ESC-topp-tio

2010-03-18 (torsdag)

Schlagerpinglan: 36 länder av 39, inklusive Sverige, har valt ut sina bidrag till Eurovision Song Contest 2010. (OK, Ukraina valde också ett men de ändrade sig och ska välja ett nytt på lördag.) Att rangordna alla dessa är kanske inte så värst intressant, så jag håller mig till topp-tio, där tre nykomlingar slagit sig in sedan sist.

Schlagerpinglans topp-tio av bidragen till ESC 2010:
1. (ny) Rumänien – “Playing with fire“, Paula Seling & Ovi (semi 2)
2. (ny) Tyskland – “Satellite“, Lena Meyer-Landrut (final)
3. (2.) Spanien: “Algo Pequeñito“, Daniel Diges (final)
4. (1.) Norge: “My heart is yours“, Didrik Solli-Tangen (final)
5. (3.) Polen: “Legenda“, Marcin Mrozinski (semi 1)
6. (4.) Armenien: “Apricot Stone“, Eva Rivas (semi 2)
7. (5.) Albanien: “It´s all about you“, Juliana Pasha (semi 1)
8. (ny) Kroatien – “Lako je sve“, Feminnem (semi 2)
9. (6.) Finland: “Työlki ellää“, Kuunkuiskaajat (semi 1)
10. (8.) Bulgarien – “Angel si ti“, Miroslav Kostadinov (semi 2)

Schlagerpinglan: Efter att länge ha trott på en säker seger för Norge så tror jag inte längre det. Det finns en hel del andra bra bidrag i årets ESC-upplaga. Jag tycker väldigt bra om både Tysklands och Spaniens bidrag men tror kanske inte att de får så bra placering men däremot Rumänien borde väl kunna kamma hem en hel del poäng, eller?

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “ESC-topp-tio”

 1. Robban

  Tycker att det är ett hyfsat svagt ESC-år. Eller vad tycker du Schlagerpinglan?

  Hoppas att Ukraina lyckas välja ut något bättre än bidraget i love you.

 2. Stefan

  Tycker Annas låt är överlägsen de andra. Av de andra länderna så är Slovakiens bidrag bäst och som jag tror kommer vinna (om inte Anna gör det). Därefter kommer Rumänien, Danmark och Tyskland. Mycket svagt startfält tycker jag.

 3. Rickard

  1. Albanien
  2. Irland
  3. Norge
  4. Malta
  5. Slovakien
  6. Portugal
  7. Tyskland
  8. Danmark
  9. Kroatien
  10. Israel

  Man kan ju alltid drömma, men detta är mina favoriter 10 i topp!
  Jag tror att det i verkligheten kommer vara en kamp mellan Norge, Albanien och Irland! Fast det är ju rena spekulationer!

 4. Schlagerpinglan

  Robban, Det finns väldigt många svaga låtar i år men samtidigt så tycker jag nog att det finns en sju-åtta riktigt starka, så helt missnöjd är jag inte. 🙂

  Stefan, Vi kan ju hoppas att resten av Europa också tycker om Annas låt. Det är på tiden att vi får lite framgångar.

  Rickard, Många ballader på den listan. 🙂 Själv har jag lite svårare för att ta till mig ballader men innan vi är framme i maj så är det säkert några till som kravlat sig upp på min lista.

 5. Dragi

  nu har jag inte lyssnat på så många låtar av årets ESC men tycker nog oxå att det är ett svagt år. men albanien??? jag har nog gillat de flesta av bidragen de skickat men detta e otroligt tråkigt.

  jag hoppas att sverige kommer högre i år än tidigare,gärna vinna för d vore kul att uppleva esc på plats. ångrar än idag att jag inte åkte ner t belgrad 2008,så skönt att ha två hemländer att hejja på =)

 6. Rickard

  Hehe, har väl ryckts med i balladyran! Bara för det blir det väl en upptempolåt som vinner! Den trenden har man ju sett tidigare 😛

 7. Rickard

  Det VAR min lista fram tills jag nyss lyssnade på Azerbajdzjans låt! Helt underbar! Den kommer vara 5:a på min lista och jag tror den blir riktigt farlig!

 8. Jan-Åke

  Jag har lyssnat på de låtarna som är klara hittills. Jag har också satt ihop en tio i topp-lista, men det kan ju ändra sig när man hört låtarna fler gånger. Eftersom man inte brukar få rösta på sitt eget land har jag inte tagit med Sveriges bidrag i min ranking. Här är mina Tio i Topp:

  1 Finland
  2 Grekland
  3 Holland
  4 Slovakien
  5 Tyskland
  6 Norge
  7 Frankrike
  8 Storbritannien
  9 Island
  10 Armenien

 9. Sandra

  Hmm… synd att Esc är så svag i år:( men mina favoriter är Kroatien och Albanien:):):)

  Tror nog starkt att Kroatien kan faktiskt vinna i år 😀

 10. Stefan

  Har spelat 400:- på Slovakien som vinnare till 55 ggr pengarna. Här finns länk till odds. http://www.braodds.com/svenska.aspx?cid=eurovision-song-contest-vinnare

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se