Sloveniens ESC-bidrag 2010

2010-02-22 (måndag)

Efter en semifinal i förrgår så var det då i går dags för Slovenien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010. Finalen av “EMA” innehöll sju bidrag från semifinalen samt sju direktkvalificerade bidrag. Vinnaren, “Narodnozabavni rock” med Roka Žlindre & Kalamari, utsågs med hjälp av tittarröster. Resultatet samt länkar till bidragen ser ni här nedan.

Lyssna på Sloveniens ESC-bidrag 2010 här:
Roka Žlindre & Kalamari – “Narodnozabavni rock”

Resultatet Finalen av EMA 2010 (teleröster):
1. “Narodnozabavni rock”, Roka Žlindre & Kalamari (15907 röster)
2. “Dež”, Nina Pušlar (3527 röster)
3. “Roko mi daj”, Langa (3462 röster)
4. “Tukaj sem doma”, Manca Špik (2264 röster)
5. “Črni konji čez nebo”, Hamo & Gal (1918 röster)
6. “Moj si zrak”, Marko Vozelj (1597 röster)
7. “Dovolj ljubezni”, Martina Šraj (1479 röster)
8. “Para me”, Brigita Šuler (1244 röster)
9. “Sanjajva”, Nuša Derenda (1040 röster)
10. “Vampir je moj poet”, Lea Sirk (751 röster)
11. “Tudi fantje jočejo”, Vlado Pilja (513 röster)
12. “Kaj in kam”, Tangels (444 röster)
13. “Daj mi en znak”, Stereotipi (298 röster)
14. “Nežna izpod prstov”, Anastazija Juvan (273 röster)
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Bland de åtta bäst placerade bidragen återfanns sju av semifinalbidragen, vilket säger en hel del om vikten av att presentera sig för publiken, i alla fall när det är tittarna som bestämmer. Hamo & Gal med “Črni konji čez nebo“, som kom 5:a var det enda direktkvalificerade bidraget som gick hem bland tittarna. Resten av de inbjudna artisterna slogs om jumbo-placeringarna. Intressant.

Min favorit, Brigita Šuler, tävlade även hon i semifinalen, men fick nöja sig med en åttondeplats med sin “Para me“.

Ett annat intressant bidrag stod Nuša Derenda (7:a för Sloveninen i ESC 2001 med “Energy“) för men hennes “Sanjajva” fick nöja sig med en 9:e-plats i årets uttagning.

På flera ställen hade Manca ŠpiksTukaj sem doma” utmålats som favorit men hon blev 4:a. Hade en jury haft något att säga till om så tror jag faktiskt att detta pampiga bidrag hade vunnit.

Vinnarlåten då? Jo, det är en blandning av folkmusik och rock och från att ha varit ganska avigt inställd till låten så tror jag faktiskt att jag börjar tycka om den. Slovenien tävlar dock i semi 2, tillsammans med Sverige, så om de går vidare till finalen så lär det bli med ett nödrop.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sloveniens ESC-bidrag 2010”

 1. Kerstin

  Ja då har även jag hört Jöbacks bidrag Hollow. Många vart ju besvikna över Darins låt dom hade väntat sig mer precis som dom känner jag nu angående Jöbacks låt. Det är en låt med mycket musikal känsla över sig och känner man mig så vet man hur mycket jag ogillar musikaler. Den kunde ha varit bättre med en stark refräng men det är just refrängen som är det sämsta med låten. Darins låt slår Jöbacks med hästlängder enligt mitt tycke och smak. Tydligen ska SVT lägga ut enminuters snuttarna av bidragen redan idag då Jöbacks och Sibels låtar läckt ut för att det ska bli rättvist för alla och slippa snacket om diskning och det är bra tycker jag.

 2. Kerstin

  Måste tillägga att jag bara hört en minut av Jöbacks låt så jag ska inte såga den totalt ännu men jag hörde bara en minut av Darins låt och den blev jag totalt förälskad i samma sak med Saades så en minut räcker för att man ska få en känsla av låten och Jöbacks låt berörde mig inte ett smack.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag håller med dig. Jag tycker väldigt bra om Kempe-låten som vann i Norge och därför förväntade jag mig att Kempes Jöbacks-låt skulle vara något speciellt. Denna en-minuters-snutt var dock inte så speciell. Kanske är det en låt som växer? Vi får väl se.

 4. Schlagerpinglan » Blog Archive » Slovenien: Narodnozabavni Rock

  […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Sloveniens ESC-bidrag 2010″ […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se