela var den låten jag minst gillade i årets ESC förutom vår egen tyvärr. Jag hoppas verkligen dom byter spår från årets skämt låt.

 4. Terry

  Jag gillade också Cipela och har faktiskt gillat Serbiens och alla östländers ballader.

 5. Schlagerpinglan

  Terry, Roligt att se att det faktiskt fanns fler än jag som tyckte om den. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se