Schlagerpinglan: Den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2010 är avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på ALLA årets Melodifestivalsbidrag.

Direkt till final:
Anna Bergendahl – “This Is My Life

Till final efter röstningsomgång 2:
Peter Jöback – “Hollow” (Joker)

Till Andra Chansen:
NEO – “Human Frontier
Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar

Utslagna, i resultatordning:
5. Noll Disciplin – “Idiot
6. Lovestoned – “Thursdays
7. Sibel – “Stop
8. Py Bäckman – “Magisk stjärna

1. Sibel – “Stop” (7:a)
Att låten inte skulle gå hem i stugorna var inte så oväntat. Det var fartfyllt och där fanns en bra refräng men det fanns inget som höll ihop det hela utan det blev mest en förvirrande, salig röra. Låten passar nog bättre på dansgolvet än i MF. Betyg: 3/5

2. Py Bäckman – “Magisk stjärna” (8:a)
En blivande klassiker. Årets uniformsmode ger jag inte mycket för men Pys variant var i alla fall underhållande. Låten hade även den sina ljusa stunder men när den framförs med Pys sångröst så hjälper det inte. Betyg: 2/5

3. NEO – “Human Frontier” (Till Andra Chansen)
Kvällens klart bästa låt! Denna borde gått direkt till Globen. Kanske var det den frenetiskt snurrande käppen som satte käppar i hjulet, vad vet jag? Vad jag vet är att NEO helt enkelt måste ta sig vidare från Andra Chansen. Betyg: 4+/5

4. Lovestoned – “Thursdays” (6:a)
Kvällens näst bästa låt! Tyvärr så var framträdandet lite för osäkert och lite för oorganiserat för att de skulle ha någon chans här i den bästa av de fyra deltävlingarna. Lite synd faktiskt. Betyg: 4/5

5. Anna Bergendahl – “This Is My Life” (Till Finalen)
En av de bättre slöa låtar som Melodifestivalen hade att bjuda på i år. Anna gjorde dessutom väldigt bra ifrån sig på scenen. En klar Andra Chansen-kandidat, enligt mig, men direkt till Globen? Antingen missar jag något eller så är det den ökända Idol-maffian som varit framme igen. Jag hoppas på det förstnämnda för diskussionen om fanatiska Idol-fans börjar bli en aning uttjatad. Betyg: 3/5

6. Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar” (Till Andra Chansen)
Jag är lika schlager-svulten som resten av er, men handen på hjärtat: Var detta verkligen bra? Pernilla var bra och alla schlager-tillbehören var bra men låten…? Om man skalar av allt bling så var detta inte mycket mer än en avslagen light-schlager utan egen identitet. Ett stort plus till Pernilla men en liten besviken tvåa till själva låten. Betyg: 2+/5

7. Noll Disciplin – “Idiot” (5:a)
Låten är inte så rebellisk som killarna verkar tro. Visst gör de sitt bästa med sitt framträdande och alternativa sätt att sjunga men det går inte att komma ifrån att det här, i grund och botten, vilar en riktigt hygglig popdänga. Inte helt fel alls, faktiskt. En positiv överraskning.
Betyg: 3/5

8. Peter Jöback – “Hollow” (Joker) (Till Finalen)
Redan efter andra framträdandet så märker man hur låten förändras. Det är verkligen en stor låt och den bara växer och växer. Artisten gör ett kanonjobb och scenen är magnifik. Superlativen haglar o.s.v. MEN det krävs att man hör låten mer än en gång och det är ett väldigt stort minus i detta sammanhang. Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Jag efterlyste ju en skräll men det var ju inte Anna Bergendahl som skulle skrälla, utan NEO. Nåja, han får en Andra Chans och det får man väl vara nöjd med. Att inte Lovestoned, min andra förhandsfavorit, tog sig vidare kan jag förstå för där var framträdandet inte helt 100 men NEO… OK, nog om det. 🙂

Pausunderhållningen var även denna vecka väldigt bra. Nostalgiska tillbakablickar gillar jag och att de lyckades att ruska fram en drös klassiker utan att välja de uppenbara som spelats halvt ihjäl är verkligen imponerande. Någon på SVT har gjort skäl för sin lön. 🙂 Bra jobbat av alla de andra inblandade också, naturligtvis.

Så, nu har vi hört alla bidragen. Vem ska vi skicka till Oslo? Jag tror faktiskt att jag ska kolla igenom bidragen några gånger till innan jag uttalar mig om det. Att jag inte kan utropa en självklar vinnare så här på rak arm bådar dock inte så gott för våra chanser. Bara för det så säger jag Erik Saade, tills vidare i alla fall. 🙂

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2010: Deltävling 4”

 1. Trh

  Eric Saades låt var inte bra. Den ända som gjort den genren bra är Charlotte med Hero. Framträdandet är bra dock.

  Hollow eller You’re out of my life måste vinna. Eller Keep on walking.
  Ah, jag hatar att alla inte kan tycka som jag 🙁

 2. Schlagerpinglan

  Trh, Jag känner igen känslan. 🙂 Alla dina tre alternativ finns dock bland de jag tvekar mellan. Tror dock att “Keep on walking” ligger bäst till av dem, men jag är lite osäker vad gäller pianoframträdandet.

 3. Jan-Åke

  Jag hade hoppats på att både Pernilla Wahlgren och Anna Bergendahl skulle gå till final. Sibel och Lovestoned var de som jag hade velat skicka till andra chansen.

