Schlagerpinglan: Då var andra deltävlingen av Melodifestivalen 2010 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Sandvikens deltävling.

Direkt till final:
Eric Saade – “Manboy”

Till final efter röstningsomgång 2:
Andreas Johnson – “We Can Work It Out”

Till Andra Chansen:
Pauline – “Sucker For Love” (Joker)
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Hanna Lindblad – “Manipulated”
6. Andra Generationen + Dogge – “Hippare Hoppare”
7. Highlights & MiSt – “Come And Get Me Now”
8. Anna Maria Espinosa – “Innan alla ljusen brunnit ut”

1. Eric Saade – “Manboy” (Till Finalen)
En värdig finalist som t.o.m. kan utmana Salem Al Fakir i Globen. En bra låt som sätter sig direkt kombinerat med en snygg show och en snygg sångare, det kan helt enkelt inte gå fel. Någon som hört efter om norrmännen kommer att tillåta vattenfall på scenen i Oslo?
Betyg: 4+/5

2. Andra Generationen + Dogge – “Hippare Hoppare” (6:a)
Låten är en bra mix av både Andra Generationen och Dogge. Det är en stämningshöjare som säkert passar på ett flertal ställen, dock inte i Melodifestivalens final. Betyg: 3/5

3. Anna Maria Espinosa – “Innan alla ljusen brunnit ut” (8:a)
Detta var en enkel ballad som framfördes rakt upp och ner utan krussiduller. Ingen stor show m.a.o. och säkert därför den fick en så pass blygsam placering. Själv tyckte jag väldigt bra om denna låt och hade gärna sett att den fått en Andra Chans. Betyg: 3+/5

4. Highlights & MiSt – “Come And Get Me Now” (7:a)
Vilken uppryckning låten fått sedan webbjokern-tävlingen. Detta var kvällens näst bästa låt, enligt mig. En glad och smittande låt som borde gått till final. Betyg: 4/5

5. Pauline – “Sucker For Love” (Joker) (Till Andra Chansen)
Detta var bra framfört. Här fanns både utstrålning, show och sångröst. Tyvärr så är det inte alls min typ av musik och därför inget som jag önskade till Andra Chansen. Betyg: 3/5

6. Andreas Johnson – “We Can Work It Out” (Till Finalen)
Balladen har växt lite, lite sedan första lyssningen i går men den är fortfarande på tok för anonym. Jag kan sträcka mig till att säga att jag tycker om Andreas Johnsons röst men det borde inte räcka med en sångröst för att ett bidrag ska ta sig vidare. Betyg: 2+/5

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart” (Till Andra Chansen)
Hmmm… visst tycker jag om folkmusik i stil med årets finska ESC-bidrag, lyssna här, men “Underbart” uppfattar jag som enbart segt och vemodigt. Kanske ändrar jag uppfattning efter några lyssningar men just nu så står jag mest frågande till deras framgångar. Betyg: 2/5

8. Hanna Lindblad – “Manipulated” (5:a)
En imponerande scenshow och bra låt. Man får dock en känsla av att den är lite före sin tid. Melodifestivalen är förmodligen inte riktigt redo för låtar utan tydliga refränger ännu. Synd. Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Det andra programmet var inte riktigt lika storslaget som premiäravsnittet. Det var inte ens i närheten faktiskt men det gör inget. Hur ska man kunna uppskatta extra bra saker om de ramlar över en hela tiden? Ser fram emot några halvdana program och sedan ett sprakande finalavsnitt. Det duger gott för mig. 🙂

Vad gäller låtarna så tyckte jag att “Manboy” och “Come And Get Me Now” stod i en klass för sig och var värda vars en finalplats. Tyvärr så tyckte inte de som röstade likadant och jag fick nöja mig med att få en av dem vidare. Resten av startfältet imponerade inte nämnvärt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2010: Deltävling 2”

 1. David G

  gillade verkligen Manboy med Eric saade. tror den kan vinna i finalen..men vi får höra de två sista deltävlingarna först … definitift topp 3 för eric i final however.

  tycker andreas låt var OK en dussin ballad som inte sticker ut.. gick vidare enbart för att det var andreas johnson som sjöng den o inget annat. gillade verkligen Paulines sång.. den var riktigt skön.. tror den tar sig vidare ifrån andra chansen.

  tycker tyvärr mist och highlights låt var för omodern..alltså den var OK den också men en alldeles för tam låt som liksom aldrig fäster sig fast. plus så kändes kombinationen highlights och Mist inte så bra.. det var två olika grupper som framförde samma låt.. känns också konstigt att de som faktiskt vann tittarnas röst i webjokern sen bara sjunger kort i refrängen i melodifestivalen o låte rnågon annan sköta all sång.. konstigt när man får en sån chans…

  tycker overall så gick de bra låtarna vidare.. andreas har kvaliteer som sångare..o erics låt är en klar vinnarfavorit så här långt..

