Lite blandat om ESC

2010-02-26 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer lite blandade ESC-nyheter.

 • Slovakien: P.g.a. framgångarna i OS-ishockeyn så flyttar TV-bolaget STV finalen av den nationella ESC-uttagningen, Eurosong 2010, från den 28:e till den 27:e februari.
 • Serbien: Att Goran Bregović valts ut att skriva årets serbiska ESC-bidrag visste vi redan. Nu vet vi även att artisten blir antingen Emina Jahovic, Milan Stankovic eller Oliver Katic. Vem det blir avgörs den 13:e mars i showen “Three then one for Oslo“.
 • Grekland: Även Eleftheria Eleftherious låt har läckt ut och blir då den andra finalisten att diskats från den grekiska ESC-uttagningen. Reglerna säger att låtarna inte får släppas förrän vid presentationen den 5:e mars och därmed återstår det endast sju finalister, se ESC-2010-sidan.
 • Storbritannien: Det är officiellt bekräftat att finalen av “Your country needs you” kommer att hållas den 12:e mars.
 • Litauen: Favoriten Donatas Montvydas har blivit diskvalificerad eftersom hans låt “Running fast” tävlat i “Europe Sings 2009”, fast då under namnet “No one’s gonna believe“. “Material world” med Amberlife får finalplatsen i stället. En semifinal kvarstår innan det är dags för finalen den 4:e mars.
 • Turkiet: TV-bolaget TRT har nu valt ut ett av de tre förslagen från gruppen ManGa. Presentationen av det turkiska ESC-bidraget sker den 3:e mars.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Det är tydligen inte bara i Sverige som diskningsrubrikerna duggar tätt. Bara den senaste tiden så har bidragen från Sibel, Jöback och Timoteij varit i hetluften. Nu senast läste jag att även Darin riskerar att diskas, men det verkar ju inte så troligt.

  Mer om de olika ESC-uttagningarna, samt de utvalda ESC-2010-låtarna, hittar ni på ESC-2010-sidan.

  Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Lite blandat om ESC”

  1. Dragi

   E så glad att hela ESC cirkusen är igång och även våran egna melodifestival här i swe. Känner att i år har det varit lite sådär med låtarna,det verkar vara ganska många som tycker att detta e det sämsta startfältet på länge. Tror jag kan hålla med på det. Men jag har ganska många jag gillar oxå. Bloggar om de direkt efter varje deltävling o jag måste säga att jag har lite svårt att bestämma mig vem som ska få mina röster i finalen. Darin är Darin jag tycker han e supergrym o hade gärna velat se han i oslo,men låten kanske inte så stark att den går hem i europa. Manboy e lite annorlunda spec om hn skulle få behålla vattnet.

   Olas gillar jag men tro ej jag vill ha han i oslo,jöback har ju ej uppträtt än men hans låt låter alldeles för mycket musikal känne rjag o skulle bli en flopp tror jag i oslo,lite av pirrelli o la voix varning tro jag.

   Linda Pritchard hade nog funkat i oslo,även om jag inte tycker den e starkast. Darin tror jag nog på ändå.

   Sen har jag en tanke till =) FRågan e om man egentligen ska skicka en boyband kille,norge vann med en “sockersöt” kille och har en i år oxå, i serbien kan jag nästan garantera att Milan Stankovic kommer vinna,han är otroligt poppis där o har boyband stuket i sin musik. ska även sverige skicka ett sånt bidrag? Timoteij kanske skulle vara nåt? men deras påminner om Fairytale litegranna. Nä d ska bli skitkul iaf när hela kalabaliken kommer igång.

   Kika gärna in i min blogg om ni vill o lämna ett spår,alltid kul med nya läsare.

  2. Rickard

   Jag önskar att Slovakien aldrig behövt byta datumet! Det skulle de nämligen inte behövt om Tre Kronor hållit normal standard! Vilket fiasko! Nu gäller det att ta revansch i ESC!
   Och jag håller med Dragi, det är ett tunnt startfällt och det sämsta efter några år med bra kvalite på låtarna! Det finns dock en del bra, som Andreas Johnson och Al Fakir!
   Dessutom ett varningens finger för Timoteij! Som dragi sa är den väldigt lik Norges 2009 och jag tror den drar fördel av det! Man har ju sett den tendensen genom åren! Folkmusik och svenskt näst på tur alltså…

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se