Sandviken – första lyssningen

2010-02-12 (fredag)

Schlagerpinglan: Då har jag lyssnat på ca en minut vardera av de bidrag som ska tävla i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2010, den som sänds från Sandviken nu på lördag den 13:e februari klockan 20:00 i SVT 1. Här nedan ser ni mina första tankar om bidragen.

Vill ni själva lyssna på dem så kan ni gå in på svt:s hemsida. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:00.

1. Eric Saade – “Manboy”
En smittande låt som sätter sig direkt. En av förhandsfavoriterna och min personliga favorit, i alla fall så här på förhand.

2. Andra Generationen + Dogge – “Hippare Hoppare”
Detta är A.G. och Dogge och de låter som A.G. och Dogge. Inga överraskningar här. Själv kan jag underhållas av själva numret men det är ingen låt jag spelar frivilligt.

3. Anna Maria Espinosa – “Innan alla ljusen brunnit ut”
En stilla visa/ballad som sjungs väldigt klart och tydligt av sångerskan. Efter några lyssningar så kan denna mycket väl sätta sig och hade nog gjort sig bra i Andra Chansen.

4. Highlights & MiSt – “Come And Get Me Now”
En positiv överraskning. Jag hade farhågor om miljoner dansbandssaxar men det verkar vara mer fokus på trummorna, vilket med ens höjde mina tankar om låtens chanser.

5. Pauline – “Sucker For Love” (Joker)
Låtmässigt så är detta inte alls i min smak. Caroline Wennergren lyckades dock att övertyga med sin bossa-låt, “A different kind of love”, så man ska aldrig säga aldrig men chansen är nog inte så stor att det blir något för mig.

6. Andreas Johnson – “We Can Work It Out”
En av förhandsfavoriterna. Balladen imponerade inte så mycket på mig under den första minuten men hur många ballader gör det? Det blir kanske bättre när man ser scenshowen och hör hela låten.

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart”
Folkmusik kan vara trevligt att lyssna på, detta var alltför sävligt och uppoppat för att gå under rubriken medryckande folkmusik. Låter kanske motsägelsefullt men så är det. 🙂

8. Hanna Lindblad – “Manipulated”
Detta är ju “riktig” musik som man kan lyssna på när man har ett fritt val. Väldigt medryckande och intressant.

Schlagerpinglan: Efter dessa små låtstumpar så är det utan tvekan Eric SaadesManboy” som jag mest ser fram emot på lördag. Naturligtvis är intresset även stort över att äntligen få se hur Webbjokern “Come And Get Me Now” blir i slutversionen.

Även Anna Maria Espinosas och Hanna Lindblads låtar tror jag kan bli riktigt bra men frågan är om inte de har tillräckligt många fans som ringer och röstar för att ha en chans. Där har ju A.G., Dogge, Andreas och Kalle en viss fördel. Resultatet är m.a.o. inte helt givet utan det ser ut att bli en spännande lördag. 🙂

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Sandviken – första lyssningen”

 1. David G

  tror personligen att morgondagens melodifestival kommer bli startskottet för eric saades karriär. han kommer bli den nya “måns”…. skönt med någon sådan artist som inte kommer ifrån idol-fabriken för en gångs skull.

 2. Kerstin

  Manboy är helt klart den bästa låten i detta startfält. Men även detta startfält känns svagt. Gillade inte Come and get me now innan omarbetningen och jag vill inte vara negativ och elak så jag säger bara att jag gillar den absolut INTE!! Tror nog att de två sista deltävlingarna innehåller de absolut bästa bidragen.

 3. Schlagerpinglan

  David G, Mmm… håller tummarna för att allt går bra i morgon för Saade.

  Kerstin, Förhoppningsvis har de sparat det bästa till sist, för trots att det funnits ljusglimtar bland dessa första bidrag så har det känts lite halvljummet faktiskt. Svårt att tro att det inte fanns något bättre än detta i hela högen av inskickade bidrag.

 4. Rickard

  Eric Saade kommer gå vidare. Andreas Johnson har också en bra chans beroende på scenframträdande. Positiva överraskningen tycker ja är highlights och MiSt! Med ett bra framträdande så blir det deltävlingens stora joker (sorry Pauline, men du håller helt enkelt inte)

  Som helhet är jag besviken på både första och nu andra deltävlingen! Inte alls den klass på låtarna som man kan förvänta sig i Sveriges största musiktävling!!!

 5. Robban

  Eric Saades Manboy är min stora favorit och säkerligen många som instämmer!

 6. Jan-Åke

  Jag har provlyssnat på låtarna och har hittat fyra som jag vill ha vidare.
  Det är Underbart och Innan Alla Ljusen Brunnit Ut. Just nu känns det som om de är de två jag skulle vilja ha direkt till final. Sedan tycker jag att Manboy och Manipulated också bör gå vidare, så det bör bli andra chansen för dem.
  Jag blir nöjd i alla fall om det blir de här fyra som går vidare ut tävlingen. Tycker att det finns bättre låtar i kvällens deltävling än i den första deltävlingen. Här är det fler låtar som fastnar i minnet.

 7. Kenneth

  Mitt önskemål

  Till finalen: Eric Saade och Hanna Lindblad

  2:a chansen: Andreas Johnson och Highlights & MiSt (inse att kvalitén inte är så hög i omgången när jag vill ha MiSt till 2:a chansen…)

 8. Joakim - STORBLOGGAREN

  Hej Schlagerpinglan! Jag kom på att man såklart måste hålla koll på din blogg nu i Melodifestivaltider.

  Det var kul att höra “Come and get me now” nu när den är omproducerad, det blev ju riktigt bra. Det är sjukt att tänka sig att man skulle kunna ha stått där om vi hade vunnit webbjokern. Haha!

  Ska bli spännande att se vad du tycker om kvällens resultat.

  Kram Joakim (Webbjokern “När det var vi”)

 9. Andreas

  Ja, måste sjunga med i Jockes (Storbloggarens) stämmsång eller nåt. Mist hade en helt okej låt när den gjorts om litegrann!
  Fast tyckte den här deltävlingen hade bättre bidrag än den förra, så såg inte mists chans som allt för stor, att gå vidare.
  Dom skulle vart med i första tävlingen, då hade dom kanske kunnat gå vidare, men mot detta startfält, nej.

 10. David G

  tycker fortfarande at tnär man ställer upp i en omröstning och vinner chansen att framföra sin sång i melodifestivalen..så ska man ju sjunga låten själv..o inte vöerlåta all sång till nån annan…som Mist gjorde..

  låten var ganska konstig så den förtjänade sin dåliga placering

 11. David G

  så är det….

 12. Schlagerpinglan

  Joakim och Andreas, Synd att svt inte satsade lite extra och gav fler webbjokernkandidater chansen att piffa upp sina låtar. Hade varit intressant att se/höra hur bl.a. era låtar hade blivit i slutändan. MiSt:s låt blev ju något helt annorlunda. Själv tycker jag att den blev riktigt bra och förtjänade i alla fall en andra chans. Tror dock att det fanns webbjokrar som kunde blivit ännu bättre i slutändan.

  David G. 🙂 Smaken är olika. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se