Schlagerpinglan: I morgon, lördagen den 6:e februari är det dags för Danmark att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010. Eftersom Danmark inte haft några deltävlingar så får jag försöka mig på en bedömning utan att ha sett bidragen framföras live, men det ska väl gå det också. Finalbidragen (i rätt startordning, länkar till låtarna och min betygsättning) hittar ni här nedan.

Inför finalen av Danmarks Melodi Grand Prix 2010, 6:e februari:
1. “Breathing” – Bryan Rice (Wildcard)
(Peter Bjørnskov)
Schlagerpinglan: En lite popig ballad som har ett trevligt, svalt gung. Inte helt fel.
Betyg: 3/5

2. “All About A Girl” – Joakim Tranberg
(Lars Halvor Jensen / Martin Michael Larsson / Ronan Keating)
Schlagerpinglan: Jag var inte så imponerad av Ronan Keatings förra försök men denna lilla visa var mer i min smak. Inte för att den verkar så meningsfull men den lockar fram ett leende i alla fall.
Betyg: 3/5

3. “Panik!” – MariaMatilde Band
(Maria Sejer / Matilde Kühl / Mads Haugaard / Marcus Winther-John)
Schlagerpinglan: Grundtanken i låten tycker jag om, d.v.s. lite halvavstannande pop. Det saknas dock något. Kanske kan det fyllas på när man ser gruppen på scen. Risken är dock lika stor att det går åt motsatt håll.
Betyg: 2/5

4. “How Will I Know” – Simone
(Jacob Launbjerg / Andreas Mørck)
Schlagerpinglan: När det gäller ballader så är jag ganska svårflörtad. Vem vet vad jag tycker om denna efter några lyssningar? Just nu så imponerar den inte nämnvärt.
Betyg: 2/5

5. “Gloria” – Jens Marni
(Svend Gudiksen / Johannes Jørgensen / Noam Halby)
Schlagerpinglan: Lite rockigare tongångar bryter av de andra låtarna som varit mest lättpop och ballader. Inte helt fel men inte så originellt heller.
Betyg: 3/5

6. “In A Moment Like This” – Chanée & N’evergreen
(Thomas G:son / Henrik Sethsson / Erik Bernholm)
Schlagerpinglan: Thomas G:son står bakom denna Abba-doftande låt som dryper av nostalgi. Inte speciellt nyskapande men jag kan inte låta bli att tycka om det. Måste vara någon nostalgisk igenkänningsfaktor som spökar. 🙂
Betyg: 4/5

7. “Only Tonight” – Kaya Brüel (Wildcard)
(Kaya Brüel)
Schlagerpinglan: Lite väl enformig för min smak. Detta kunde mycket väl vara signaturmelodin för en biltur i ett ösregn, för det är den bilden jag får upp för mitt inre hela tiden. Inget vidare skoj alltså.
Betyg: 2/5

8. “Just Like Rain” – Thomas Barsøe
(Patrick Jonsson / Joakim Övrenius / Thomas Karlsson)
Schlagerpinglan: Slö radio-pop som inte riktigt vill lyfta. Refrängen är lite lovande, så om Thomas vet hur man charmar en publik så finns det hopp.
Betyg: 3/5

9. “Kæmper For Kærlighed” – Sukkerchok (Wildcard)
(Lasse Lindorff / Martin Michael Larsson / Lise Cabble)
Schlagerpinglan: Dansant och sprudlande, precis som man förväntade sig när det gäller Sukkerchok. Blir förmodligen en av mina danska favoriter i år men jag är inte så säker på att det blir den låt jag kommer att heja på i slutändan.
Betyg: 3+/5

10. “Come Come Run Away” – Silas & Kat
(Lise Cabble / Simon Munk)
Schlagerpinglan: Efter 25-sekunders-smakproven var detta min storfavorit och nu när jag hört fullversionerna är jag övertygad: Kan Silas & Kat leverera detta live så är detta vad jag vill höra i Oslo!
Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Så här på förhand, innan jag vet hur dessa bidrag låter live, så ser jag bara att det finns ett enda bidrag som är värda vinsten: “Come Come Run Away” med Silas & Kat. Nu är det bara att hoppas att det låter lika bra i finalen.

Läs även vad ESC-panelen tycker om det danska finalfältet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schlagerpinglan om Danmarks finalister”

 1. Robban

  Hur gör du imorgon Schlagerpinglan? Blir det att se Melodifestivalen först och främst? eller tänker du göra som jag, se Norska finalen live och sedan svenska..

 2. Schlagerpinglan

  Robban, Jag har fortfarande inte bestämt mig. Mitt intresset för tävlingarna ligger i skalan 1. Norge, 2. Sverige, 3. Danmark och 4. Island. Sverige är dock Sverige så det blir förmodligen trots allt Melodifestivalen som kommer att ses klockan 20 och sedan blir det till att ta igen allt missat därefter. 🙂

 3. Robban

  De är ju väldigt snabba med att lägga upp material på Nrk, så kanske kan man följa norges final från början någon minut efter att det är avgjort utan att veta ngt resultat.

 4. Kerstin

  Brukar inte lyssna på andra länders bidrag förrutom vinnaren förstås men jag har nu lyssnat igenom Danmarks bidrag som jag förövrigt tycker har bra klass och min favorit blir Sukkerchok.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se