Lyssna på Georgiens sex förslag

2010-02-25 (torsdag)

Att Georgien ska representeras av Sofia Nizharadze vid Eurovision Song Contest 2010 har vi vetat länge nu. Detsamma gäller att låtvalet kommer att göras den 27:e februari. Nytt är att man numera kan lyssna på låtarna här.

De sex låtarna som Sofia ska framföra den 27:e februari:
“Our world” (av Mikheil Mdinaradze)
“Sing my song” (av Svika Pick)
“Never give in” (av Tina Japaridze / Ben Robbins / Billy Livsey)
“For eternity” (av Carlos Coelho / Andrej Babic)
“Call me” (av Brandon Stone)
“Shine” (av Hanne Sorvaag / Harry Sommerdahl / Chistian Leuzzi)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Georgien har redan valt sångerska internt samt bjudit in en mängd utländska låtskrivare. Själv är jag inte så hemma på detta men enligt esctoday.com så har de bl.a. skrivit detta:

Tina Japaridze: Island 2009 “Is it true?”. Svika Pick: Israel 1998 “Diva”, Israel 2002 “Light a candle”, Ukraina 2003 “Hasta la vista”. Andrej Babic: Portugal 2008 “Senhora Do Mar”, Kroatien 2003 “Vise Nisam Tvoja”, Bosnien 2005 “Call me”, Slovenien 2007 “Cvet z Juga”, Slovenien 2009 “Love symphony”. Carlos Coelho: Portugal 2008 “Senhora Do Mar”. Hanne Sorvaag: Norge 2010 “My heart is yours”.

Visst är det tillåtet med utländska låtskrivare enligt reglerna men jag tycker faktiskt att det fördärvar känslan av landskamp. Jag vill inte gå så långt som att man ska förbjuda utbyte av låtskrivare och artister men jag hoppas att länderna kan sansa sig och i alla fall försöka att satsa lite mer på inhemska talanger.

Efter en snabb första genomlyssning så är jag övertygad om att det blir Svika Picks “Sing my song” som kommer att väljas men mitt slutliga ord kan jag naturligtvis inte lägga förrän jag sett hur Sofia framfört alla låtarna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se