Resultatet: Andra Chansen 2010

2010-03-06 (lördag)

Schlagerpinglan: Resultatet av Melodifestivalen 2010:s Andra Chansen hittar ni här nedan.

Duell nr 1:
Vinnare: Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar”
Utslagen: Pain of Salvation – ”Road Salt”

Duell nr 2:
Vinnare: Crucified Barbara – ”Heaven Or Hell”
Utslagen: Pauline – ”Sucker For Love” (Joker)

Duell nr 3:
Vinnare: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”
Utslagen: NEO – ”Human Frontier”

Duell nr 4:
Vinnare: Jessica Andersson – ”I Did It For Love”
Utslagen: Alcazar – ”Headlines”

Duell nr 5:
Till Final: Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar”
Utslagen: Crucified Barbara – ”Heaven Or Hell”

Duell nr 6:
Till Final: Jessica Andersson – ”I Did It For Love”
Utslagen: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”

Schlagerpinglan: Att NEO inte tog sig vidare till finalen känns lite trist, då jag fortfarande tycker att “Human Frontier” tillhör en av de bästa MF-låtarna i år.

Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson kommer förmodligen inte att ha något i toppstriden att göra men jag tycker att det är helt rätt att de gick vidare. De tillför något som finalstartfältet saknade: en schlager och en gripande ballad. 😉

Några rader om själva programmet: Jag är ingen duell-person och tycker inte upplägget med Andra Chansen är speciellt spännande utan uppfattar det snarare som lite utdraget och segt. Detta är ju helt en smaksak och ingen tvingar en att titta men en Andra Chansen 2011 utan dueller hade i varje fall jag uppskattat.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultatet: Andra Chansen 2010”

 1. Jan-Åke

  Jag fick en av två favoritlåtar med till finalen. De jag hoppades få till final var Pernilla Wahlgren och Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

 2. Schlagerpinglan

  Jan-Åke, Ni som tyckte om Orsa var tydligen betydligt fler än vad jag trodde, för den första duellen var jag nästan säker på att NEO skulle vinna. 🙂 Måste dock medge att “Underbart” blir allt bättre och bättre.

 3. DavidG

  tror att dagens resultat är ett bakslag för anna bergendahl… två kvinnliga solo sångerskor och en kvinnlig ballad till att kämpa mot.

  i dagsläget känns det som att Timoteij kan vinna finalen. vilket jag tycker skulle vara väldigt kul…

 4. DavidG

  tycker både att kroatien och moldavien hittils har valt rätt låtar till esc ikväll! kul.

 5. Schlagerpinglan

  David G, … för att inte tala om Rumänien! De valde helt rätt låt! Hur det går för dem i ESC har jag ingen aning om men “Playing with fire” hamnar definitivt i min topp-tre av klara ESC-bidrag.

 6. Schlagerpinglan

  DavidG, Jag föredrar nog Saade eller Al Fakir men jag kan tänka mig värre bidrag än Timoteijs. Kanske dags att skicka ett bidrag på svenska?

 7. Rickard

  Håller med! Är heller inget fan av dueller. Är dessutom orättvist system! men det är bara att gilla läget och för en gångs skull var jag nöjd med låtarna som gick vidare! Fast de som sagt inte har något med toppstriden att göra!

 8. DavidG

  schlagerpinglan,mmm rumänien har också valt en bra låt. moldavien ha rju plagierat Pandoras låt Dont You Know..men deras låt kan nog gå hem…både i öst och väst

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se