Schlagerpinglan: Då har jag lyssnat på ca en minut vardera av de bidrag som ska tävla i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2010, den som sänds från Örnsköldsvik nu på lördag den 6:e februari klockan 20:00 i SVT 1. Här nedan ser ni mina första tankar om bidragen.

Vill ni själva lyssna på dem så kan ni gå in på svt:s hemsida. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:00.

1. Ola – “Unstoppable”
Mycket lovande vers som bygger upp förväntningarna enormt för refrängen. Tyvärr så sjunker allt så fort den uttjatade tjejens namn nämns. Synd, på en sådan lovande vers. Klar finalist dock.

2. Jenny Silver – “A Place To Stay”
Oroväckande anonymt. Här krävs ett väldigt starkt framträdande i morgon om jag ska komma ihåg låten, är jag rädd för. Scenkläderna lär man ju komma ihåg dock. 🙂

3. Linda Prichard – “You’re Making Me Hot-Hot-Hot”
Medryckande toner som bådar för ett intressant scenframträdande. Här har jag lite förhoppning om något bra, om allt fungerar live vill säga.

4. Pain of Salvation – “Road Salt”
En vaggvisa som sjungs på ett inte alltför rogivande sätt. Har säkert sin fan-skara men bland dem finns nog inte jag. Man ska dock aldrig säga aldrig.

5. Anders Ekborg – “The Saviour”
Vissa lyckas bra med fusk-opera-pop. Jag hade hoppats på något lite bättre men detta första smakprov imponerade inte så mycket.

6. Jessica Andersson – “I Did It For Love”
En ballad som förmodligen kommer att behöva några lyssningar för att uppskattas fullt ut. (Numret lär enligt Markus Larsson ha vissa likheter med Sanna Nielsens “Empty Room”. )

7. Frispråkarn – “Singel”
Deltävlingens obligatoriska alternativ-bidrag. Svensk hip-hop är dock inget för mig men alltid glädjer det någon.

8. Salem Al Fakir – “Keep On Walking” (Joker)
Det mest lovande bidraget av de åtta. Härlig takt och trevlig röst. Detta ser jag fram emot att få höra mer av!

Schlagerpinglan: Detta var intressant. Inte för att man blev mycket klokare av dessa små smakprov men jag har i alla fall fått upp ögonen för Salem Al Fakir, som jag tror kommer att bli farlig i morgon. Annars kan jag inte se hur Ola skulle kunna missa finalen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Örnsköldsvik – första lyssningen”

 1. Vronkan

  Själv tyckte jag om Salem som du gjorde om Ola.. Verkade otroligt lovande och sen hände…. Inget.
  Den enda låten jag skulle kunna se som vinnare efter första genomlyssningen är Jessicas. 🙂

 2. Kerstin

  Håller med Vronkan här. Hade höga förväntningar på Salem och tyckte inte de riktigt infriades men å andra sidan är 1 minut väldigt kort så kanske låten är bättre i sin helhet. Tyckte precis som Vronkan även här att Jessicas låt var den som föll mig i smaken mest. Olas låt var oväntat svag och är inte alls säker på att den går vidare. Sen förstår jag inte vart hot hot hot försvinner i refrängen på Prichards låt det låter bara som oh oh oh, märkligt men gillar inte låten heller eller artisten undrar om inte denna låt var tänkt till Helena Paparizou ( säkert fel stavning) men jag förstår att hon tackade nej. Jessica borde lätt gå vidare sen är det öppet men tror nog Salem ändå kniper den platsen. Hoppas på bättre låtar nästa vecka kan inte se vinnaren i detta startfält.

 3. Schlagerpinglan

  Vronkan, Eftersom jag aldrig hört något av Salem så visste jag inte alls vad jag hade att vänta, blev överraskad över att det lät så bra. 🙂

  Kerstin, En minut är inte mycket, men man borde nog kunna urskilja en ESC-vinnare på den tiden och någon sådan tror jag inte heller fanns i detta startfält.

 4. roberto

  jag tror att anders ekborg och jessica som tar hem final platserna

 5. Inför Melodifestivalen 2010 | Deltävling 1 - Evas musikblogg

  […] Andra som lyssnat på enminutssnuttarna: Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se