Schemat för Andra Chansen 2010

2010-02-28 (söndag)

Schlagerpinglan: Då har vi hört alla bidragen som tävlade i Melodifestivalen 2010 och då går vi raskt vidare till Andra Chansen. Enligt de allvetande schlagerprofilerna så ska Andra Chansen, som sänds från Örebro den 6:e mars, utkämpas enligt följande schema:

Duell nr 1:
Pain of Salvation – ”Road Salt
Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar

Duell nr 2:
Pauline – ”Sucker For Love” (Joker)
Crucified Barbara – ”Heaven Or Hell

Duell nr 3:
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart
NEO – ”Human Frontier

Duell nr 4:
Alcazar – ”Headlines
Jessica Andersson – ”I Did It For Love

Schlagerpinglan om duell 1:
Vinnare: Pernilla Wahlgren
Varför?: Här väljer jag schlagerbidraget, hur avslaget det än är, framför den lite utdragna och uttröttande balladen.

Schlagerpinglan om duell 2:
Vinnare: Crucified Barbara
Varför?: Jag måste medge att Crucified Barbaras låt har växt flera storlekar sedan sist. Den har fortfarande inte någon wow-faktor men nu är den helt klart lyssningsbar.

Schlagerpinglan om duell 3:
Vinnare: NEO
Varför?: NEO har en av MF 2010:s bästa låtar och han framförde den på ett övertygande sätt. Låten har inget i Andra Chansen att göra utan borde ha gått direkt till Globen.

Schlagerpinglan om duell 4:
Vinnare: Alcazar
Varför?: Jag vill gärna ha med Jessica Anderssons fina ballad i Globen men att välja bort Alcazars lilla disco-sak, det går bara inte. “Headlines” är verkligen inte deras bästa låt men den svänger och den är snyggt presenterad. Som vanligt.

Schlagerpinglan om finalduellerna:
Första finalduellen står mellan Crucified Barbara/Pauline och Pain of Salvation/Pernilla Wahlgren. I ärlighetens namn så skulle jag inte bli särskilt upprörd om de missade finalen allihopa, då inget av dem tilltalar mig speciellt. Schlager är dock schlager så därför väljer jag Pernilla.

I den andra finalduellen så hoppas jag att Andra Chansens två bästa låtar/artister möter varandra, d.v.s. NEO och Alcazar. Hur mycket jag än tycker om Alcazar så kan jag inte se att de skulle kunna rå på NEO:s “Human Frontier”. Taskig lottning.

Där har ni det: Pernilla Wahlgren och NEO vidare från Andra Chansen. Det är i alla fall vad jag hoppas på, efter de förutsättningar som finns.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schemat för Andra Chansen 2010”

 1. Kerstin

  Håller med dig om första gruppen det finns ingen låt där som jag ens är i närheten av att tycka om och det kvittar faktiskt för mig vem som tar sig vidare. Alcazar eller Jessica skulle varit i första grupp och sedan NEO i andra då hade vi fått två riktigt bra låtar i final men precis som du så hoppas jag på NEO. Undrar om inte detta med dueller är ganska meningslöst och tokigt varför inte bara rösta vidare de två som får mest röster, jag gillar inte det här att bra låtar åker ut.

 2. Rickard

  Neo ska vidare från nedre halvan! Sedan blir det en öppen fight mellan Pauline och Wahlgren och där vinner den senare. Som du sade schlagerpinglan – schlager är schlager!

 3. Sari

  Tänk vad olika man tycker. Själv vill jag att “Underbar” och “Jag vill om du vågar” går vidare, för NEO låter bara som en sämre kopia av MIKA.

 4. Mikael

  Hej, jag håller nästan fullständigt med dig Schlagerpinglan!
  Här nedanför har jag skrivit vad jag tycker:

  Kvartsfinaler:

  Duell 1: Pain of Salvation – Pernilla Wahlgren
  Segrare: Pain of Salvation
  Varför?: Jag gillar av någon anledning inte Pernillas låt! Det är en schlagerlåt, men den fastnar inte i huvudet som jag nu vill att bra schlagerlåtar ska göra, det jag menar är att för att jag ska gilla en typisk schlagerlåt måste den fastna i huvudet! Därför väljer jag bort Pernilla Wahlgren och menar att Pain of Salvation ska segra i den första duellen!

  Duell 2: Pauline – Crucified Barbara
  Segrare: Pauline
  Varför?: Den lättaste duellen att tippa. Jag tycker inte att man kan säga att Crucified Barbara spelar rockmusik. För mig så är rockmusik något helt annorlunda än detta! För mig är rockmusik sådan musik som har någon sorts speciellt tempo och rytm. Heaven or hell är entonig musik. Pauline är inte speciellt bra heller, men åtminstone bättre än Crucified Barbara!

  Duell 3: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – NEO
  Segrare: NEO
  Varför?: Om duell 2 är den lättaste duellen att tippa är duell 3 absolut den allra svåraste. Både Kalle Moraeus & Orsa Spelmän och NEO är väldigt bra. Jag skulle ha velat se båda i Globen, det vore väldigt spännande! Men det går inte så jag blir tvungen att välja en av dem och ser det ungefär så här: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän är bäst bland dem som hör hemma i andra chansen, medan NEO inte ens hör hemma där och borde gått direkt vidare till finalen! Därför vinner NEO denna duell!

  Duell 4: Alcazar – Jessica Andersson
  Segrare: Alcazar
  Varför?: Också ganska svår duell att tippa, men är också den duell jag faktiskt bryr mig allra minst om! Ingen av dem är toppenbra, ingen av dem är kassa! Men tillslut går Alcazar segrande ur den fjärde och sista kvartsfinalen!

  Semifinaler:

  Duell 1: Pain of Salvation – Pauline
  Segrare: Pain of Salvation
  Varför?: Varför Pain of Salvation? Bra fråga… Vad ska man säga… Den är väl helt enkelt bättre…

  Duell 2: NEO – Alcazar
  Segrare: NEO
  Varför?: Som jag sa tidigare (som jag håller med dig om, Schlagerpinglan) hör inte NEO hemma i andra chansen och borde gått vidare till Globen direkt! “Headlines” har ingen som helst chans mot “Human frontier”!

  Enligt min åsikt blir finalens startfält alltså komplett med Pain of Salvation och NEO!

  Nu alldeles i slutet har jag ett litet skämt att tala om också! Den lyder så här:
  Går inte NEO till final på lördag lovar jag att detta blir den sista Melodifestivalen jag ser på!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se