Schlagerpinglan: Nu på superlördagen den 6:e februari är det bland annat dags för Norge att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010. De åtta finalisterna (i rätt startordning, länkar till uppträdandena och min betygsättning) hittar ni här nedan.

Inför finalen av Norges Melodi Grand Prix 2010, 6:e februari:
1. “Don’t wanna lose you again” – A1
(Ben Adams / Mark Read / Christian Ingebrigtsen / David Eriksen)
Schlagerpinglan: Här har vi en vanlig poplåt som varken gör en besviken eller upprymd och framträdandet är även det i det närmsta prickfrick. Trots det så är detta inget som jag personligen skulle välja att lyssna på frivilligt. Något säger mig dock att de kommer att få en väldigt bra slutplaceringen.
Betyg: 2/5

2. “Make My Day” – Maria Haukaas Storeng
(Merethe LaVerdi)
Schlagerpinglan: Detta är ett svalt och proffsigt nummer. För min smak så är det alldeles för svalt och opersonligt och definitivt inget jag hade röstat på. Man kan dock inte bortse från att det trots allt är bra utfört. Kan bli succé men kan lika gärna floppa.
Betyg: 3/5

3. “Jealous Cause I Love You” – Venke Knutson
(Laila Samuelsen / Alexander Kronlund / Lucas Hilbert)
Schlagerpinglan: Denna låt är nog den som växt mest, enligt mina öron. När den gick in i Siste Sjanse så var jag väl inte så överdrivet förtjust i den men nu hade jag inte haft något emot att se den som segrare. En charmig sångerska med en låt som sätter sig, efter några gånger.
Betyg: 4/5

4. “Yes man” – Bjørn Johan Muri
(Simone Larsen / Simen Eriksrud / Bjørn Johan Muri)
Schlagerpinglan: Även Norge har tydligen problem med att småtjejer röstar vidare Idol-nissar med halvtaskiga låtar. 😉 Visst fick den gå genom Siste Sjanse, men ändå. Trots ett flertal lyssningar så kan jag inte förstå vad den låten gör i finalen.
Betyg: 1/5

5. “The Touch” – Maria Arredondo
(Rolf Løvland)
Schlagerpinglan: Detta är ett väldigt sockersött nummer med en snygg sångerska som framför en vacker ballad som växer för varje gång man hör den. I en final med lättare konkurrens hade en topplacering varit given, i detta startfält är det dock inte helt säkert.
Betyg: 3/5

6. “Give It To Me” – Alexander Stenerud
(Alexander Stenerud)
Schlagerpinglan: En bra up-tempo-låt som har sitt speciella Stenerud-sound. Tredje året i rad som jag håller tummarna för Alexander. Årets bidrag är dock snäppet bättre än 2009 och 2008 så förhoppningsvis räcker det hela vägen den här gången.
Betyg: 5/5

7. “My heart is yours” – Didrik Solli-Tangen
(Hanne Sørvaag / Fredrik Kempe)
Schlagerpinglan: Här har vi min andra storfavorit. En storslagen låt som framförs av en otrolig sångare som verkligen har “det”. En värdig vinnare, om nu inte Alexander skulle knipa vinsten, och förmodligen det bästa valet för Norge om de vill placera sig bra i ESC.
Betyg: 5/5

8. “The dragontower” – Keep of Kalessin
(Arnt Obsidian Grønbech / Torbjørn Schei / Vegar Larsen / Robin Isaksen)
Schlagerpinglan: Någonstans bakom allt skrän finns det faktiskt en riktig låt med vissa kvalitéer. Sångarens röst är dock så avskräckande att jag gärna står över. Förhoppningsvis lockas inte norrmännen att tro att Keep of Kalessin är de nya Lordi, för de är inte ens i närheten.
Betyg: 2/5

Schlagerpinglan: I år har Norge verkligen lyckats att få fram ett par riktigt bra finalister och vem som vinner är helt omöjligt att förutspå. Jag hoppas på Alexander Stenerud men kan även glädjas rejält åt en vinst för både Didrik Solli-Tangen och Venke Knutson.

Ska jag gå efter vad jag tror så står det nog mellan Didrik Solli-Tangen, A1, Keep of Kalessin och Maria Haukaas Storeng.

Mina tankar efter deltävlingarna hittar ni här: Semi 1, Semi 2, Semi 3 och Siste Sjanse.

Läs även vad Pierre och ESC-panelen tycker om det norska finalfältet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Schlagerpinglan om Norges finalister”

 1. Robban

  Schlagerpingland >

  Kul att vi har likadan topp-tre 😉
  Bra uppdatering och kul att du nämner oss i dina artiklar.

 2. Schlagerpinglan

  Robban, Förhoppningsvis har även de röstande norrmännen samma topp-tre, men det tvivlar jag på. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se