Schlagerpinglan: Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2010 är avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling.

Direkt till final:
Timoteij – “Kom”

Till final efter röstningsomgång 2:
Darin – “You’re Out Of My Life” (Joker)

Till Andra Chansen:
Alcazar – “Headlines”
Crucified Barbara – “Heaven Or Hell”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Erik Linder – “Hur kan jag tro på kärlek”
6. Getty Domein – “Yeba”
7. Elin Lanto – “Doctor Doctor”
8. Johannes Bah Kuhnke – “Tonight”

1. Alcazar – “Headlines” (Till Andra Chansen)
Låten är en av de svagaste Alcazar ställt upp med i Melodifestivalen men trots det är den väldigt dansant och uppiggande. Med den tillhörande scenshowen så blev det likväl ett riktigt bra bidrag, som borde fått gå direkt till finalen. Betyg: 4/5

2. Johannes Bah Kuhnke – “Tonight” (8:a)
Refrängen var faktiskt riktigt bra men de borde ha sytt ihop hela låten innan de skickade in den till tävlingen. I nuvarande skick kändes det bara halvdant. Betyg: 3-/5

3. Elin Lanto – “Doctor Doctor” (7:a)
En tuff och modern låt som utnyttjade den klassiska fläkten på ett läckert sätt. Enligt mig en säker Andra Chansen-kandidat. Betyg: 3/5

4. Erik Linder – “Hur kan jag tro på kärlek” (5:a)
Kvällens bästa bidrag! Detta var svenskt, vemodigt och hoppfullt på samma gång och talade direkt till hjärtat. Erik borde ha varit kvällens skräll. Synd att han inte ens fick en Andra Chans. Betyg: 4/5

5. Getty Domein – “Yeba” (6:a)
Verkligen uppfriskande att de tar med andra tongångar än hiphop i det breddande bidraget. Låten var underhållande och bra framfört och förtjänade sin placering. Betyg: 2/5

6. Timoteij – “Kom” (Till Finalen)
Låten var glad, trallig och medryckande men en aning för tunn. Det var väldigt överraskande och roligt att den gick till final. Betyg: 3/5

7. Darin – “You’re Out Of My Life” (Joker) (Till Finalen)
Min hjärna säger att Darin gjorde ett bra jobb och att slutresultatet blev över förväntan med tanke på att låten kanske inte var så bra egentligen. Mitt hjärta känner sig dock oroväckande likgiltigt, eftersom detta inte berörde mig ett dugg.
Betyg: 3+/5

8. Crucified Barbara – “Heaven Or Hell” (Till Andra Chansen)
Njae… själv hade jag ju inte röstat vidare detta bidrag men det beror ju på att jag inte är så glad för tjej-rockband. De framförde dock låten på ett övertygande sätt och förtjänade sin Andra Chans. Betyg: 2+/5

Schlagerpinglan: Vilken rolig skräll! Jag skickar ett stort grattis till tjejerna i Timoteij. Melodifestivalen mår verkligen bra av sådana här överraskningar. Visst hade jag föredragit att Erik Linder stått för skrällen men det här var ju skoj det också.

Att Darin inte fick flest röster pekar ju på att det inte bara var jag som hade lite svala känslor vad gäller hans låt. Jag kan inte låta bli att jämföra med låten som Norge ska tävla med i ESC i år, “My heart is yours“, av bl.a. Fredrik Kempe. Hur bra Darin än är så tror jag att vi är chanslösa mot Norge om vi skickar “You’re Out Of My Life”. Jag kan ha fel men det tror jag inte. 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2010: Deltävling 3”

 1. Vronkan

  Crucified Barbara är bästa sånginsatsen hittills i tävlingen och verkligen min musikstil. Vet däremot inte om det är ett ESC-bidrag, men ATTANS vad bra de var!!!
  Getty Domein sjöng falskt så mina öron grät.