 4. David G

  japp eric saade kan vinna,, darin,timoteij och salem sätter jag högt också.. sen tror jag kanske möjlígtvis att anna bergendhal kan skrälla ….det rä något visst med den låten som peter jöbacks lilla låt saknar….DET!..

  NEO borde ha gått till final istället för peter jöback…

  men känns som att alla låtarna i final hittils är ganska jämnbra så vemd et nu än blir tror jag inte resultatet positivt eller negativt kommer skilja sig så mkt i eurovision

 5. David G

  längtar som sagt till nästa veckas “super-helg” med 11 bidrag som ska väljas till esv mellan 4-7 mars……kul.

 6. David G

  tror dock att både darin o peter jöback får det svårt…. de har ju inte änns vunnit första röstnings omgången i sina semifinaler….

 7. Schlagerpinglan

  Jan-Åke, Två vidare av fyra möjliga är inte fy skam. 🙂

  David G, Just det att Darin och Jöback inte vann sina deltävlingar gör ju att man har förhoppningar om en väldigt öppen och spännande final. Ser fram emot finalen och naturligtvis allt annat som händer innan dess. Det blir mycket nu. 😀

 8. Susanne - tvåbarnsmorsan

  Håller med dig – Anna borde ha hamnat i andra chansen, och Neo gått till final. Hoppas de tar sig vidare från andra chansen! Och Peter Jöback var bra. Som bara Peter kan vara.

  När det gäller Oslo, finns nog bara ett bidrag för mig, och det är Darins! Underbar ballad med massor av känsla i!!!

 9. Dragi

  Hm… jag gillar de flesta som är i finalen just nu,men som represetant i oslo? vem är rätt? jag tror som sagt att det kommer vara många boyband killar i oslo,isf måste sveriges boyband kille (ola,eric,darin &peter.j får räknas där oxå) verkligen sticka ut….och frågan e om nån av dom gör det tillräckligt?

  av alla de så tycker jag att Darin har the voice helt klart. Låten e inte så stark som jag hade velat men den har satt sig i huvudet på mig redan.

  Eric har showen,men jag vet ej hur den kan gå i oslo. Ola kommer nog INTE funka i europa faktiskt och inte jöback,han e duktig o så men d blir en ny pirrelli om han åker (känns som jag bara upprepar mig hehe)

  av tjejerna som gått vidare så e ju timoteij ganska kul o skulle kanske funkat om d inte vore för fairytale vibbarna. Anna Bergendahls låt e amazing enligt mig,men den kommer inte gå så långt som yohannas is it true.

  salems låt e väldigt bra,men den kommer INTE funka i ESC tyvärr o andreas johnssons…tråkig,den kommer inte komma långt.

  skulle kunna disskutera esc i evigheter haha.

 10. F

  Jag tycker kvällens resultat var riktigt bra, faktiskt. Å andra sidan tror jag det var omöjligt att inte bli åtminstone lite missnöjd, eftersom det fanns så många bra bidrag att något bra var tvunget att åka ut.. Själv blev jag lite sur på att Sibel kom näst sist.
  Att Anna Bergendahl fick flest röster tyckte jag var oväntat men underbart 😀 Det är något speciellt med henne bara, tycker jag. Sen kan ju “Idol-maffian” ha varit en del i att hon gick vidare direkt, men både Sibel och killarna i Lovestoned har ju också varit med i Idol utan att nu gå vidare, så.. Det är nog något extra med Anna. 🙂
  Tyckte det var helt rätt att Jöback gick vidare också. Jag gillar nog honom bättre än låten, men den växte när man hörde den en andra gång.
  Jag var kanske inte lika förtjust i NEO som du, men jag gillade faktiskt hans låt så det var trevligt att han gick till Andra Chansen, och skoj att Pernilla gjorde det också även om hennes låt precis som du skrev var “en avslagen light-schlager”..
  Skojig deltävling! 😀

 11. Kerstin

  Min summering av den sista deltävlingen. Pys låt var pinsam och jag har svårt att förstå att hon gjort låtar som Gabriellas sång för detta var miltals ifrån det men bortsett från den låten tyckte jag låtarna var skapliga. Sibels låt hade kunnat bli riktigt bra men tyvärr så passade inte Sibel alls ihop med låten utan såg fruktansvärt obekväm ut både i klänningen och sina märkliga danssteg men kommer funka i radion. Lovestoned hade en konstig låt den var inte alls dålig men jag kommer aldrig kunna nynna på den låten för den har sån konstig uppbyggnad och jag minns den helt enkelt inte den är för komplicerad på nåt sätt. Anna Bergendahl var faktiskt riktigt bra fast jag har lite svårt när hon sjunger så där djupt från halsen men inte var hon värd en finalbiljett men däremot en andra chansen biljett. Pernillas låt är en sån där låt jag inte gillar så förbaskat klämkäckt och jag tycker det är att gå flera steg tillbaks om vi skulle skicka den fast det är nog absolut ingen fara med det. Kvällens stora besvikelse var NEO som hade en helt suverän låt och den bästa igår hoppas hoppas han tar sig från andra chansen. Jöback är alltid Jöback han kan sjunga han kan ta en scen och gjorde en halvbra musikallåt till något riktigt bra. Jöback och NEO till final hade varit min önskan men det kan ju bli så ändå.

 12. Kerstin

  Förresten så tror jag att NEO ska strunta i den där pinnen han snurrade på för det tillförde inget till varken låten eller framträdandet utan tvärtom man började till slut stirra på hans fingerfärdighet och tappade fokus på låten. Så NEO om du råkar läsa detta ge tusan i pinnen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se