Lite blandade ESC-nyheter

2010-02-20 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer lite blandade ESC-nyheter.

 • Frankrike: Landet har meddelat att de inte är intresserade av att vinna ESC utan skickar en låt som ska promota FIFA World Cup och förhoppningsvis bli en sommarhit. Jessy Matador heter den utvalda artisten.
 • Storbritannien: Det har bekräftats att Mike Stock, även han från det legendariska Stock/Aitken/Waterman-teamet, kommer att hjälpa Pete Waterman att skriva årets brittiska ESC-bidrag.
 • Storbritannien: “Your Country Needs You” kommer att avgöras i en final, förmodligen den 12:e mars, där sex artister tävlar. En expertjury väljer ut tre som får framträda med Stock/Waterman-låten och sedan väljer tittarna ut vinnaren.
 • Bosnien: TV-bolaget BHRT lär ha en stor skuld till EBU, som tröttnat på att vänta på betalningen och kräver att en delsumma betalas innan den sista april. Om så inte sker så kommer Bosnien att stoppas från att få deltaga i ESC 2010. Även visningsrätten av sommarens fotbolls-VM lär stoppas i så fall.
 • Finland: Videon till årets finska ESC-bidrag, “Työlki ellää” med Kuunkuiskaajat, hittar ni här.
 • Azerbajdzjan: Efter många om och men är det nu klart att den nationella finalen kommer att hållas den 2:a mars. Tävlar gör Milk & Kisses, Safura Alizadeh och Maryam Shabanova och de kommer då att sjunga fem olika låtar av utländska låtskrivare.
 • (Källor: esctoday.com och escsweden.com)

  Schlagerpinglan: En fransk sommarhit som man förmodar inte kommer att gå hem i ESC? Detta låter ju faktiskt riktigt intressant. Detsamma gäller Stock/Waterman-låten, som rent teoretiskt har alla möjligheter i världen att bli något i min smak. 🙂

  Fler ESC-videor hittar ni på ESC-2010-sidan.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se