  Av 24 bidrag är Manboy fortfarande min favorit att skicka till Oslo. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Vronkan, Jag är nog böjd att hålla med dig vad gäller “Manboy” för det är nog det enda bidrag som “sticker ut”, så här långt i alla fall. “Keep On Walking” är en annan av mina favoriter men är tveksam till stillasittande pianonummer.

 3. Jonas

  Tack,, en till som gillar Elins låt som värd en bättre placering. (förstår inte varför alla journalister sågar den totalt). Och timoteij var underbara, årets första schlagerrysning.. 🙂

  Och ja jag håller med er,, hittills nu ser jag helst manboy i Oslo..

 4. Trh

  1. Darin
  2. Eric Saade
  3. Salem al Fakir
  4. Jessica Andersson

  Så tror jag är bäst att skicka bidragen hitills. Darins låt låter som en sån där låt som brukar vinna ESC! Jag hatar låten Manboy, men framträdandet är coolt och får han ha regnet i Oslo skulle det nog också fungera. Salem al Fakir vet jag inte om han är en vinnare, men långt kommer han nog komma med sin låt i ESC, o samma sak gäller Jessica.

 5. David G

  bra analys av bidragen även om jag inte håller med dig om erik..han var inte så bra tycker jag..alltås han sjöng bra..osv..m,en han hade en image som inte tilltalar mig…kyrklig.;).. jag gillade gettys sång…. riktigt bra men ingen som röstas fram av svenskarna… sexa är ändå bra.:)

  tror jag ändå att darin,salem, eric saade timoteij och peter jöback kommer kämpa om vinsten… hoppas peter jöback har en ännu bätre ballad en riktig vinnarlåt…

  tror dock inte att peter jöback är så himla folk kär…så han kan få problem i röstningen..o nu har svenska folket fått vittring på skrällröstning så man vet aldrig…

  tror inte alls att jessicas låt är något för eurovision.. den är för tam..o kommer vara ännu sämre än maltas ballad….menmen.. tror dock inte at thon tar sig till final ändå..:)

  tror det kommer bli en av de bästa melodifestivalen finalerna igenom tiderna.. för låtarna som har gått till final.. är jämn bra och ändå de bästa ifrån årets tävling.

  tror vi kan få en chockvinnare iår… någon helt oväntad..menmen…vi får se… mitt tips är ändå att Darin Zanyar åker till Oslo..

 6. David G

  nästa veckas semifinal är ett riktigt gettingbo..med många folkkära och populära artister…så kan nog bli en och annan skräll… blir kul.

  har också tänkt på att om Dima blir inröstad som rysslands bidra gkommer han få det väldigt enkelt att ta sig till final. än så länge tycker jag enbart island har skickat en riktigt bra låt till den första semifinalen. hoppas de andra länderna skärper sig nu…… annars kan dima få alla 12 poängarna i den semin…uuhh

 7. David G

  har hört demon på youtube till dimas white nights…den har grymt mycket potential att gå bra i eurovision…tyvärr:)

  en plats för ryssland i final är given..tror dock inte att europa är beredda att ge vinsten till dima igen mindre än två år efter att han vann senast…eller??..

  kan du ge en bedömning vad du tcker om låten schlagerpinglan?:)

 8. Jerry

  Darin är ett proffs, en artist som många gånger är större än låtarna han sjunger. Norges bidrag har inte en chans just utifrån det perspektivet. Darin äger scenen vilket Didrik Solli-Tangen inte kommer i närheten av. Så ja, jag tror att du har fel i just den analysen.

  Tanken på att skicka Timoteij är ganska spännande, men jag vill höra Peter Jöback och de andra nästa vecka innan jag fäller min dom.

  Sen tror jag att det bästa som kunde hända för Alcazar var just att de hamnade i Andra chansen. Den låten behöver fler lyssningar för att fastna.