 2. David G

  i nästa veckas deltävling känns finalisterna redan klara.. Darin och Alcazar kommer antagligen att gå till final. med resten hängades på efterkälken…

  komiskt också att enbart män har gått till final hittills fyra stycken..med darin nästa vecka självklar i final och peter jöback veckan efter så har vi minst 6 av låtarna i globen framförda av solo sjungande killar….

  då kan alcazar vara en bra avstickare som somsagt sticker ut i mängden. har alltid haft en liten dröm om att få se Alcazar på scen för sverige i eurovision….menmen

 3. susanne lindquist

  MIST var verkligen inte bra. Pinsammt dåligt. läste Expressen Melodifestival blogg som Anders Nunstett skrivit om MIST webbjoker bidrag i melodifestivalen: “pinsammaste bidraget i den moderna Mellons
  historia”, “rösta inte” o.s.v
  Läs själva Nunstedt:s blogg: http://blogg.expressen.se/anders/

  Själv tyckte jag Anna-Maria Espinosa och Pauline var bäst!

 4. Kerstin

  Summering av gårdagens deltävling. Manboy, vilken låt den är verkligen en perfekt schlagerlåt, refrängen sätter sig direkt, man vill aldrig den ska ta slut och ett nummer med häftig koreografi som gör att man tittar hela tiden, visst det är inte världens bästa låt men hitills i år är det den bästa enligt mig. Manboys motsats skulle kunna vara Innan alla ljusen brunnit ut den var det tråkigaste jag hört på många år jag trodde för en stund jag hamnat på en begravning, låten berörde mig absolut inget och människan som sjöng var lika tråkig hon. Lika glad över att Manboy tog sig till final är jag över att Mist inte kom dit utan slutade näst sist det är verkligen en riktigt dålig låt med en urlöjlig text, hamnar kanske på en och annan Absolut Kidz skiva i vår. Nu ser jag fram emot nästa vecka och Darin.

 5. Rickard

  WOW! Andreas Johnson var världsklass!!! Bono upp i dagen! Låten kommer verkligen växa och jag tror den blir farlig i finalen.
  Manboy var mer väntad i final. Typisk Ola, Måns och EMD kopia och då är man garanterad final oavsett om man kan sjunga eller ej!
  Pauline överraskade och jag tycker hon var riktigt proffsig! Hade låten framförts av Amy Winhouse hade den varit en världshit direkt!
  Sedan gillade jag MiSt och tycker de kom ifrån med mer än godkänt! Synd bara att folket inte tyckte samma sak.
  Men Andreas Johnson….jäklar alltså!

 6. Oskar

  Bra smak, mina favoriter kom 7:a & 8:a… Det vill säga, vår smak är personlig och inte allmännt uppfattad

 7. Schlagerpinglan

  David G, Mmmm… vad gäller Alcazar så (med facit i hand) var det synd att de inte vann 2009, för det var nog deras stora chans. Men vem vet, kanske har de en ännu bättre låt i år? Tyvärr så lär nog aldrig Alcazar eller BWO vinna Melodifestivalen, hur bra låtar de än tävlar med.

  Kerstin, Intressant att vi, trots att vi ofta inte tycker lika, båda tycker om “Manboy”. Bra med låtar som tilltalar många olika smaker samtidigt. Vi får väl se om Darin når ut till en lika stor publik.

  Rickard, Att Andreas Johnsons sång är väldsklass kan jag skriva under på men hans låt… den förstår jag mig inte på alls. Kanske att jag fått någon aha-upplevelse innan finalen, men som det är nu så ser jag faktiskt inte hur låten kunde ta sig vidare alls.

  Oskar, Huvudsaken är att man hittar något man tycker om, går de sedan vidare så får man väl se det som en bonus. Synd om alla de som aldrig tycker något är bra alls.

 8. Kerstin

  Schlagerpinglan, vi tycker ganska ofta olika men nästan lika ofta lika, det märker ju jag eftersom jag läser din underbara blogg nästan varje dag, det är svårare för dig att veta vad jag tycker och tänker om allt inom ESC eftersom jag inte kommenterar allt. När det gäller Alcazar så tror jag som du att deras stora chans var förra året då dom hade en verkligt bra låt jag tror det blir svårt att toppa den låten och det känns som om konkkurensen i år kommer bli vassare men vi får se.

 9. Royal Colours

  på tal om webbjokern. Vill ni höra den färdiga produktionen av “The Girl With The Golden Lox” 12e plats webbjokern. Gå in på http://www.myspace.com/royalcoloursmusic
  Släpps på Itunes i Mars. Presenteras av Queenstreet Recording

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se