 9. Kerstin

  Jerry och jag tycker lika vad gäller Darin han är en STOR artist. Jag gillar låten och jag gillar den mycket men det finns många som inte tycker den är så bra och det respekterar jag men man måste väl ändå hålla med om att killen är outstanding. Nej jag tycker Norges bidrag är för präktigt och han som sjunger säger mig inget när han står där på scen. Jag ger Darin 5 plus av 5 möjliga och även om Jöback har en bättre låt så vill jag se Darin i Oslo. Timoteij var kul jag hoppades på dom. Elin Lanto var inte kul.

 10. Kerstin

  Jöbacks låt och Sibels låt läckte förresten ut igår och en vän till mig har hört enminuters snuttarna av dom och han sa Jöbacks låt är vass. Men för mig spelar det ingen roll om Jöbacks låt är bättre eller Manboy det är inte den bästa låten som vinner i ESC det beror lika mycket på artisten titta bara på Dima Bilan när han vann det var inte den bästa låten, det gäller att ha hela paketet och att ta sig genom rutan och fånga tittarna och utifrån det så tycker jag Darin är given i år men så älskar jag låten också.

 11. Schlagerpinglan

  David G, En demo säger ju inte så jättemycket, men visst finns det potential i Dimas låt. Jag tror inte att han ställer upp med något som han inte tror kan vinna hela ESC. Dessvärre så tror jag inte att Europa tröttnat på honom ännu, utan om låten är OK så är chansen stor att han vinner ännu en gång.

  Jerry, Jag håller med om att Darin är en stor artist och att han tog scenen bättre än Didrik MEN jag tror likväl att det är en så pass stor klasskillnad i låtarna att Didrik hade vunnit en eventuell kraftmätning. Vi får väl se om vi får tillfälle att se vem som får rätt.

  Kerstin, Visst är det hela paketet som gäller. Därför håller jag en tumme för Manboy. 😉 Jag har dock inte räknat ut Darin ännu för han är en stor artist och låten var som sagt helt OK. Kanske var det bara jag som inte var mottaglig just i går, kanske uppfattar jag låten annorlunda när han väl står i Globen. Sådant går ju inte att veta i förväg. Vad jag vet är i alla fall att jag inte kommer att bli missnöjd om han trots allt vinner.

 12. Kerstin

  Om nu min favorit Darin inte skulle lyckas vinna finalen så hoppas jag absolut på Manboy, sen får vi se om Jöback kanske är snäppet bättre än Manboy det vet vi ju inte än. Men klart verkar det vara att en ung talangfull kille kommer representera Sverige. Sen vill jag också passa på att säga att du Schlagerpinglan har en helt underbar blogg där både du och vi som kommenterar har en respekt för varandras åsikter och smak, jag skrev en kommentar på en annan blogg igår där jag skrev om mina åsikter och jag fick såna påhopp och otäcka uttryck att jag mådde riktigt dåligt så där vill jag inte skriva några kommentarer igen så tummen upp för din blogg.

 13. Schlagerpinglan

  Kerstin, Tack så mycket för de snälla orden, de uppskattas. 🙂 Jag har fått en hel del kritik från vissa läsare eftersom jag raderat kommentarer med grova personliga påhopp o.s.v. för tydligen är det många som tycker att man har rätt att uttrycka sig precis hur som helst. Vissa verkar ha svårt att förstå att man faktiskt kan vara negativ och gnällig och kritisera saker (om man nu känner för det) utan att för den skull vara respektlös.

  Jag vill därför rikta ett stort tack till alla mina underbara läsare som bidrar med sina kommentarer, positiva som negativa. Det är jätteroligt att läsa. 🙂

 14. ???

  @Vronkan Håller med om att Hon I Crucified sjöng väldigt bra, Ghetty hade också en bra röst men hade tyvärr lite väl svårt att träffa vissa toner, inte att förknippa med att glida in på tonerna.

  Inget av det tex det här är falskt:

  http://www.youtube.com/watch?v=V74f9eIi9c0
  http://www.youtube.com/watch?v=w4sZCKRyM2A

  Kan dock inte riktigt förstå fascinationen för Darin, vad tycker ni det är som gör honom så bra ?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se